Naon anu anjeun kedah terang ngeunaan metodologi Flipped Classroom

Nyiptakeun zona diajar di bumi

Metode éta Flipped Classroom atanapi flipped classroom dina basa Spanyol, mangrupikeun modél pangajaran inovatif anu memotivasi sareng ngadorong partisipasi murid. Intina, sakumaha ogé kajantenan dina metodologi anu sanés anu tiasa digabungkeun, éta diwangun ku ngayakeun panilitian sareng nyiapkeun matéri pikeun siswa, di luar kelas, teras ngalaksanakeun sési praktis di jerona.

sus panyipta nyaéta Jonathan Bergmann sareng Aaron Sams, dua guru kimia ti hiji lembaga di Colorado, di Amérika Serikat, sareng di Spanyol parantos aya sababaraha pusat pendidikan anu nerapkeunana. Kami ngawartosan anjeun naon metode pedagogical ieu diwangun, tihang-tihangna sareng kumaha ngalaksanakeunana numutkeun tahap pendidikan naon.

Naon Flipped Classroom?

Pangajaran TIK

Upami dina pangajaran tradisional, guru ngajelaskeun téori di kelas sareng murid, ngalaksanakeun latihan atanapi kagiatan praktis, nerapkeun téori ieu. Dina padika Kelas malik atanapi kelas flipped mangrupikeun badan murid anu ngalaksanakeun panilitian sareng nyiapkeun matéri pikeun sési praktis dina kelas.

Dina modél ieu aksi-aksi diinvestasikeun, murid anu nalungtik tiori teras nerapkeunana di kelas. Kelas flipped dumasar kana pendekatan anu holistik. Dina hiji sisi, pangajaran langsung digabungkeun sareng metode konstruktivis, murid ngawangun diajar nyalira, sareng guru mangrupikeun panyipta eusi pikeun diajar di bumi. Éta ogé dijantenkeun pangrojong sareng pengawas dina kelas.

Salah sahiji karugian tina metode ieu nyaéta nalika damel di luar kelas panggunaan téknologi diperyogikeun. Ku alatan éta, meureun aya pamisah antara murid sareng diajar kusabab béda digital. Guru sareng murid kedah ngagaduhan élmu ngeunaan panggunaan TIK.

Tihang tempat Flipped Classroom atanapi flip classroom didasarkeun

cara diajar

Métodologi ieu mangrupikeun kasempetan pikeun ngabagi inpormasi sareng diajar eusi di antara guru, kulawarga, sésa murid sakola sareng anggota komunitas pendidikan anu sanés. Dina kaseueuran kasus, metoda ieu henteu dianggo sacara éksklusif, tapi salaku pelengkap pikeun kolaborasi séjén. Metodeu kelas anu dibalikkeun dumasar kana opat pilar:

  • Lingkungan anu fleksibel: Peryogi nyiptakeun rohangan anu adaptasi dina pusat pendidikan pikeun siswa.
  • Budaya diajar: Siswa mangrupikeun jalma anu ngajalajah topik dina jero anu langkung jero sareng aktip ngawangun élmuna nyalira. Anjeunna ogé anu ngaevaluasi prosés diajar nyalira sareng nangtoskeun langkah diajar na.
  • Eusi ngahaja: Murid dibantosan ngembangkeun pamahaman konseptual sareng prosedural. Di kelas, tiori anu dipelajari di bumi dipraktekeun.
  • Pendidik propésional: Guru teras-terasan niténan muridna anu masihan tanggapan. Kulawarga ngagaduhan peran partisipatif, nyumbangkeun ideu, saran, nunjukkeun minat, ngabagi pangalaman ...

Kalayan metoda ieu, barudak sareng nonoman diajar nalungtik sareng milari inpormasi, kamekaran prosés kognitif sareng diajar anu bermakna langkung difasilitasi langkung efektif tibatan di kelas tradisional. Di sisi anu sanésna, otonomi sareng tanggung jawab dikembangkeun. Métodologi ieu nunjukkeun kapercayaan ka murid.

Palaksanaan Flipped Classroom dina tahapan pendidikan

murid

Saluareun tahapan atikan anu diarahkeun, nalika ngenalkeun metodologi Flipped Classroom di kelas, perlu ngarencanakeun, ngémutan kekhususan unggal tahap, sareng sumber anu aya. Dina tahapan sapertos anu Pendidikan Anak Usia Dini, dugi ka 6 taun, nerapkeun metode kelas malik nyaéta rumit.

dina Dasar, ti 6 dugi ka 12 taun, éta konci pikeun motivasi murid pikeun ngajaga aranjeunna kalibet dina prosés diajar ngajar. Hatur nuhun kana metodologi Flipped Classroom kami bakal ngamotivasi aranjeunna, aranjeunna bakal diajar damel salaku hiji tim, hirup babarengan di kelas sareng nyiptakeun hubungan anu mangaruhan antara sakola, murid sareng kulawarga.

Palaksanaan metode Flipped Classroom dina Sékundér, umur 12 dugi 18 taun, éta disarankeun pisan, tapi dina waktos anu sami éta nyambung sareng tahapan anu rumit, nonoman, kusabab parobihan émosional sareng kapribadian. Henteu aya jaminan yén aranjeunna bakal ilubiung dina kagiatan, guru kedah ngalaksanakeun peran anu dipersonalisasi sareng motivasi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.