Naon curettage a?

, naon curettage a

A curettage mangrupikeun prosedur anu parantos dipraktekeun ku seueur ahli gynecologists. Prosésna diturunkeun tina sababaraha komplikasi anu timbul di seueur awéwé pikeun nyobaan kakandungan komo pikeun jinis kasusah anu sanésna parantos dialaman, akibatna tina perdarahan beurat.

Téhnikna saderhana upami urang nyarioskeun curettage biasa, tapi tiasa rumit upami metoda ieu kedah dilakukeun sacara jero, sabab pastina perlu dilakukeun pikeun bius umum sareng sésana khusus salami sababaraha minggu.

Naon curettage a?

A curettage mangrupikeun prosedur operasi minor anu diwangun ti ngabersihkeun jaringan anu aya dina tembok rahim kusabab sababaraha faktor. Téhnik ieu biasana dianggo nalika kaluron atanapi aborsi médis parantos kajantenan.

 

Dina téhnik ieu corétase kerok atanapi aspirasi tiasa dianggo. Dina curettage, gynecologists bakal ngadamel kerok di jero témbok rahim pikeun tiasa nimba lapisan mukosa anu napel, disebat endometrium. Éta bakal diwangun ku ngenalkeun sajenis agul ku gagang anu bakal ngorehan tembok. Éta bakal dilakukeun dina a téknologi visual sareng dibantuan ku ultrasound, sanaos masih aya profesional anu aranjeunna tetep ngalakukeun éta sacara manual.

Dina curettage anu diarepkeun, téknik na kirang nyerang sareng éta ogé langkung modéren. Éta diwangun ku ngenalkeun vacuum cleaner leutik anu jelas meresihan tembok rahim tina sadaya jaringan éta anu kedah dipiceun. Penanganan na datang pikeun méréskeun tina tiasa ngadamel panyukuran anu teu perlu atanapi sababaraha jinis perforasi.

naon curettage a

Dina kasempetan khusus kurettasi waé éta dianggap operasi bedah utama, kitu a total bius. Éta biasana kajadian dina kasus sapertos iraha pengusiran anu leres henteu acan dilakukeun tina sésa-sésa anu tinggaleun saatos ngalahirkeun. Dina hal ieu, gejala muriang sareng bau anu goréng bakal muncul dina heureuy heunceut.

Dina salah sahiji kasus anu hampang dimana jinis prosedur ieu lumangsung biasana lumpat nalika:

  • Nalika aya aborsi anu parantos spontan sareng teu lengkep. Kadang-kadang éta lumangsung nalika dina aborsi émbrion henteu acan lengkep diusir atanapi tos maot dina rahim tanpa diusir, dina prosedur ieu hiji aborsi kedah dilakukeun sacara operasi.
  • Upami aya perdarahan menstruasi kaluar tina tempatna. Dina hal ieu, curettage dilakukeun pikeun nganalisis kamungkinan kelainan anu ngajelaskeun kalakuan ieu, sareng ku cara ieu kamungkinan fibrida anu tiasa nyababkeun panyabab sapertos kitu tiasa dibersihkeun.
  • Salaku perlakuan pikeun meresihan fibroid endometrial atanapi polip. Ieu tiasa janten sabab sababaraha kali steril, période beurat sareng aborsi spontan.
  • Pikeun ngubaran inféksi rahim sareng pikeun mempermudah panyabutan IUD, anu antukna janten napel kusabab mémbran mukosa anu ngandung rahim. Dina hal ieu sareng sapertos ampir sadayana, mukosa éta kedah dihapus.
  • Sareng upami anjeun curiga kanker rahim, disarankeun pikeun ngalakukeun jinis téhnik ieu. nepi ka bisa ngumpulkeun sésa-sésa sareng akurat nganalisis jenis analytics ieu.
naon curettage a

Fotografi: www.reproduccionasistida.org/

Naon kajadian saatos curettage a?

Kusabab éta prosedur saderhana, biasana teu aya komplikasi. Kumargi kanyataan yén aranjeunna aya, aranjeunna jarang pisan, kumargi getihan ageung tiasa némbongan. Pangubaran anu rumit éta tiasa nyababkeun inféksi komo sangsara tina perforasi dina témbok uterus.

Tanpa aya balukarna, pangubaranana saderhana. Éta ngan ukur disarankeun entong nganggo tampon, atawa ngalakukeun jenis mandi rendaman, anjeun bahkan henteu tiasa ngajaga hubungan kumargi aya résiko inféksi. Éta tiasa janten bangor janten anjeun tiasa nyandak sababaraha rasa nyeri. pikeun ningali yén sadayana ngajalankeun jalanna leres.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.