Naon hartosna ngagaduhan rahim bicornuate?

Rahim bikikna

Salah sahiji masalah awéwé hamil nyaéta terang naha kakandunganana bakal hasil sareng naha orokna bakal séhat. Prosés kehamilan panjang pisan, dimana unggal analisis penting sareng pasti dina raraga nyingkahan résiko boh orok boh indungna.

Nanging, salah sahiji malformasi bawaan paling sering dina kakandungan, ngarujuk kana rahim, nyaéta anu disebut rahim bicornuate. Rahim ieu henteu sapertos rahim anu dianggap normal (bentukna pir), tapi bentukna siga jantung kusabab bagian luhurna ngagaduhan celah anu ngabagi rahim kana dua bagian.

Awéwé anu teu normal ieu ampir-ampiran teu sadar éta, sabab hésé pisan didiagnosa. Nanging, éta dianggap kakandungan anu résiko tinggi kusabab gelar anu luhur na keguguran. Éta sababna ibu hamil sareng rahim bikicuate ieu kedah diperhatoskeun khusus pikeun nyingkahan résiko.

Rahim bikikna

Teu masalah nyandung Kalayan malformasi ieu, anu penting nyaéta terang mana anu rongga uterus tina dua bagian, sabab fétus bakal berkembang gumantung kana rohangan anu ceuk rongga. Upami éta henteu ngagaduhan ruang anu cekap ageung pikeun tumuh, éta aborsi.

Rahim bikikna


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.