Nalika orok seuri

https://madreshoy.com/beneficios-de-jugar-con-los-hijos/

Upami aya hal anu anjeun kedah terang dina kasus kakandungan, nya éta pikeun janten indung anjeun kedah seueur kasabaran. Sareng éta sanés ngan ukur netepkeun wates atanapi nolak kurang sare. Ogé nalika ngantosan éta sapuan saeutik ti orok, kayaning katingal mimiti, momen nalika aranjeunna mimiti ngorondang atawa nalika orok seuri.

Éta kajadian leutik dina ngembangkeun anak, sanajan milestones hébat nu akun pikeun évolusi leuwih saeutik. Ngan ningali eta glances fokus munggaran ngajadikeun haté anjeun ngalembereh. Atawa ngepaskeun heula seuri sukarelaAnu lumangsung nalika urang nyarios ka orok atanapi ngadamel sora anu khusus. Salila taun kahiji, hubungan antara kolot jeung barudak téh fraught kalawan kejutan poean saeutik ieu sarta dina waktos anu sareng novél nu hirup méré jauh.

Seuri sukarela munggaran

Cukup pikeun niténan orok dina minggu mimiti kahirupan pikeun mendakan yén ngadaptarkeun ekspresi sukarela anu munggaran butuh kasabaran. Éta henteu lumangsung ti mimiti. Sabalikna, salila bulan mimiti orok bobo loba jam sapoé. Nuju bulan katilu wirahma sare mimiti shorten jeung bulan kaopat maranéhna bakal méakkeun sababaraha jam jagjag, sanajan kalawan naps intermittent.

seuri-orok

Salaku minggu balik ku, kolotna ogé ngawitan ngadaptar parobahan tangtu. Lamun mimitina orok ngahasilkeun grimaces involuntary, teras seuri nyata munggaran bakal muncul. Kumaha ngabedakeun nalika orok seuri tina hiji hal sareng iraha aranjeunna ngadamel nyengir? Anjeun bakal ngarasa eta lamun eta kajadian sabab dina awal newborns ngulang paripolah anu lumangsung dina rahim: fétus ngajadikeun grimace ieu, sababaraha kali sakali maranéhna dilahirkeun maranéhna ngalakukeun eta bari maranéhna bobo.

Henteu dipikanyaho naha aranjeunna ngalakukeun éta kusabab teu aya kadewasaan naon waé pikeun seuri kana hal anu khusus ku kituna dianggap minangka tuluyan tina kajadian dina rahim. A refleks basajan atawa kalakuan refleks saraf nu ngahasilkeun grimace a. Sanajan kitu, seuri involuntary ieu saeutik hubunganana jeung seuri orok asli.

Teras saé,iraha orok seuri? Lamun ngobrol ngeunaan seuri, rujukan dijieun kana nu disebut tawa sosial, nyaeta, nu lumangsung dina kontak jeung lingkungan. Nuju bulan kahiji atawa kadua kahirupan, orok beuki registers dunya sabudeureun anjeunna sarta mimiti datang kana kontak jeung eta. Kituna anjeunna interaksi jeung neangan kontak, ngamekarkeun nu disebut tawa sosial.

Orok, mahluk sosial

Hayu urang poho yén, sanajan maranéhna leutik pisan, orok téh mahluk sosial. Dina basa sejen, aranjeunna ngarasa nyaman di parusahaan jeung di kontak jeung batur. Ku cara kieu, maranéhna nganyatakeun kasenangan ku cara mesem. Biasana orok seuri nalika ngobrol atanapi ningali aranjeunna, nyanyi ka aranjeunna, atanapi ngan ukur ningali déwasa atanapi lanceukna. Sanaos aranjeunna henteu gaduh kamampuan pikeun ngahasilkeun seuri sacara sukarela, seuri sosial mangrupikeun réspon sosial nalika ngahubungi anu sanés.

Nalika orok seuri Anjeunna henteu ngan ukur nunjukkeun yén anjeunna bagja tapi éta mangrupikeun cara anjeunna komunikasi sareng para pangasuhna, éta mangrupikeun cara anu anjeunna mendakan pikeun nganyatakeun dirina. Sabalikna, nalika anjeunna ambek, keuheul atanapi kesel, anjeunna bakal ngalakukeun kitu ku ceurik. Interaksi sareng orok penting pisan pikeun ngabeungkeut sareng ngagampangkeun komunikasi.

Tulisan anu aya hubunganana:
Mangpaat maén sareng barudak

Nalika orok hudang pangalusna anjeun bisa ngalakukeun nyaeta ngobrol jeung manehna, maén anjeunna, nyanyi ka anjeunna, toél anjeunna sareng sadayana anu ngabantosan anjeunna ngembangkeun ekspresi sareng komunikasi. Ieu bakal ngagampangkeun seuri sareng modus éksprési sanés, sapertos sora, obrol, sareng penampilan anu dipikacinta. Orok diajar ku réplikasi déwasa sareng éta sababna silih tukeur sikep, penampilan sareng kecap-kecap bakal ngadukung pangembangan komunikasi murangkalih. Di sisi anu sanés, éta bakal ngajantenkeun anjeun terang di dunya, ogé diajar yén mungkin pikeun berinteraksi sareng anjeun bakal nampi réspon kana tindakan anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)