Nalika seueul dimimitian nalika kakandungan?

seueul-kakandungan

Naha anjeun hudang isuk-isuk kalayan perasaan seueul tanpa terang yén anjeun hamil? Atawa sabalikna, eta bisa jadi geus kajadian ka anjeun boga hasil positif dina test kakandungan jeung ngadagoan ngarareunah nu pernah kajadian. Nalika seueul dimimitian nalika kakandungan? meureun patarosan jutaan dollar ... atanapi heartburn jeung breasts bareuh.

Kabeneran aya yén gejala kakandungan téh misteri hiji, awéwé jeung sababaraha kakandungan geus miboga pangalaman husus dina unggal kasempetan. Panginten dina hiji kakandungan aya utah sareng teu ngarareunah sareng kakandungan salajengna ngalangkungan tanpa parasaan atanapi panyakit. Anu dipikanyaho nyaéta yén konsepsi kumaha waé mangaruhan kana organisme, anu robih adaptasi kana kahirupan anu anyar. Sareng ieu kumaha waé katingalina ...

Naha seueul dimimitian nalika kakandungan?

di luar nalika seueul dimimitian nalika kakandungan, atawa bloating jeung kesel burih, hal anu penting pikeun nyaho yén sanggeus konsepsi aya revolusi hormonal. Saatos endog dibuahan ku spérma, hiji siklus dimimitian. Embrio ngarambat ka handap tuba fallopian ka rahim. Samentara éta, hormon nu disebut chorionic gonadotropin, nu disebut hormon kakandungan, mimiti dihasilkeun.

Hormon ieu, katelah hCG, dihasilkeun ku sél anu engkéna bakal janten plasénta. Prosésna réngsé dina cara anu luar biasa: sateuacan plasénta kabentuk pinuh, awak ngirim pesen ka tempat folikel indung, dimana endog dileupaskeun. Éta teras ningkatkeun produksi éstrogén sareng progesteron, hormon anu tanggung jawab pikeun ngawangun lapisan pembuluh darah dina témbok rahim. Rahim bakal ngasuh si cikal atanapi sateuacan plasénta kabentuk.

Tingkat hCG atanapi gonadotropin raket patalina sareng gejala kakandungan. Perlu dipikanyaho yén nalika seueul dimimitian nalika kakandungan, kitu ogé gejala séjén, éta alatan tingkat tinggi. Ieu kajantenan sakitar 10 dugi ka 12 minggu, sanaos kusabab hormon mimiti naék pas konsepsi kajantenan, gejala tiasa muncul langkung awal. Ieu alatan kanaékan dadakan ieu nu gejala kakandungan Langkung seueur radikal lumangsung dina trimester kahiji, khususna dina bulan kadua sareng katilu.

Tingkat gonadotropin sareng gejala

Dina kakandungan biasa, tingkat gonadotropin ganda unggal 2-3 poé dina tahap awal, kalawan paningkatan sahenteuna 60% unggal dua poé. Sanajan kitu, kanaékan bakal gumantung kana ngembangkeun unggal awéwé. Aya awéwé anu ngamimitian kakandungan kalayan tingkat gonadotropin anu luhur pisan, sedengkeun anu sanésna dimimitian ku tingkat anu langkung handap, anu gumantung kana réaksi unggal organisme kana fértilisasi.

seueul-kakandungan

Numutkeun loba panalungtikan, seueul jeung utah bakal ngabales tingkat hormon ieu. Awéwé anu tingkat anu langkung luhur bakal ngagaduhan gejala anu kuat sedengkeun anu tingkat anu langkung handap, langkung handap. Awéwé anu ngagaduhan panyakit énjing-énjing parah (hyperemesis gravidarum) dipikanyaho ngagaduhan tingkat anu langkung luhur gonadotropin chorionic manusa ti ibu hamil séjén. Sami kajantenan sareng jalma anu ngaliwat sababaraha kakandungan. Ieu biasana awéwé anu ngagaduhan panyakit isuk-isuk kusabab tingkat hormonna langkung luhur tibatan kakandungan biasa.

Saluareun hCG, kanaékan éstrogén jeung hormon séjén has kakandungan ogé boga dampak. Nalika seueul lumangsung nalika kakandungan Éta ogé aya hubunganana sareng paningkatan hormonal umum. Révolusi hormonal anu dihasilkeun dina salapan bulan ieu nyababkeun réaksi dina awak sareng penampilan gejala sigana mangrupikeun ciri anu paling katingali. Éta kajadian langkung seueur salami trimester kahiji kusabab parobahan hormonal sareng adaptasi awak. Nalika paningkatan hormonal dirégulasikeun, gejalana condong turun.

Kadaharan pikeun ngaleungitkeun seueul
Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha carana meunang leupas tina seueul: Tulis handap tips ieu!

Ku sabab kitu, trimester kadua mangrupikeun periode dimana ibu hamil pulih énergi sareng kanikmatan anu hébat. Dina trimester katilu, di sisi anu sanésna, awak langkung beurat sareng kamungkinan nahan cairan sareng masalah burih kusabab ukuran orok.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.