Naon kecerdasan intrapersonal?

Kacerdasan intrapersonal

Kecap kecerdasan diméori salaku inti anu aya dina diri urang, anu ngajawab masalah matématika, anu ngajantenkeun urang ngapalkeun, anu ngarencanakeun sagala jinis stratégi atanapi anu ngajantenkeun urang ngembangkeun sacara pasti di lingkungan urang.

Kecerdasan intrapersonal parantos didefinisikeun salaku conto dina Téori sababaraha kapinteran ku Howard Gardner. Nangtukeun salaku "Kahirupan emosi sorangan" sareng napel kana intél interpersonal (anu ngagaduhan kamampuan pikeun berinteraksi sareng anu sanés), logis-matématika (intélérbal non-verbal, anu ngaévaluasi IQ), spatial (visualisasi), musikal sareng linguistik (éta gestural sareng komunikasi lisan) sareng sintétik-kopral (dina bidang olahraga, jogét atanapi gerakan anu répléks).

Naon kecerdasan intrapersonal?

Kecerdasan intrapersonal dihartikeun salaku salah sahiji kamampuan méntal karakter urang, tina "Kuring" paling jero urang. Jenis kecerdasan ieu ngarujuk kana tingkat atanapi darajat hiji jalma kenalkeun aspek jero anjeun: mikir, polah sareng ngaraos. Ti saprak ieu, perlu dianalisis naon kamampuan jalma éta pikeun terang kumaha interiorna sorangan, dugi ka mana anjeunna terang dirina.

Kumaha urang terang diri urang sorangan?

Kacerdasan intrapersonal

Ngenalkeun diri sorangan kanyataanna ngakuan sadaya perasaan anu turun naek dina pikiran urang sareng mahluk urang sorangan. Ngagaduhan élmu ieu urang tiasa terang ngabedakeun sadaya wanda urang, ngatur nyalurkeun aranjeunna sareng ngamangpaatkeun kauntungan ieu pikeun ngatur paripolah urang kana tujuan anu tangtu.

Kamampuan jalma anu gaduh kecerdasan intrapersonal

Jenis kecerdasan ieu mengevaluasi jinis modél anu berinteraksi dina dirina sorangan, kalayan kanyaho jalma nyalira, citra individu anu tepat sareng objektif anu diproyeksikeun, kalayan wanda anu mana aranjeunna kalebet émosina, karep, harga diri, disiplin diri sareng pamahaman diri.

  • Jalma kedah ngagaduhan kamampuan pikeun ngahontal gaduh kontrol diri sareng disiplin diri.
  • Nyaho watesan sorangan sareng ilmu.
  • Gaduh kamampuan pikeun ngalakukeun semedi kana naon anu kajadian y meunang pagelaran éta.
  • Geus luhur harga diri.
  • Tingali sadayana sacara réalistis sareng waspada pikeun ngaevaluasi saha kami sareng naon anu dipikahoyong. Sareng anu paling penting, pentingkeun tindakan urang.
  • Ngajantenkeun kami langkung terang kumaha nyumponan kabutuhan émosional urang, nalika urang kedah tenang nalika urang meryogikeunana sareng kumaha carana polah kalayan kepraktisan nalika aya kajadian ka urang.

Salaku tambahan kana kecerdasan intrapersonal, éta salajengna ningkatkeun kapasitas urang pikeun empati ka batur. Urang bakal tiasa ngartos jalma anu langkung saé sareng terang kumaha komunikasi sareng aranjeunna. Ieu ngandung harti janten langkung marahmay sareng sadaya jalma di sakuriling anjeun sareng ngajantenkeun anjeun populér.

Kumaha carana ningkatkeun kecerdasan intrapersonal urang?

Kacerdasan intrapersonal

Aya metode anu tiasa ngabantosan urang ningkatkeun jinis kecerdasan ieu. Latihan anjeun kedah teras-terasan pikeun ningkatkeun éta, sanaos ieu masih lapangan anu sakedik diulik. Henteu aya anu teges anu parantos diulik pikeun ningkatkeun na, sanaos aya sababaraha téhnik anu tiasa ngabantosan urang:

  • El Mindfulness jeung tapa: jenis prakték ieu aranjeunna ngabantosan terang interior urang sorangan sareng dina jangka panjang ningkatkeun kamampuan pikeun ngatur émosi. Anjeun tiasa ngalakukeun terapi ieu dina grup atanapi ku milari inpormasi dina internét ngeunaan kumaha ngalaksanakeunana.
  • Ngeunaan sareng nyatakeun naon anu anjeun rasakeun: Meunteun unggal parasaan anjeun ngalaman terang kumaha mikawanoh aranjeunna unggal-unggal muncul deui. Ku cara kieu anjeun bakal teras-terasan milari kumaha mendakan solusi pikeun kaayaan pikiran sareng kumaha anjeun kedah meta dina kaayaan sapertos kitu.
  • Meunteun kamajuan anjeun sareng pendekatan kana kriteria anjeun nyalira: salawasna alus tingali deui sareng meunteun naon anu parantos dianggo ogé sareng goréng. Dina titik ieu kami parantos ngadamel kritik pribadi ngeunaan cara akting urang, khususna sareng perasaan urang. Mangrupikeun cara pikeun ngagarap jalma urang sorangan, tina semedi anu tetep sareng terang yén anjeun ngahontal prestasi anu hébat.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.