Naon anu kedah tuang orok umur 9 bulan?

Piknik, Orok, Dahar, Imut, Budak, Dahar, samangka, padesaan, oriental, usum panas

Nalika orok umur salapan bulan, bakal aya diajar ngarayap enggeus gugah nyarandé kana korsi jeung parabotan handap kayaning méja kopi di ruang tamu atawa sisi ranjang orok. Ieu mangrupikeun tahap dimana si alit ngaluarkeun langkung énergi. Manéhna indit ti hiji tempat ka tempat séjén, manéhna ngarasa leuwih "bébas" pikeun bisa ngajajah tur manggihan.

Aturan umum jempol, pikeun sakabéh kolot jeung orok 9-bulan-lami di imah, nyaeta pernah ngantep hansip anjeun turun sabab dina tahap ieu orok resep ngajajah, tapi sagemblengna unaware tina bahaya sabudeureun éta.

Abdi hoyong émut yén kolotna sering ngabanding-banding antara murangkalih sareng murangkalih sanés sareng panik upami kamajuan anu dilakukeun ku budak leutik dina sasih-sasih ieu kahirupan henteu saimbang sareng murangkalih sanés. Kolot anu dihormat, unggal anak boga wirahma sorangan sarta éta pohara penting anu aranjeunna dimangfaatkeun. Leres yén urang nyarios yén dina 9 bulan aranjeunna parantos mimiti leumpang, tapi henteu kedah sapertos kitu, éta sanés aturan anu tetep tapi orientasi. The pediatrician, salila kunjungan, bakal ngawas pamekaran psikomotor ti budak leutik anjeun sareng bakal nungtun anjeun kumaha éta mekar.

Budak, Budak leutik, Léngkah, Teddy Bear, Orok, Ngarayap, Tangga, Texan

Naha urang kedah ngarobih diet nalika umurna 9 bulan?

Ngeunaan diet maranéhanana, pengeluaran énergi mangaruhan naon maranéhna dahar. Iwal dina kasus alergi jeung intolerances, dina 9 bulan bayi bakal ngahakan leuwih atawa kurang hal anu sarua nu masihan ka barudak heubeul anjeun sarta nu dahar sorangan (kalawan sababaraha variasi).

Hal-hal anu bakal dipasihkeun ka aranjeunna engké, tapi dina 9 bulan aranjeunna henteu kedah tuang:

  • Endog: endog bakal diwanohkeun dina bulan-bulan saterusna (mimiti konéng terus bodas).
  • Gula jeung uyah: Kadé méré kabiasaan cageur barudak. Urang kedah nyingkahan asin sareng pamakean gula. Kabuktian yén murangkalih anu digedékeun kalayan kabiasaan ieu kirang kamungkinan ngembangkeun obesitas.
  • diantara nu sausagessolo éta ham asak sareng atah, ogé degreased, sarta antara kéju leuwih hade milih nu seger jeung tanpa pengawet.

kadaharan alergen:

Dina titik ieu aya kontrovérsi, sakumaha bakal urang tingali di handap. Sababaraha pediatricians mamatahan méré pangan tangtu sanggeus 9 bulan umur sabab bisa ngabalukarkeun shock anaphylactic di barudak anu alérgi. Kanyataanna, nepi ka sababaraha taun ka pengker ieu dipercaya yén sababaraha pangan berpotensi leuwih allergenic, kayaning tomat, endog, lauk atawa malah strawberries teu kudu diwanohkeun saméméh 9 bulan atawa sataun hirup.

Tomat, Beureum, Diiris, Diiris, Tomat

Sabalikna ayeuna panginten, yén pangan ieu kudu diwanohkeun ti weaning pikeun ngamajukeun toleransi dahareun. Ngan barudak kalawan Test Prick positif mun pangan tangtu ngandung allergens kelas 1 kedah ngenalkeun produk ieu dina pangawasan médis.

The pediatrician anu nyokot anak anjeun bakal ngabejaan Anjeun naon pangalusna pikeun anjeunna.

Sanaos kitu, anu henteu kantos robih nyaéta hormat kana aturan bade saeutik demi saeutik ngawanohkeun hiji atawa leuwih pangan dina hiji waktu, ku kituna urang bisa pariksa lamun kadaharan anu nyieun masalah pikeun anak atawa henteu.

Rencana pangan sareng gizi dina 9 bulan

Carne

Protéin sato bisa ngaronjat dina kuantitas. Urang tiasa masihan anjeun bubur sakabeh o 40 gram daging seger (beurat atah), ngan sakali sapoé.

Pescado

Urang tiasa masihan anjeun 2-3 kali saminggu lauk seger atawa beku (ditimbang sanggeus defrosting):  40-60 gram dikukus atawa ku cai saeutik, dicampurkeun jeung sayuran atawa malah ditambahkeun kana bubur. Éta leuwih alus pikeun nempatkeun lauk lean: hake, cod, sol, trout, plaice, bream laut. Awas cucuk!

Ham asak (tanpa polyphosphates)

Homogénized atawa seger jeung pureed, dina jumlah maksimum 20 gram. Anjeun tiasa masihan 1-2 kali saminggu pikeun ngagantikeun daging.

Sayuran

Urang bisa nempatkeun lentils, kacang polong, kacang atawa chickpeas pikeun nyieun kaldu sayur. Hidangan ieu tiasa dipasihkeun 2 kali saminggu.

Tipung polos

Urang bisa ngamimitian eureun band tipung saeutik-saeutik tos asak y pindah ka produk pati (gandum, béas, sa'ir, dieja, oats, jsb).

Kéju

Ati-ati dina jumlah:

  • Keju semi-gajih (misalna mozzarella): 35 gram leyur dina fase panungtungan masak bubur;
  • kéju low gajih: 40-50 gram leyur dina fase panungtungan masak bubur.

Kadaharan Orok, Bubur, Sayuran, Adas, Bubur, Sayur

Buah sareng sayuran

Teu perlu salawasna nyampur sagala sayuran; dina bubur anjeun tiasa nempatkeun sayuran dina buah leutik atanapi ngadamel puree kalayan garpu ngarangsang mamah.

Unggal ayeuna lajeng Anjeun bisa nyieun a bubur warna tunggal nyieun purees jeung sayur tunggal (jeruk: wortel atawa waluh; beureum: tomat; bodas: kentang atawa kembang engkol; héjo: zucchini, bayem jeung sayuran séjén tina warna ieu). merangsang rasa panasaran anak sarta perhatikeun rasa béda.

Perlu dipikanyaho yén dina diet urang bungbuahan sarta sayuran maénkeun peran fundamental Henteu ngan kusabab kandungan serat anu ni'mat transit peujit, tapi ogé alatan kontribusi vitamin, karotenoid jeung fénol anu maénkeun hiji fungsi antioksidan penting. Ieu sababaraha tip pikeun ngamaksimalkeun sipat ieu:

  • cSalawasna mésér bungbuahan sarta sayuran dina usum;
  • cnyimpen buah sareng sayuran dina kulkas.
  • milih bungbuahan sarta sayuran seger atawa bekusaprak produk kaléng atawa kaca leungit lolobana sipat antioksidan maranéhanana;
  • la masak uap atawa microwave eta ngajaga sipat antioksidan na leuwih hade tinimbang tipe séjén masak (ngagolakkeun, baking);
  • dina produksi industri jus buah aya leungitna ampir total fénol: jus buah (sanajan tanpa gula tambahan) kedah pernah dianggap pengganti buah seger.

Skéma kakuatan mungkin   dina 9 bulan.

Orok kedah ngalakukeun sababaraha  4-5 hidangan sapoé, dibagi kieu:

  • 2 susu indung indung o dahareun neruskeun (nomer 2)
  • 2 bubur dina kaldu sayur (dahar beurang jeung dinner);
  • 1 jajanan, isuk-isuk atawa tengah soré: grated / apel ditumbuk, pir atawa cau tanpa gula.

orang, hitam dan putih, gadis, putih, fotografi, muda, anak, satu warna, orok, membakar, kesenangan, kotor, campuran kue, sendok kayu, rasa, pemukulan, fotografi monokrom, tindakan manusia, pembuatan kue

Waktosna ngamimitian tuang nyalira

Nalika anjeunna ngancik 9 bulan nya éta waktu ngajar dahar sorangan, ngagunakeun plastik atanapi silikon cutlery atawa malah jeung leungeun anjeun.

Éta ogé waktos masihan anjeunna tuangeun buah leutik, teu liquefied. Jelas aranjeunna kedah janten potongan-potongan anu alit pisan supados teu ngalelep.

Salian tuangeun utama sareng tuangeun tuangeun, dina 9 bulan dahar orok Éta ogé kedah kalebet dua tuangeun dumasar kana susu atanapi turunan (sarapan sareng jajanan). Naon refreshment, coba nawiskeun katuangan séhat sapertos buah musiman, smoothies, sareng yogurt.

Sanaos éta pilihan anu paling sering dianggo sareng gampang, Anjeun kudu ngawatesan jus buah jeung inuman sugary sacara umum.

Tungtungna, antara tuangeun, nyingkahan  masihan anak jenis séjén dahareun (contona cookies) ku kituna teu ngaleungitkeun napsu anjeun sarta ku kituna lamun waktuna dahar beurang atawa dinner anjeun teu lapar.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)