Naon cut pencernaan

nyerna-cut

Nalika kuring leutik, indung kuring maksa kuring cicing di luar kolam renang dina dinten usum panas saatos tuang siang. Waktu éta kuring teu ngarti naha watesan kitu, jam tedious nu seemed langgeng bari kuring nempo cai kristal jelas. Mangtaun-taun saterusna kuring bisa ngarti yén aya hiji hal saperti cut nyerna. naha anjeun terang naon naon cut pencernaan jeung naha pentingna?

Tanpa ragu, éta numbu ka prosés pencernaan sarta mangrupa hal anu unggal indungna nyoba nyegah pikeun nyegah barudak tina perasaan goréng. Tapi upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan topik ieu, teraskeun maca sareng anjeun bakal mendakan sadayana anu aya hubunganana sareng anu disebut cut pencernaan.

nyerna dieureunkeun

Éta sanés kaayaan anu serius tapi tiasa ngaganggu. A nyerna cut Mangrupa periode waktu anu dibikeun ka awak sangkan bisa ngalengkepan prosés pencernaan sanggeus dahareun geus dihasilkeun. Babasan "potongan nyerna" dipaké pikeun ngarujuk kana naon anu lumangsung nalika prosés pencernaan eureun ngadadak. Sareng ieu tiasa kajantenan nalika hiji jalma langsung kana cai saatos tuang. Sanajan teu hijina alesan naha prosés bisa eureun.

nyerna-cut

Naha a nyerna cut? Ieu basajan: sanggeus dahar, sistem pencernaan najong asup jeung loba énergi awak dipaké pikeun ngolah dahareun. Sistem pencernaan pisan aktif sahingga concentrates jumlah gede aliran getih, ka detriment sesa awak, nu narima suplai getih leutik. Masalahna muncul nalika awak ujug-ujug aya hubungan sareng suhu anu rendah. Getih lajeng kedah reflexively redistribute sakuliah awak pikeun counteract leungitna panas. Ieu sababna potongan nyerna muncul, sistem pencernaan ngalambatkeun prosésna ku kurang aliran getih sareng gejala muncul.

Gejala sareng Perawatan

Kontak jeung suhu low salila prosés pencernaan bisa ngakibatkeun a nyerna cut. Ieu bisa muncul ngadadak tur lumangsung kalawan gejala handap:

  • Keram jeung nyeri beuteung.
  • Pusing jeung seueul.
  • Kulitna pucat.
  • Turunna tekanan darah sareng pulsa lemah.
  • Ngoyagkeun aing.
  • Turunna tekanan darah tiasa nyababkeun leungitna eling.
  • Dina kasus anu ekstrim pisan anu jarang kajantenan, gejala ieu tiasa ngakibatkeun panangkepan kardiorespirasi.

Sanaos anu paling umum nyaéta pamotongan nyerna lumangsung saatos asup ka kolam renang sareng awak ngahubungi cai tiis, éta tiasa disababkeun ku faktor sanés. Conto anu hadé nyaéta upami anjeun nginum sagelas cai anu tiis pisan saatos tuang. Lajeng sababaraha gejala bisa muncul ogé. Atanapi upami anjeun tuang teras angkat ka luar sareng di tempat anu suhuna rendah pisan.

Lamun ngarasa goréng alatan a nyerna cut Anjeun tiasa ngalakukeun ieu: tetep tenang sareng ngeureunkeun kagiatan fisik upami diperyogikeun. Disarankeun ogé garing sareng ngagolér jalma anu sukuna rada luhur pikeun nyegah pingsan. Jaga suhu awak ku cara nutupan jalma ku anduk atanapi simbut. Ngidinan jalma istirahat supados tekanan darahna stabil. Muntah sareng diare umum nalika gangguan pencernaan, janten penting pikeun tetep caian. Upami anjeun ngalaksanakeun perawatan ieu, gejala bakal ngaleungit dina hiji dugi ka dua jam.

Di sisi anu sanésna, anjeun tiasa nyegah panyerapan nyerna ku cara ngémutan hal-hal ieu:

  • Hindarkeun tuangeun anu seueur sareng seueur pisan sateuacan mandi.
  • Ulah terjun kana cai ngadadak:
    Lamun késang késang.
    Upami anjeun parantos berjemur sababaraha menit sateuacanna,
    Upami anjeun parantos ngalaksanakeun latihan fisik anu parah.
    Lamun anjeun nalangsara ti chills.
    Lamun késang késang, beuleum diri saeutik-saeutik, ngabiasakeun awak kana suhu cai.
  • Sok dibaturan.
  • Ulah ngojay vigorously langsung sanggeus tepung. Antosan sahenteuna sajam pikeun latihan di cai.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.