Adnexitis: Naon éta sareng kumaha anjeun tiasa nyegah?

adnexitis

Aya seueur panyakit anu tiasa urang sangsara sareng anu urang henteu terang sacara jero. Lantaran kitu, éta patut ngobrol ngeunaan sababaraha di antarana, sapertos adnexitis. Tangtosna, meureun kusabab istilah sapertos kieu anjeun henteu terang naon anu urang nyarioskeun, tapi upami kuring nyarioskeun ka anjeun. éta kasakit radang pelvic, sagalana bisa robah saeutik leuwih.

saatos inféksi atawa peradangan heunceut, disababkeun ku baktéri, adnexitis bisa muncul. Lantaran kitu, sanajan mimitina urang teu merhatikeun loba teuing gejala, sahenteuna eta disarankan pikeun konsultasi eta supados henteu leuwih jauh. Urang ngajelaskeun naon bener diwangun ku, naon sabab na naon repercussions bisa mibanda on kasuburan awéwé.

Naon adnexitis sareng naon anu nyababkeun éta

Sanaos urang parantos ngirangan naon anu janten panyakit sapertos kieu, kami bakal nyarioskeun yén éta mangrupikeun panyakit radang panggul. Biasana muncul saatos inféksi tina heunceut sareng disababkeun ku séri baktéri. Nalika baktéri ieu terus nyebarkeun ngaliwatan interior urang, monopoliizing bagian béda tina sistem reproduksi, adnexitis asalna.. Baktéri anu tanggung jawab iinditan ngaliwatan tabung fallopian, kitu ogé sakabéh wewengkon rahim, ogé ngahontal ovarium. Naon sadayana tetep dina domain inféksi.

Salawasna urang ngobrol ngeunaan baktéri anu ngabalukarkeun utama panyakit ieu. Kitu ogé, aranjeunna lain baktéri basajan tapi inféksi anu dibikeun alatan gonorrhea, Chlamydia atawa kasakit dikirimkeun séksual lianna.. Jadi contagion mangrupakeun salah sahiji sabab paling umum tina awal adnexitis.

radang pelvis

Jenis adnexitis

Éta jelas yén dina panyakit anu sami urang ogé tiasa mendakan sababaraha jinis éta. Dina hal ieu aya dua, gumantung kana gejala ogé durasi maranéhanana sarta aranjeunna handap.

Adnexitis akut

Ujug-ujug dimimitian ku perasaan teu nyaman, nyeri parna, nyeri pisan di daérah panggul  sareng muriang. Éta tiasa nyababkeun seueul sareng / atanapi utah, diare atanapi sembelit, pendarahan terobosan, teu ngarareunah nalika kiih sareng purulén dikaluarkeun. Anjeun kedah angkat geuwat ka dokter anjeun atanapi gynecologist. Panyakit ieu kedah diubaran gancang ku antibiotik pikeun nyingkahan komplikasi anu mungkin sareng éta janten kronis. Penting pikeun istirahat sababaraha dinten, tuang tuangeun anu hampang sareng nginum seueur cairan. Sanajan salawasna dokter anjeun anu boga kecap panungtungan. Lamun ngabalukarkeun komplikasi, akumulasi nanah dina beuteung contona, a panganteur bedah, sanajan teu hal biasa nu kajadian, tapi anjeun kudu nyaho ngeunaan eta.

Adnexitis kronis

Awéwé anu ngagaduhan adnexitis kronis ngagaduhan perasaan beurat sareng tekanan dina beuteung handap. Gejalana kirang sengit sareng dibuktikeun tibatan dina adnexitis akut tapi langkung lami. Ieu gejala paling umum nyaéta nyeri, jaman henteu teratur, kabebeng, sareng bénsin.

Panyakit ieu Éta sering henteu diperhatoskeun. Biasana pisan ngawatesan pikeun awéwé anu sangsara duanana sacara pribadi boh sacara propésional. Bisa jadi ngabalukarkeun sterility atanapi pregnancies extrauterine Ku alatan éta, nalika Nyanghareupan gejala dijelaskeun, éta pohara penting pikeun nempo dokter atawa dokter kandungan Anjeun.

Kasakit organ séks awéwé

Konsékuansi tina nalangsara panyakit ieu

Sakumaha anu nembé disebatkeun, nalika janten kronis, éta tiasa gaduh akibat anu ageung pikeun sistem réproduktif urang. Disisi lain, nyeri ogé bakal jadi kronis sarta kadangkala rada sengit. Nalika anjeun reuneuh, éta bakal dibalukarkeun ku kakandungan ektopik, anu ngembang di luar rahim sareng dina tuba fallopi. Anu biasana ngabalukarkeun aborsi, dina kalolobaan kasus.

Sabalikna, upami anjeun ngagaduhan panyakit sapertos kitu, sanaos henteu kronis, éta tiasa gaduh dampak anu ageung pikeun awak anjeun. Sabab Bisa jadi alesan naha anjeun teu meunang hamil.. Tétéla ieu téh alatan tuba fallopian nu leuwih hipu jeung ambek peradangan. Naon ngajadikeun eta teu lingkungan nguntungkeun pikeun gestate hiji kahirupan anyar. Boh dina hubungan fértilisasi sorangan jeung endog dibuahan sarta kapindahan na. Janten, langkung pajeulit pikeun kakandungan lumangsung sacara spontan. Ieu pajeulit, enya, tapi teu mungkin ogé. Upami impian anjeun janten indung, anjeun tiasa ngawujud berkat rupa-rupa perawatan kasuburan.

Kumaha carana nyegah adnexitis jadi kronis

Iraha waé urang perhatikeun hal anu henteu leres, urang kedah konsultasi ka dokter. Salaku kadang aya nyeri nu bisa bingung jeung nyeri premenstrual, urang teu salawasna masihan aranjeunna pentingna. Janten, Hadé pisan mun éta ngalakukeun ulasan dina dasar sering. Kusabab ku cara ieu, urang bakal tiasa nyegah panyakit sapertos kieu janten kronis. Sarupa oge, Anjeun oge kudu nyieun pasini lamun boga leuwih ti hiji pasangan seksual atawa lamun geus kungsi STD.

Aya perlakuan pikeun eta, salami eta bisa bray mimitina. Antibiotik bakal janten sekutu pangsaéna anjeun pikeun pamit ka inféksi. Nya kitu, anjeun kedah tuang tuangeun saimbang sareng nginum seueur cai.

Pencegahan kasakit radang pelvis

Éta tiasa dicegah ku ngajaga a kasehatan intim pribadi jeung seksual alus, tapi poho ngeunaan douching. Kusabab ieu tiasa nyumputkeun atanapi nyumputkeun gejalana sareng upami inféksi aya, éta bakal ngabantosan nyebarkeun. Anjeun kudu indit dina kunjungan gynecological Disarankeun dumasar kana umur anjeun. Dina kasus hubungan seksual sareng sababaraha pasangan, bahkan sacara sporadis, panggunaan kondom penting.

Faktor résiko pikeun panyakit ieu nyaéta awal awal hubungan seksual sareng ETS. Salaku indung, penting pisan pikeun masihan barudak urang pendidikan seksual anu saé.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Delia Mabel Arias cenahna

    Kuring gaduh tempat salami tilu dinten aranjeunna muncul sareng ngaleungit sareng kuring seueur nyeri kolik sareng ovarium saolah-olah haid kuring hoyong turun tapi henteu ngirangan.