Naon kuli anu diinduksi?

Awéwé hamil siap ngalahirkeun

Upami anjeun reuneuh, langkung ageung kamungkinan yén anjeun ti jaman ka jaman anjeun mikirkeun ngalahirkeun sareng ngaraos ragu sareng sieun ngeunaan éta. Hal anu di sisi anu sanésna, lengkep normal na éta mangrupakeun sieun anu anjeun bagikeun ka unggal awéwé hamil. Ngalahir mangrupikeun momen anu unik dina unggal kaayaan, sanaos anjeun sanés sanés waktos sareng anjeun mikir yén anjeun parantos terang kumaha kaayaanana, pastina unggal kalahiran anu anyar bakal kaget anjeun.

Unggal awak beda-beda pisan, tapi salaku tambahan, kaayaan sakitar ngalahirkeun pisan rupa-rupa anu bahkan awéwé anu parantos gaduh sababaraha anak nyarios yén masing-masing éta béda pisan. Awak henteu kalakuanana sami salawasna, unggal awéwé gaduh ambang nyeri béda sareng unggal kakandungan ku sabab kitu pisan béda.

Como aya seueur jinis ngalahirkeun sapertos aya awéwé anu ngalahirkeun, aya sajumlah mitos ngeunaan kakandungan sareng ngalahirkeun. Mitos anu dina sababaraha kasus, tiasa ngajantenkeun anjeun henteu resep akhir kakandungan ku cara anu pangsaéna. Tenaga kerja anu diinduksi mangrupikeun salah sahiji jinis padamelan anu ngahasilkeun seueur mamang, sabab sakumaha anu parantos urang parantos nyarioskeun, dina unggal nagara éta béda pisan.

Naon kuli anu diinduksi?

Awéwé ngalahirkeun

Tenaga kerja anu diinduksi sering nyarios langkung panjang sareng langkung nyeri, hal anu tiasa sabagian leres. Nanging, gangguan ieu unggal awéwé ngarasa aranjeunna dina cara. Kusabab kitu, cobi henteu ngabandingkeun sareng ngararasakeun akhir kakandungan anjeun sareng sikep optimis kana babaran anak anjeun.

Aya seueur sababna kunaon spesialis tiasa nyarankeun tanaga kerja ngainduksiSakali mutuskeun yén éta mangrupikeun pilihan anu pangsaéna, éta bakal ngalangkungan sababaraha tahap:

Maturasi tina cervix (cervix)

Sateuacan ngawitan induksi tanaga gawé éta nyalira, perlu ngahontal kematangan serviks. Asak serviks perlu pikeun cervix ngalegaan sareng lemes, ku cara kieu pangiriman heunceut dipikaresep. Pikeun ieu, téhnik anu béda tiasa dianggo, ku manuver médis atanapi ngalangkungan ubar-ubaran khusus pikeun tujuan ieu.

  • Ngadistribusikaeun ubar: zat anu ngagancangkeun pelebaran sapertos oksitosin atanapi prostaglandin
  • Ngagunakeun téhnik médis: ngalakukeun pamariksaan heunceut, dina sababaraha kaayaan manuver Hamilton tiasa dilakukeun. Téhnik ieu diwangun ku ngaluarkeun mémbran ngaliwatan manuver ku ramo, spesialis ngalakukeun gerakan sirkular anu langkung milih pelepasan alami prostaglandin.

Proses ieu laun, ti mimiti dugi ka cervix parantos sepuh, éta tiasa nyandak antara 12 sareng 24 jam. Awéwé anu ngalangkungan prosés ieu ngagaduhan perasaan janten tanaga gawé anu teu aya tungtungna, nalika kanyataanna nyaéta dina waktos éta, éta henteu acan ngamimitian. Kusabab kitu, aya kacenderungan mikir yén kuli anu diinduksi jauh langkung laun tibatan kuli spontan, nanging prosés ieu sanés tanaga damel nyalira.

Induksi tanaga gawé

Awéwé nginum obat pikeun nyurung tanaga gawé

Sakali mateng pinuh tina cervix kahontal, induksi tanaga gawé bakal dimimitian. Dina waktos ayeuna, awak parantos disiapkeun pikeun kadatangan orok. Kayaning asak serviks, prosés ieu tiasa dilaksanakeun ku dua cara:

  • Ku ngadalikeun ubar. Dina hal ieu, oksitosin dianggo, sabab éta hormon anu nyababkeun kontraksi rahim. Salami prosés ieu, kontraksi orok sareng tingkat detak jantung diawaskeun.
  • Kantong amniotik beulah. Pecahan kantung amniotik, sasarengan sareng oksitosin, langkung milih dilation.

Dina hal ieu disarankeun induksi tanaga gawé

Pikeun spesialis mutuskeun pikeun nyurung tanaga gawé, sarat-sarat anu tangtu kedah dipenuhan. Utamana, éta kudu ditangtukeun yén induksi na parantos kirang résiko ka orok tibatan ngantep tanaga gawé sacara alami. Kamungkinan kaayaan anu nyababkeun kuli nyaéta:

  • yen karung rusak amniotik
  • Upami tumuh orok kaganggu, sabab henteu nampi nutrisi atanapi oksigén anu diperyogikeun
  • Dina kakandungan post-term, atanapi nalika 40 minggu katukang tanaga gawé henteu sacara spontan
  • Upami calon ibu hadiah masalah kaséhatan pakait sareng kakandungan, sapertos hipertensi atanapi diabetes gestasional

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.