Naon anu anjeun kedah pelajari babysitter anjeun pikeun nyingkahan SIDS

SIDS mangrupikeun sindrom anu dipikahoyong ku sadayana kolot di panjuru dunya: 'Sindrom Maot Orok Dadakan'. Ieu ngandung harti yén aya waktos nalika orok maot tanpa terang kunaon, éta ngan ukur lirén napasna. Tapi dina kaseueuran kasus, maotna ieu tiasa dicegah ku sakedik kanyaho ti kolot, sabab éta tiasa disababkeun sesek atanapi panas teuing dina murangkalih sareng bayi.

Upami anjeun kedah nyewa babysitter sabab anjeun kedah damel atanapi ku alesan naon waé, penting pisan janten jalma anu mumpuni pikeun ngalakukeunana. Entong ngantep saha waé pikeun ngurus orok anjeun sareng kirang upami anjeun henteu gaduh pangalaman miara orok. Dina pengertian ieu, ngalakukeun wawancara padamelan sareng pastikeun anjeun gaduh rujukan anu saé, Ngan ku cara ieu anjeun tiasa mastikeun yén anjeunna cekap dilatih pikeun ngurus orok anjeun.

Sakali anjeun ngagaduhan jalma anu padamelan damel orok anjeun, anjeun ogé kedah nyayogikeun aranjeunna inpormasi ngeunaan kumaha anjeun hoyong ngurus orok anjeun saolah-olah anjeun anu ngurus orok anjeun di bumi. Anjeun ogé kedah masihan anjeunna inpormasi anu cekap pikeun nyegah Sindrom Maot Orok Dadakan.

SIDS atanapi Sindrom Maot Orok Dadakan

Aya panilitian anu nyorot kabutuhan kolot pikeun ngadidik panyadia murangkalih pikeun nyingkahan Dadakan Orok Pupusna Sindrom. Panilitian mendakan yén orok anu maot dina saréna dirawat ku jalma sanés ti sepuhna atanapi kusabab anu anom ditempat dina posisi bobo anu teu aman.

Orok istirahat

Posisi barudak bobo aman penting pisan pikeun diperhatoskeun. Budak leutik kedah bobo dina tonggong sareng bobo na supados langkung aman. Aranjeunna henteu kedah bobo di tempat anu teu aman sapertos sofa atanapi ditutupan simbut, ieu tiasa nyababkeun sesek. Atanapi aranjeunna henteu kedah haneut teuing atanapi aya dina imbit naon waé anu tiasa nyababkeun sesek sapertos sato boneka atanapi barang bahaya anu sanés.

Panaliti ngadesek kolot pikeun ngadidik sadaya pangasuh ngeunaan prakték bobo anu aman sareng résiko SIDS, anu nyababkeun sabab maotna diantara orok sabulan dugi ka sataun. Upami batur, babysitter, dulur atanapi sobat, ngurus orok anjeun, anjeun kedah pastikeun anjeunna disimpen dina tonggongna sareng tempat tidur. Tapi ogé, Anjeun kedah masihan aranjeunna pedoman pikeun ngirangan résiko SID anu pikasieuneun lumangsung.

Ngurangan résiko SIDS (Sindrom Maot Orok Dadakan)

Panaliti marios langkung ti 10.000 maot orok sareng mendakan yén 1.375 kajantenan nalika salah saurang sepuhna henteu aya. Diantara 1.375 kasus éta, aranjeunna nangtoskeun sababaraha sabab pikeun nyingkahan sareng ngirangan résiko tina musibah parah ieu.

Upami anjeun hoyong nyingkahan orok anjeun ngagaduhan kasempetan paéh dina bobo na, anjeun kedah ngawartosan babysitter anjeun atanapi jalma anu ngurus orok anjeun hal-hal ieu, sareng jelaskeun supados aranjeunna henteu hilap! Kahirupan orok anjeun anu dipertaruhkeun sareng sadaya pancegahan sakedik pikeun nyingkahanana. Orok anjeun pantes diurus sareng bobo kalayan cara anu teu ngagaduhan résiko nanaon. Entong kaleungitan jéntré:

Orok kurang kamungkinaneun maot nalika aranjeunna bobo dina tonggong. Ieu posisi anu disarankeun ku American Academy of Pediatrics. Upami aranjeunna bobo dina posisi anu sanés sapertos di sisi atanapi beuteung aranjeunna tiasa janten résiko sesek.

Orok leuwih gampang kénging SID upami bobo sareng objék anu tiasa bahaya pikeun aranjeunna. American Academy of Pediatrics nyarankeun yén rohangan bobo kedah gratis tina cocooan sareng sprei, kalebet simbut sareng bumper.

pajarkeun orok bobo

5% panyadia perawatan murangkalih dilisensikeun nempatkeun murangkalih dina imbit atanapi basinet, sakumaha anu disarankeun. Diantara nannies, inohong ieu 49%. Diantara anggota kulawarga, jumlahna ngan ukur 1% sareng diantara réréncangan, éta 29%. Diperyogikeun yén nalika orok naps anjeunna teras bobo dina imbit na atanapi di basénét supados anjeunna salamet salamina.

Orokna kedah diawaskeun sepanjang waktos. Upami jalma éta henteu aya di kamar orok nalika aranjeunna bobo, aranjeunna kedah ngagaduhan interkom orok sareng pidéo sareng sora kanggo tiasa ngawas orok nalika aranjeunna bobo, sahingga anjeun tiasa terang kabutuhna pas lumangsung.

1% panyadia perawatan budak parantos nempatkeun murangkalih dina posisi terlentang, dibandingkeun ngan ukur 38% anggota kulawarga, 4% babaturan, sareng 38% babysitter numutkeun panilitian. Orok kedah bobo pikeun bobo aman.

Pupusna di handapeun pengawasan babaturan sareng baraya langkung dipikaresep kajadian nalika orok saré dina ranjang dewasa atanapi bahkan kalayan déwasa (résiko sesek).

pajarkeun orok bobo

Ayeuna anjeun terang sadayana data ieu, anjeun kedah waspada pentingna ngawaskeun orok anjeun nalika anjeunna bobo. Jalma anu ngurus orok anjeun kedah terlatih pikeun ngalakukeun éta. Waspada ka saha waé anu nétélakeun yén aranjeunna sanggup ngarawat orok anjeun tapi teu gaduh pangalaman sareng éta. Kahirupan orok penting pisan sareng perawatanana lemes pisan, janten anjeun henteu kedah dipercayakeun ka saha waé anu henteu 100% terlatih sareng anu ogé ngagaduhan rujukan anu saé. Upami jalma éta ogé indung / bapa sareng terang kumaha ngurus orokna, janten langkung saé.

Saran pikeun miara orok kedah dituturkeun kana suratna pikeun nyingkahan musibah anu bisa dihindari kalayan pangawasan sareng perawatan anu saé. Aya seueur kulawarga anu kedah hirup kalayan panceg orokna dina tonggong, ieu kasangsaraan saumur hirup. Émut yén orok mangrupikeun mahluk anu gumantung sareng lemes, anjeunna peryogi perawatan anu lengkep pikeun tiasa ngajaga anjeunna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.