Naon kakandungan psikologis sareng naon gejalana

Beuteung bulistir awéwé

Kahayang pikeun janten indung mangrupikeun hal anu raoseun seueur awéwé, ku cara anu sesah dijelaskeun upami anjeun henteu dina kaayaan anu sami. Dina sababaraha kasus, kahoyong ieu kuat pisan, nalika janten sesah tetep dina kaayaan ku alesan naon waé, awéwé éta tiasa ngalangkungan gangguan psikologis anu béda sareng masalah.

Salah sahiji gangguan ieu katelah reuneuh psikologis, masalah éta sanaos jarang, éta tiasa mangaruhan sababaraha awéwé. Gejala kakandungan psikologis mirip pisan sareng kakandungan nyata; awéwé anu kaserang, salian ti yakin yén aranjeunna dina kaayaan, ngagaduhan seueur gejala anu biasana kakandungan.

Sareng ieu ngan ukur ngahesekeun kaayaan, sabab kakandungan psikologis biasana mangaruhan awéwé kalayan gangguan psikologis saméméhna.

Gejala kakandungan psikologis

Dina istilah médis disebut pseudositesis sareng awéwé anu nampilkeun éta peryogi perawatan kaséhatan pikeun ngubaran gangguan psikologis ieu. Salaku tambahan pikeun terapi, penting pisan pikeun ngagaduhan dukungan anggota kulawarga pikeun tiasa ngungkulan kaayaan ieu. Penting pikeun nginget yén awéwé anu nampilkeun kakandungan psikologis, anjeun yakin yén anjeun hamil.

Gejala kakandungan psikologis sami sareng anu kakandungan dina awal na. Mangsa haid kaganggu sareng nambahan produksi hormon kakandungankayaning prolactin atanapi progesteron. Ieu nyababkeun masalah méntal serius di awéwé, kahoyong janten indung anu kuat pisan awakna sorangan parantos nyiptakeun jinis kakandungan imajinér.

Kakandungan psikologis di awéwé

Pitulung psikologis

Balukar psikologisna pikareueuseun, janten perlu meta gancang sareng ngarawat awéwé ku ngarti. Hiji awéwé anu kakandungan kakandungan psikologis yakin yén anjeunna leres-leres hamil. Awakna ngawartosan kitu, sareng pipikiran sareng kahoyongna janten indung bakal ngantunkeun anjeunna ngabélaan kakandunganana sadayana. Éta bakal hésé pisan ngajantenkeun anjeunna ningali yén kakandungan henteu aya sareng pikeun dirina éta bakal hésé pisan sareng anjeunna bakal ngalaman waktos anu parah.

Upami anjeun mikir yén anjeun bakal ngalaman kakandungan psikologis atanapi anjeun ngira yén awéwé di lingkungan anjeun tiasa ngalaman anu sapertos kitu, tong ragu nyungkeun bantosan médis. Penting pisan pikeun ngadatangan pasién gancang-gancang, upami teu kitu, akibat psikologisna tiasa fatal.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.