Naon anu kedah dilakukeun upami aya gelombang panas

Heatstroke

Nalika aya gelombang panas, éta budak sareng sepuh anu paling rentan ka ieu. Malah jalma anu gering bahkan tiasa ningali yén hirupna dina bahaya.

Panas sacara harfiah maéhan seueur jalma unggal taun sareng éta sababna, nalika berita nyebatkeun yén gelombang panas nuju caket, pancegahan tangtu kudu dilakukeun pikeun nyegah barudak tina kaserang stroke panas atanapi kantun nyingkahan akibat négatip kusabab kurangna pencegahan.

Kamentrian Kaséhatan mamatahan decalogue tina saran umum pikeun ngalacak sareng mitigate pangaruh ngarugikeun tina panas teuing. Saran ieu penting pisan pikeun barudak, manula sareng anu gering kronis, ogé pikeun jalma anu damel di luar ruangan.

  1. Inuman cai sering sanaos anjeun henteu haus
  2. Entong nyiksa inuman ku kafein, alkohol atanapi gula
  3. Jaga khusus sareng murangkalih murangkalih, murangkalih, sepuh sareng anu gering kronis
  4. Tetep salami mungkin di tempat anu tiis, rindang atanapi dipanaskeun
  5. Ngurangan aktivitas fisik sareng ulah maén olahraga antara jam 12 sareng 00.
  6. Maké pakean hampang sareng bawa
  7. Entong ngantep jalma atanapi piaraan dina kendaraan anu ditutup sareng parkir
  8. Tingali ka dokter upami anjeun ngagaduhan gejala anu langkung ti sajam
  9. Simpen ubar-ubaran di tempat anu tiis
  10. Ngadamel tuangeun enteng

Stroke panas mangrupikeun résiko anu langsung diturunkeun tina kakeunaan hawa anu luhur. Gejala gangguan ieu dibasajankeun ngagaduhan kulit beureum sareng panas pisan, anu garing atanapi ngagaduhan palpitations, nyeri sirah, lieur, kalemahan, insomnia, kram otot, seueul, utah, seizures komo kaleungitan eling. Nalika hiji jalma kaserang strok panas, hal anu mimiti dilakukeun nyaéta nyungkeun bantosan sareng cicing dina tempat anu tiis, awak kedah didamel nganggo kaén cai tiis atanapi pancuran haneut.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.