Naon anu anjeun kedah terang ngeunaan ngarobih huntu di murangkalih

Leungiteun waos orok

Kira-kira nalika orok umurna sakitar 6 bulan, waos anu munggaran némbongan, prosés anu panjang bakal lami sakitar 3 taun, dugi ka réngsé waos na. Tapi sakumaha anjeun terang, huntu munggaran ieu anu anjeun kantos tingali muncul kalayan sumanget pisan dina sungut murangkalih anjeun, nyaéta waos samentawis, anu disebut huntu susu. Dina sababaraha taun anjeunna bakal ngarobih aranjeunna pikeun batur, anu bakal aya anu ngiringan anjeunna salami déwasa.

Sakali barudak ngahontal 5 atanapi 6 taun, prosés dental anyar dimimitian, dina hal ieu mangrupikeun parobihan huntu susu, pikeun anu pasti. Sareng ieu henteu kajantenan sacara acak, sanaos henteu sami persis pikeun sadaya murangkalih, upami éta aya hiji jinis urutan anu nandaan alam.

Nanging, sanaos umurna biasana sami, anjeun henteu kedah obsess atanapi ngabandingkeun anak anjeun sareng murangkalih anu sanés. Sababaraha budak leutik nempatkeun huntu na bahkan sateuacan umur 6 bulan, sareng anu sanésna henteu ningali huntu kahijina nembongan dugi ka ampir sataun katukang. Kumaha waé ogé, penting pikeun anjeun terang prosés alami ngarobah gigi, ku cara ieu, anjeun tiasa buka dokter upami ningali aya kajadian sakumaha kuduna.

Sakumaha lami lami parobihan huntu?

Salaku urang nyarios, ieu gumantung ka unggal murangkalih, tapi umumna, huntu anu munggaran murag kaluar sakitar 5 atanapi 6 taun. Engké sareng laun, huntu anjeun bakal diperbaharui sakitar 3-4 taun dugi ka sadayana robih. Tapi nyatana, parobihan ieu moal bérés nalika anjeun parantos ngarobih sadaya waos, sabab anjeun masih kedah ngantosan sababaraha taun deui. Kira-kira dugi ka umur anjeun antara 17 sareng 21 taun, nyaéta nalika anu disebut huntu hikmah muncul.

Urutan leungitna waos

Dél leungitna huntu susu

Sumber gambar: http://clinicadentalmarcijuela.es/

Normalna, huntu anu mimiti murag nyaéta mimin anu nembongan heula. Ieu biasana agul tengah atanapi handap, dituturkeun ku agul luhur. Sésa waos bakal robih dina urutan kieu:

  • Beurat handap, aya di gigireun palét handap sareng, sapertos kieu, biasana anu pangpayunna nyayogikeun potongan-potongan akhir.
  • Inkis luhur, ieu mangrupikeun huntu anu aya di gigireun baling-baling tengah atanapi luhur. Potongan-potongan ieu biasana némbongan dina payuneun permén karét.
  • MolarDina titik ieu anak bakal yuswa antara 9 sareng 11 taun. Molar anu munggaran bakal murag heula, sareng antara umur 10 sareng 12, molar kadua.
  • Taring, robahan tina potongan-potongan ieu lumangsung dina waktos anu sami sareng parobihan molar, antara 10 sareng 12 taun.
  • Pramuka kahiji sareng kaduaIeu ogé bakal robih sakitar 10 sareng 12 taun.

Prosés ieu bakal réngsé sakumaha urang nyarios, nalika waos hikmah muncul, hal anu umumna lumangsung antara umur 17 sareng 21.

Naha kuring kedah ngabantosan waos ragrag?

Ngaluarkeun huntu orok

Parobihan huntu mangrupikeun tonggong tonggong dina kahirupan barudak, sapertos ayana huntu orok anu munggaran. Seueur kolot dina émosi kaayaan, ngadorong budakna mindahkeun huntu pikeun ngabantosan bérés murag. Nya, ieu mangrupikeun hal anu anjeun henteu kedah dilakukeun, prosés na ragrag sareng ngarobih bagian kedah dilakukeun sacara alami. Upami teu kitu, éta tiasa ngalambatkeun datangna huntu akhir.

Jelaskeun ogé ka anak anjeun yén anjeunna henteu kedah maénkeun huntu na, éta mangrupikeun hal anu normal anu dilakukeun ku sadaya budak, mindahkeun huntu ku létahna. Anjeun ogé kedah ati-ati nalika ngigel, supados henteu maksa turunna upami potongan henteu acan siap ngegel. Upami budakna ngadu'a kusabab ngaganggu pisan, hal anu paling disarankan nyaéta buka spesialis sahingga anjeun tiasa ngahargaannana. Anjeun pasti bakal mindahkeun éta sacara saksama sareng téknik khusus, pikeun ngabantosan réngsé ragrag.

Entong ragu buka spesialis upami aya perhatosan yén aya kajadian anu henteu normal atanapi normal lamun anjeun ragu ngeunaan kumaha polah dina prosés ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.