Naon hartina plasénta anterior

Naon hartosna plasénta anterior?

Plasénta mangrupa organ vital pikeun kamekaran orok di jero kandungan indungna. Struktur ieu tumuwuh di jero beuteung jeung tanggung jawab miceun runtah jeung pikeun nganteurkeun oksigén sareng sadaya gizi orok nalika tumuwuh. Ti wewengkon ieu tumuwuh ari umbilical nu ngahijikeun indung jeung orok. plasénta anterior Éta parantos ngembangkeun sareng ayana dina cara anu khusus dina jero rahim sareng pikeun ieu kami bakal nganalisis kumaha éta mekar sareng upami posisina ngagaduhan akibat tina naon waé.

Salila pamariksaan médis, jinis plasénta anu kabentuk di jero rahim awéwé hamil didiagnosis. Dina hal ieu urang tiasa nyarios ngeunaan a anterior, posterior, fundik atanapi praevia plasenta (rendah). Penampilanna kasar, diirigasi ku sababaraha pembuluh sareng urat anu bakal tanggung jawab pikeun masihan gizi sareng oksigén ieu ka fétus.

plasénta anterior

Plasénta, sakumaha kami geus commented, bisa boga posisi béda dina rahim ti indung. Ieu bisa lokasina di fundus (fundic), dina beungeut anterior atawa posterior, atawa di sisi katuhu atawa kénca, atawa di bagian handap.

Plasénta anterior ayana dina bagian anterior rahim, tapi lain hartosna yén sikep anjeun bakal abnormal. Hal ieu lokasina di bagian pangdeukeutna kana bujal indungna Éta pisan sababna naha indung hareup bisa perhatikeun tajongan orok urang engké. Dina hal ieu, éta kudu dicatet yén plasénta cushions gerakan orok sarta indungna moal bisa mimiti perhatikeun eta nepi ka 28 minggu gestation.

Naon hartosna plasénta anterior?

Dina ulasan rutin munggaran sareng ngalangkungan ultrasound, gynecologist nyaeta hiji anu diagnoses tipe plasénta, Ku cara kieu eta dipikawanoh kumaha kakandungan bakal ngamekarkeun.

plasénta anterior henteu hartosna yén éta sateuacanna. Ieu bisa lokasina di bagean luhur, keur paling normal, atawa di bagian handap, dina sababaraha kasus keur prior. Eta sadayana gumantung kana jarak ka liang kaluar.

plasénta posterior

siga anu plasénta anterior, jenis plasénta ieu meunang ngaranna tina lokasina di rahim. bisa kapanggih dina beungeut tukang sarta eta oge bisa di luhur, keur normal. Atawa di handap, jadi prior.

plasénta low

Plasénta bisa ayana di bagian handap rahim, sarta di dieu bisa ngagambarkeun masalah dina tahap ahir kakandungan. Dibikeun lokasina, éta bakal nampilkeun masalah nalika ngalahirkeun, sabab ayana di luhur cervix bakal nyegah orok diusir ku pangiriman normal. Dina loba kasus ieu meureun aya résiko persalinan prématur atawa ayana hemorrhages dina bulan panungtungan kakandungan. Tindak lanjut anu langkung ageung ku dokter ginekologi bakal dipertimbangkeun pikeun ngira-ngira kumaha pangirimanna, seueur di antarana anu dilaksanakeun bagian cesarean.

Naon hartosna plasénta anterior?

Balukar tina jenis plasénta

Ayana plasénta dina awal kakandungan anu lokasina di momen nu zigot (émbrio) nempel kana rahim jeung fértilisasi lumangsung. Upami éta ditanam dina bagian handap éndométrium, éta bakal langkung saé, sabab éta mangrupikeun daérah anu paling lembut. Sanajan kitu, hiji awéwé anu geus sababaraha pregnancies teu kudu hadir plasénta anu sarua di tempat anu sarua.

panempatan anjeun bakal nangtukeun lamun plasénta handap, anterior atanapi posterior. Éta ogé bakal ditangtukeun darajat plasénta, nu leuwih leutik, nu healthier diagnosis Anjeun. Contona, upami plasénta ti kelas 0 Éta hartosna anjeunna ngora. Lamun ti kelas 2 geus maturing sarta lamun éta ti kelas 3 eta bakal hartosna yén manéhna geus sepuh, tapi manéhna masih bisa cageur.

Ogé kudu dicatet yén rahim ngaku leuwih ti hiji plasénta. Urang nempo eta dina kasus dimana aya kakandungan kalawan leuwih ti hiji cikal bakal (sababaraha kakandungan), dimana unggal orok bisa boga plasénta sorangan lokasina di tempat béda dina rahim.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.