Naon hembrism

Naon hembrism

Hembrismo mangrupa kecap lahir tina kecap 'awéwé'di gigireun sufiks -ism. Kawas kecap sexism, anjeunna dipikawanoh pikeun sikep hatena ka lawan jenis. Sababaraha kali urang bingung kecap feminisme jeung feminisme sahingga maranéhna teu hartosna hal anu sarua.

Unggal awéwé anu ngabéla jinisna tiasa féminis, tapi lamun keukeuh maranéhanana nyaéta pikeun discredit lalaki urang ngobrol ngeunaan awéwé awewe. Ieu mangrupakeun istilah anu bakal disebut dina panon lalaki, nalika kecap macho ogé dikritik dina panon awéwé.

Naon ari hembrism?

Hembrism diformalkeun ku sikep hina ka manusa. Awéwé ngarasa leuwih punjul atawa sahenteuna boga gagasan éta, kapercayaan, sikep atawa paripolahna salawasna ideologi pamingpin versus manusa.

Posisina sagemblengna sexist, dimana teu diskriminasi seksual ngalawan lalaki. Sanajan sigana unfeasible, feminisme malah bisa ngakibatkeun bentuk kekerasan atawa mistreatment ka jalma tina gender maskulin.

Batur ngagunakeun kecap awéwé pikeun nyieun jenis ieu jurus radikal. Éta hartos anu sami pikeun feminisme, sabab aranjeunna ngalawan sagala ideologi atanapi paripolah manusa sareng henteu nyobian nyiptakeun sasaruaan antara kelamin.

Bédana antara féminisme sareng feminisme

Feminisme dijieun salaku gerakan pulitik jeung sosial, anu tujuanana nyiptakeun sudut pandang filosofis, kalawan tujuan ngadegkeun hiji prinsip sarua hak antara lalaki jeung awewe. Dina hal ieu urang ngobrol ngeunaan pemberdayaan awéwé pikeun bisa némbongkeun sakabéh kaahlian, pikiran jeung sikep nu bisa gerhana gender lalaki. Dina pretext ieu teu dimaksudkeun pikeun ngabedakeun, tapi rada anjeun nyobian kéngingkeun kabébasan anu sami, dimana lalaki jeung awewe kudu hirup communally paduli kelamin.

Naon hembrism

Bédana antara feminisme sareng feminisme dijelaskeun. Feminisme leuwih ti hiji konsép individu sarta psikologis, dimana dina cara pribadi aya fenomena total hina pikeun lalaki. Sanajan kitu, kalawan feminisme urang ngobrol ngeunaan a gerakan sosial, Éta diwangun ku sakelompok jalma, éta rada koléktif.

Hembrism geus dipikawanoh salaku hasil tina a jalma ideologiAnjeunna, rada sabalikna ti feminisme, nu dianggap salaku fenomena psikologis jeung rada sosial. Sanajan jenis ieu respon boga discrepancies, saprak gerakan sosial nu ngagabung jalma, tungtungna rebukes aranjeunna nuju tipe ieu idéologi psikologi.

Salaku anjeunna machismo kawas hembrismo Éta salawasna digerakkeun ku usulan pikeun ngagulingkeun lawan jenis, kalayan sagala jinis ideologi kalayan justifikasi anu ngabatalkeun anu sanés di luhur sadayana. Feminisme nyiptakeun pamikiran dina raraga nyieun susunan di masarakat ieu, dimana kasempetan anu sami sareng lalaki tiasa dipasihkeun.

Naon hembrism

Hembrism atawa feminisme nyaéta kecap anu nyieun konotasi négatip. Feminisme dipaké leuwih ti feminisme sarta sanajan aranjeunna henteu hartosna hal anu sarua, duanana matak nada derogatory kana konsép lalaki. Janten hembrist ngabela konsép awéwé sarta nyieun kaunggulan ka arah kelamin lalaki. Janten féminis nyaéta nyieun sarua antara duanana sexes.

Kumaha urang tiasa niténan hembrism mangrupakeun konsép anyar, tapi mangtaun-taun parantos aya di seueur masarakat. Awéwé postulate cara maranéhanana lakonan luhureun sakabeh sejenna. Aranjeunna ngabéla yén aranjeunna nganggap kahirupan béda, aranjeunna langkung inklusif sareng langkung kerja keras di daérah perusahaan, aranjeunna langkung seueur kolaborasi sareng aranjeunna terang dimana investasi artosna.

Leuwih taun geus ngira yén konsép ieu geus devised salaku konsekuensi tina cara nu hésé pikeun muka awéwé di masarakat jeung di dunya gawé. Sieun sareng kahariwang awéwé di payuneun seueur lalaki parantos dilakukeun pemberontakan kelamin féminis jeung hayang nyieun masarakat egaliter. Tinjauan anu terakhir ieu dilakukeun dina konsép gerakan féminis, anu kami parantos diulas, sareng sanés nyababkeun kabencian ka lawan jenis.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)