naon ngadidik

Wulang

Ngadidik, kecap pagawéan, kecap penting dina kahirupan barudak, konci pikeun parenting, nu undoubtedly bisa ngarobah dunya. Harti kecap ngadidik téh jelas, nya éta pikeun ngirimkeun jeung méré pangaweruh ka hiji jalma. Lamun datang ka ngadidik budak, hartina leuwih jauh, sabab ngeunaan ngembangkeun sagala kamampuhan jeung kamampuhan anak sangkan bisa fungsi bener di lingkunganana.

Dina basa sejen, ngadidik anak hartina ngajarkeun anjeunna sagala rupa masalah anu bakal kaayaan hirupna dina sagala cara. Di atikan, atikan barudak henteu mungkas nalika aranjeunna dewasa sareng mandiri. Éta mangrupikeun padamelan pikeun kahirupan sareng anjeun kedah diajar unggal dinten. Kusabab bertentangan sareng anu disangka seueur, pendidikan henteu éksklusif pikeun sakola.

Ngadidik budak di imah

Aya kacenderungan mikir yén éta téh guru jeung profesor sakola anu kudu ngadidik barudak urang, tapi tanpa ragu, éta téh mangrupa gagasan sagemblengna erroneous. Di sakola maranéhna diajar matematika, basa, pikeun sosialisasi jeung barudak lianna, pikeun spasi babagi, kaahlian anu ditingkatkeun jeung dimekarkeun. Tapi di imah, budak kudu dididik, sangkan bisa ngajénan, sangkan miboga kamampuh pikeun ngaréngsékeun masalah, sangkan tanggung jawab jeung boga ajén-inajén.

Bapa-bapa, ibu-ibu sareng référénsi, anu hirup sareng murangkalih unggal dinten, nyaéta anu kedah ngadidik ka barudak. Sadayana anu diajarkeun ku murangkalih di bumi mangrupikeun anu ditransferkeun kana kahirupan sapopoe sareng jalanna dina kahirupan gumantung kana éta. Henteu sadayana kéngingkeun nilai pangsaéna di sakola, sabab atikan kulawarga mangrupa faktor penting dina mekarna kapribadian.

Kumaha ngadidik murangkalih anjeun kalayan saé

Pikeun ngadidik murangkalih anu saé, masalah-masalah penting sapertos ketahanan, empati, solidaritas, kamampuan pikeun ngatur frustasi, sareng seueur deui, kedah dipertimbangkeun. masalah dasar éta bakal ngawangun kapribadian anak sareng aranjeunna bakal nyayogikeun anjeun alat anu dipikabutuh pikeun fungsina di masarakat. Ieu sababaraha konci pikeun ngadidik barudak anjeun ogé.

  • Ajar barudak anjeun pikeun nganyatakeun émosi maranéhanana. Henteu mampuh pikeun externalize émosi dina kematangan ieu fostered ti budak leutik. Budak lalaki anu diajarkeun henteu ceurik, budak awéwé anu dewasa panginten aranjeunna lemah. Kiwari pentingna kecerdasan émosional dina pendidikan dipikanyaho. Pikeun ieu, penting pikeun tiasa nganyatakeun émosi sacara bébas.
  • Tolérkeun kagorengan. Barudak kudu ditolak hal ambéh maranéhanana bisa ngamekarkeun jeung diajar toleran frustasi. Kusabab barudak anu tumuwuh nepi tanpa geus Nyanghareupan eta, teu boga parabot pikeun ngatur négatip dina kematangan.
  • Nyieun kaputusan. Barudak kedah dewasa sareng urang henteu tiasa salawasna aya di sisina ngahalangan aranjeunna kedah nyandak kaputusan anu badé badami kahirupan. Aranjeunna kedah diajar ngalakukeun éta nyalira, sabab ku cara éta aranjeunna tiasa ngalakukeun kasalahan sareng diajar ti aranjeunna.
  • Kagungan harga diri anu saé. Cinta diri nyaéta cinta munggaran dina kahirupan hiji jalma. Ajar barudak anjeun pikeun mikanyaah ka dirina sorangan, pikeun percaya diri, pikeun ngahormatan dirina sareng pikeun silih ngahormatan. Kapercayaan sareng harga diri penting pisan pikeun aranjeunna tiasa ngalawan sareng narékahan pikeun ngahontal sagala anu aranjeunna badé laksanakeun.
  • Ngadidik dina nilai. Henteu aya anu penting dina ngagedékeun murangkalih sapertos nilai. Hormat ka jalma, solidaritas, empati, cinta ka kulawarga, mangrupikeun nilai-nilai anu ngawangun kapribadian jalma anu hadé.

Ngadidik murangkalih kalebet kasalahan, teu aya bapa atanapi indung anu sampurna. Sarta ieu ogé bagian tina atikan barudak jeung barudak leutik ogé diajar ngeunaan eta. Ngawenangkeun diri salah, ngarasakeun ningali kumaha barudak anjeun tumuwuh sarta acquire di Tret kapribadian maranéhanana yén anjeun geus digawé di aranjeunna. Kusabab teu aya kasugemaan anu langkung ageung tibatan ningali murangkalih janten jalma anu tanggung jawab sareng sae.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)