Naon anu kedah dilakukeun pikeun ngalestarikeun tali pusat

Indung sareng orok

Hiji indung sareng orokna anu nembé lahir

Nalika trimester katilu kakandungan sumping, waktosna ogé pikeun nyandak kaputusan penting. Upami anjeun pertama kalinaAnjeun panginten mendakan sababaraha hal ngeunaan kakandungan anu anjeun henteu terang. Janten iraha masalah munculna anu kurang dikenal, penting pikeun ngagaduhan inpormasi jéntré.

Salah sahiji hal anu paling penting anjeun kedah nyiapkeun nyaéta rencana kalahiran anjeun. Bidan anjeun bakal ngajelaskeun persis naon éta. Penting pisan pikeun anjeun marios deui salaku pasangan, supados anjeun duaan tiasa ngabagi opini sareng ngahontal kasapukan. Sareng meureun matron anu sami bakal nyaritakeun ngeunaan anjeun pilihan pikeun ngalestarikeun tali pusat.

Anjeun bahkan mungkin yén di salah sahiji kelas pendidikan indung, anjeun gaduh biantara khusus ngeunaan éta. Tapi, dina kasus ieu biasana dibarengan ku salesperson ti klinik swasta khusus. Sareng dina hal ieu meureun salesperson langkung khusus pikeun ngajual produkna, tibatan ngajelaskeun ogé naon prosés ieu diwangun sareng kanggo naon kasus éta tiasa manpaat.

Naon pelestarian tali pusar pikeun?

Getih anu aya dina umbilical cord pinuh ku sél sirung. Sél ieu penting pisan, sabab éta ngagaduhan kamampuan pikeun ngarobih dirina kana sél anu valid pikeun bagian awak mana waé. Éta tiasa dianggo pikeun ngahasilkeun organ, jaringan atanapi getih. Keur kitu penting dina ngubaran panyakit serius sapertos leukemia.

Ku alatan éta, sél gagang ieu bisa dipaké di hareup, pikeun pangobatan di jalma séjén. Perhatosan inpormasi penting ieu, sél ieu moal valid pikeun donatur anu sami, kumargi bisi aya panyakit bawaan, éta bakal aya dina getih ari anjeun sorangan.

Upami anjeunna bakal kasaluyuan sareng duduluranna anu bakal datang atanapi sareng baraya. Tapi, éta ogé bakal pikeun saha waé. Sareng ieu mangrupikeun salah sahiji kaputusan anu kedah dipertimbangkeun. Pelestarian tali pusat tiasa dilakukeun ku sababaraha cara.

Kumaha carana ngalestarikeun tali pusat

Kami ngagaduhan kamungkinan ngawétkeun sél sirung tina tali pusat, ngalangkungan klinik swasta khusus. Beuki seueur di Spanyol, sanaon konservasi na biasana di nagara-nagara sanés kusabab béda dina panerapan.

Di nagara urang, sél sirung dianggap kanggo panggunaan umum, bank swasta wajib nyatakeun sadayana sampelna, janten, upami aya pasién anu henteu mendakan donor anu cocog dina bank umum, kasaluyuan bakal dipilarian di bank swasta.

Ku alatan éta, prosés tina Konservasi di klinik swasta ngagaduhan biaya anu tinggi. Anjeun kedah ngémutan yén sél ieu tiasa ngabantosan kasus hipotetis, pikeun murangkalih atanapi dulur anu bakal datang.

Di sisi séjén, anjeun gaduh pilihan pikeun nyumbangkeun tali pusar. Dina hal ieu, anjeun kedah terang naha kamungkinan ieu aya di rumah sakit tempat anjeun parantos ngarencanakeun ngalahirkeun. Sareng upami kitu, wartosan ka petugas kasihatan supados aranjeunna tiasa ngalaksanakeun prosésna.

Kumaha sél sirung diekstraksi tina tali pusat

Hiji-hijina cara pikeun ngumpulkeun sél gagang ieu nyaéta dina waktos pangiriman. Ari na dijepit bari masih latén, nalika anjeun henteu acan nganteurkeun plasénta, urat nadi ditusuk sareng getihna ditarik. Spesialis mastikeun yén éta henteu ngabahayakeun sareng henteu aya rasa nyeri, boh pikeun anu nembé lahir sareng kanggo indungna.

Lahir deui

Ékstraksi Sél Batang Babar

Bank umum atanapi bank swasta?

Hal anu pangpayunna mutuskeun naha anjeun hoyong ngajaga sél sirung éta pikeun panggunaan kulawarga anu mungkin. Upami kitu, anjeun kedah terang yén sampelna disimpen salami 15 atanapi 20 taun, sareng cocog sareng anggota kulawarga dina perséntase anu handap pisan. Biaya na dibanderol antara € 1.500 sareng € 2.500.

Upami, di sisi anu sanésna, anjeun mutuskeun pikeun ngajantenkeun umum, éta bakal lengkep henteu minat. Dina hal ieu teu aya biaya.

Bisi wae, sareng sapertos kaputusan naon anu ngahargaan barudak, masalah ieu kedah dibahas salaku pasangan. Milarian sadaya inpormasi anu anjeun peryogikeun, ngalaan pro sareng kontra. Éta kaputusan penting pisan sareng sapertos kitu kedah dilaksanakeun kalayan tenang. Nyarios, sareng anjeun bakal nyandak kaputusan kulawarga anu pangsaéna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.