Naon anu dilakukeun ku orok umur 5 bulan

Naon anu dilakukeun ku orok umur 5 bulan

Aya loba parobahan anu orok ngalaman bulan ka bulan ti lahir. Ka nu tilu bulan parantos masihan dorongan sakedik kalawan kamajuan dina mobilitas jeung kakuatan maranéhanana. Geus dititénan kumaha budak leutik boga dédéngéan jeung visi leuwih seukeut. Ti titik ieu aya loba deui parobahan, jadi urang bade manggihan naon anu dilakukeun ku orok umur 5 bulan.

Ngeunaan satengah taun hirup anjeun bakal aya bewara leuwih kaahlian anjeun dina mobilitas fisik sareng kognitif, ti ayeuna waktu bakal lulus leuwih gancang jeung eta bakal leuwih metot. Perhatikeun bulanna léngkah-léngkah, sabab urang resep hirup sareng aranjeunna kumaha éta mekar sacara fisik sareng émosional.

Kumaha orok umur 5 bulan mekar?

Dina 5 bulan orok geus beurat antara 6 jeung 9,3 kg di barudak jeung antara 5,5 sareng 8,9 kg awéwé. Aranjeunna parantos kéngingkeun antara 400 sareng 600 g per bulan, sanaos rata-rata anu ditunjuk, upami orok henteu ngahontal beurat ieu sareng aya dina kaséhatan anu saé, teu kedah hariwang teuing. Pediatrina nyaéta anu bakal nunjukkeun kunjungan jeung évolusi maranéhananaUpami anjeun masihan payun sareng ningali yén orok anjeun séhat, éta mangrupikeun tanda anu saé.

nyoco tetep éksklusif tina susu, boh ku ASI boh susu buatan. Dahar pelengkap bakal dilaksanakeun saatos 6 bulan. Ti umur ieu normal pikeun orok paménta leuwih susu sabab anjeunna saré sakedik kirang sareng gerak langkung seueur. Perlu neraskeun rutinisasi dina waktos asupna, tapi aya ahli pediatrik anu nyarankeun masihan upami diperyogikeun upami murangkalih naroskeunana.

Aranjeunna bakal bobo antara 12 sareng 16 jam sadinten, dimana éta bakal dibagi jadi dua sare waktu beurang. Saré anjeun teu acan disetel pikeun terus-terusan sapanjang peuting. Leres, tiasa leres yén sababaraha murangkalih parantos narik sakedik, tapi masih aya kebangkitan upami aranjeunna ogé dicandak sareng susu payudara. Sababaraha kolot nunjuk di saré babarengan dina ranjang atanapi gaduh ranjang orok anu saré, ambéh istirahat wengi langkung saé sareng tiasa bobo langkung tengtrem.

Naon anu dilakukeun ku orok umur 5 bulan

Perkembangan psikomotor orok umur 5 bulan

Panempoan bakal langkung seukeut tur anjeun bakal bisa nuturkeun gerakan objék tanpa kasusah nanaon. Anjeun tiasa difokuskeun naon anu anjeun tingali tanpa squinting atanapi squinting.

Ceuli ogé beuki mekar, Anjeun bakal ngadéngékeun leuwih taliti lamun jalma nyarita. Aranjeunna mibanda kamampuhan pikeun nyaho kumaha carana ngaidentipikasi sababaraha sora jeung struktur sababaraha kecap. Ti ayeuna maranéhna bakal mimiti babble jeung nyoba niru sababaraha sora.

Koordinasi leungeun anjeun langkung aman, anjeunna geus dimimitian sampurna nangkep objék, maledog aranjeunna malah nempatkeun eta dina sungut. Malah dina tonggongna anjeunna bakal maén sareng sukuna, ngajalajah sareng aranjeunna, sareng nyobian nempatkeunana dina sungutna.

Sababaraha orok bakal ngamimitian prosés diuk, dimana anjeun bakal geus mimiti jadi kuat diuk mandiri. Sareng upami anjeun henteu acan ngawasa pose, anjeun bakal nyobian ngadopsi ku condong awak anjeun ka hareup ngabenerkeun kasaimbangan éta. Geus waktuna pikeun anjeun mindahkeun orok tina carrycot kana korsi lamun manehna geus requests eta.

Naon anu dilakukeun ku orok umur 5 bulan

Anjeun ogé bakal resep coba nangtung sareng anjeun nyandak anjeunna ku panangan supados anjeun ngabantosan anjeunna gugah. Sanajan sigana nu geus nyobian nyandak léngkah munggaran anjeun, anjeun teu kudu nguatkeun kahayang anjeun kalawan tacatá a, saprak éta henteu dianjurkeun acan.

Kumaha merangsang orok anjeun ku ucapan

Ti 5 bulan sambungan neural maranéhanana terus ngadegkeun sareng ku kituna sadayana anu anjeun alami bakal penting pisan pikeun ditetepkeun dina sirah anjeun. Saé pisan éta ngadangukeun sora lemes sareng seueur nyarios. Sora anjeun sorangan, seuri sareng lagu anjeun bakal janten dasar pikeun diajar lisan. Sadayana anu aya hubunganana sareng tingkat fonologisna bakal aya hubunganana sareng ngadangukeun musik jeung basa, eta bakal jadi pondasi skill anjeun sarta interpretasi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)