Naon anu kedah dilakukeun upami anak anjeun peka pisan

wijaksana

Ngadidik sareng ngarawat budak anu peka pisan sanés tugas anu gampang sareng saderhana pikeun sepuh. Aya barudak anu dilahirkeun kalayan kualitas sapertos kitu sareng anjeun kedah terang kumaha ngokolakeunana supados murangkalih henteu sangsara langkung ti diperyogikeun. Budak anu sénsitip tiasa ngaitkeun aspek anu béda-béda dina kahirupan sareng émosina anu anjeunna rasakeun sepanjang waktos.

Dina tulisan di handap ieu kami ngabantosan anjeun ngaidentipikasi anak anu sénsitip sareng Kami nunjukkeun padoman anu kedah dipilampah ku kolot pikeun meunangkeun pendidikan anu pangsaéna.

Kumaha mikawanoh anak sénsitip

Dina kasus budak leutik, relatif gampang pikeun ngaidentipikasi yén aranjeunna peka pisan:

  • Aranjeunna peryogi kontak fisik sepanjang waktos sadinten sareng karep kolotna.
  • Aranjeunna biasana nyaritakeun momen anu béda anu hirup dina poé ka poé kalayan warna atanapi bau anu béda.
  • Aranjeunna resep musik.
  • Aranjeunna lumayan empati sareng sambung wanoh sareng émosi y parasaan batur.
  • Ieu barudak anu nganggap serius sagala hal. Upami aranjeunna nampi teguran ti kolotna, aranjeunna sering janten sedih langsung malahan ceurik.
  • Aranjeunna biasana gaduh indera kagenep nalika ngeunaan cara ngaidentipikasi kumaha jalma anu émosional.
  • Nalika ngeunaan maca buku atanapi ningali pilem, aranjeunna tiasa nunjukkeun runtuyan émosi anu henteu ditembongkeun ku barudak sanés.

Kumaha cara ngasuh budak anu peka

  • Budak sénsitip peryogi kaasih sareng kaasih ti jalma anu caket. Aranjeunna barudak anu néwak émosi anu béda-béda kolotna kalayan gampang pisan. Aranjeunna tiasa nyaritakeun iraha kolotna senang atanapi ambek. Patali sareng pendidikan sareng dukungan, kolot kedah nuturkeun sababaraha tungtunan atanapi léngkah anu jelas:
  • Penting pikeun ngadorong komunikasi anu tegas sareng batur sepanjang waktos. Budak sénsitip kedah terang kumaha nyarios henteu dina kaayaan anu tangtu.
  • Anjeun kedah ngamajukeun harga diri sareng percaya diri ka budak. Alus yén jalma leutik tiasa nganyatakeun naon anu anjeunna pikirkeun sepanjang waktos tanpa raos goréng ngeunaan éta.
  • Barudak kedah terang yén sagala kajadian anu kajantenan ku anjeunna kedah henteu dramatisasi sareng yén aya solusi pikeun masalah anu béda.
  • Anu alit kedah ngagaduhan serangkaian alat pikeun ngabantosan anjeunna nyalira ngeunaan masalah anu tiasa timbul dina unggal dinten.

rarasaan

Naon anu kedah disingkahan upami murangkalihna peka

Salain tina naon anu parantos ditingali di luhur, penting pikeun nyingkahan elemen anu sanés anu tiasa ngahambat pendidikan optimal pikeun anak anu sénsitip:

  • Perlu nyingkahan sepanjang waktos yén budak henteu nyanghareupan sagala rupa kaayaan anu anjeunna henteu acan sanggup nanganan. Anjeun kedah ngagaduhan kematangan anu diperyogikeun pikeun nungkulan sagala rupa masalah anu lumangsung dina unggal dinten.
  • Upami murangkalih henteu ngalakukeun anu hadé sareng kalakuanana henteu leres, penting pikeun henteu ngarékrut anjeunna di payuneun jalma, janten anjeun moal ngaraos isin ngeunaan hal éta. Langkung saé tumaros di bumi sareng ulah aya waktos anu parah.
  • Kolot henteu kedah memarahi anjeunna iraha waé ngan saukur pikeun ngedalkeun émosi sareng perasaanna. Éta mangrupikeun hal anu kedah dijauhan, utamina upami anu alit éta peka.
  • Overprotection mangrupikeun kalepatan anu seueur dilakukeun ku kolot dina ngabina barudak anu sénsitip. Saé anjeun ngagaduhan kamandirian sareng tiasa méréskeun masalah anu sanés anu anjeun pendakan dina sadidinten.

Pondokna, upami éta sesah pikeun ngadidik budak anu tiasa dianggap dina naon anu normal, langkung seueur deui ngalakukeun éta sareng murangkalih anu nunjukkeun sensitipitas luhur-rata. Kolot kedah terang kumaha nanganan émosi anu béda-béda anakna sepanjang waktos supados kalakuanna pantes sareng henteu sangsara langkung ti kedahna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.