Naon ciri indung anu sénsitip pisan?

Indung kalayan sensitipitas tinggi

Kapribadian unggal jalma béda pisan, masing-masing kalakuan cara anu béda nalika nyanghareupan kaayaan anu sami. Sensitipitasna nyaéta kamampuan mahluk hirup pikeun ningali parobahan sareng rangsangan ngaliwatan indera. Tapi henteu sadaya jalma resep tingkat sensitipitas anu sami. Sababaraha urang diréaksikeun ku cara anu halus pisan kana rangsangan.

Sabalikna, aya hiji ciri ciri anu henteu dikenal anu ngahartikeun jalma anu nganggap éta rangsangan anu sami dina tingkat anu langkung luhur. Sipat ieu nyaéta panggero Jalma Sénsitip Tinggi sareng mangaruhan 20% penduduk sadunya.

Naon sipat Jalma sénsitip Tinggi (PAS)?

Jalma anu ngagaduhan sipat Sensitipitas tinggi, aranjeunna ngagaduhan séri kakhususan dina sistem neuro-sensory anjeun. Jinis kualitas sapertos kieu panginten yén jalma anu ngagaduhan éta nampi stimulus sareng persépsi ku cara anu langkung maju.

Sipat ieu dibuktikeun sacara ilmiah sareng ngagaduhan ciri anu khusus anu ngabantosan diagnosis jalma anu sensitipitas tinggi (PAS). Karakteristik ieu nyaéta:

  • Kamampuh sengit pikeun nampi stimulus nampi ti lingkungan. Aranjeunna tiasa nyandak detail sareng quirks yén jalma anu gaduh sensitipitas rata-rata henteu biasana dijemput.
  • Ngolah pipikiran sareng kaayaan ku cara anu langkung sengit sareng jero.
  • Kacenderungan ka papisah dihasilkeun ku teuing stimulasi, persépsi anu sapertos kitu tiasa nyababkeun kacapean fisik sareng émosional.
  • Una kapasitas hébat ngarasa empati. Aranjeunna jalma anu ngadukung pisan sareng kacenderungan pikeun nempatkeun diri dina tempat jalma sanés.

Kumaha Sénsitipitas Tinggi mangaruhan Ibu

Indung sensitipitas tinggi

Indung mangrupikeun roller coaster tina sensasi sareng émosina. Parobihan hormonal ngagaduhan peran anu penting pisan, tapi peran utama dilaksanakeun ku kolot. Perawatan orok sareng kaasih anu teuing anu kadang tiasa ngaregepkeun. Émosi indung mangaruhan pamekaran sareng kamekaran ti barudak. Ku sababaraha cara sacara positip, tapi ogé négatip.

Karakteristik ibu-ibu kalayan sensitipitas tinggi nyaéta:

  • mayor dampak henteuna waktos pribadi. Orok nempatan sadaya waktos sareng sadaya rohangan, utamina kanggo indung, sahenteuna dina sasih munggaran. Indung anu sénsitip pisan kaleuleuwihi nuduh kaleungitan rohanganna nyalira, individualitasna.
  • Stabilitas tina pasangan ngahalangan. Umumna, bapa sareng ibu ngagaduhan bénten nalika ngabina barudak. Ibu anu sénsitip pisan tiasa janten jenuh sahingga ngasingkeun diri, kapasitas anu langkung ageung pikeun réfléksi tiasa nyababkeun indungna ngalih tina pasangan.
  • Henteu mampuh ngungkulankana tekanan sosial. Lingkungan pinuh ku jalma anu, sareng maksud anu saé atanapi goréng, teras-terasan mairan kumaha kedahna kaibuan. Tekanan sosial ieu janten indung anu pangsaéna tiasa seueur teuing pikeun indung anu peka pisan.

Karakteristik positip ibu-ibu kalayan sensitipitas tinggi

Indung sareng orokna

Salah sahiji kaunggulan anu paling hébat tina hirup ibu anu sipatna sensitipitas luhur nyaéta empati. Karakteristik ieu bakal ngabantosan anjeun langkung ngartos anak anjeun dina sababaraha prosés kematangan yén anjeunna bakal hirup sapanjang hirupna. Sensitipitas tinggi endows jalma kalawan kamampuan pikeun niténan seni sareng musik kalayan émosional istimewa. Sipat penting pisan pikeun kamekaran kognitif, kréatip, artistik sareng émosional barudak.

Indung pinuh ku émosi sareng perasaan, positip boh negatif. Sikep anjeun sareng cara anjeun ngalaksanakeun kaayaan hirup dikirimkeun ka barudak. Tapi sensitipitas tinggi teu kedah mangaruhan parah kana kamekaran barudak anjeun ku cara anu khusus.

Nanging, sapertos anu urang carioskeun di awal, ngan 20% penduduk dunya anu (PAS) didiagnosa. Ieu ngandung harti yén ngan 2 ti 10 jalma anu ngagaduhan sipat ieu. Upami anjeun mikir yén kusabab ciri anjeun anjeun tiasa lebet kana jinis sipat ieu, anjeun kedah ngalaksanakeun rangkéan tés pikeun ngabantosan anjeun nangtoskeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.