Naon eunteung cufflinks

Naon eunteung cufflinks

Fenomena aneh tina kaca spion kembar Éta kanyataan yén jarang pisan lumangsung antara 25% kasus. Istilah "eunteung" dilarapkeun kana pangaruh yén barudak anu dilahirkeun téh sagemblengna idéntik, kawas dua tetes cai.

Aranjeunna barudak anu dilahirkeun mahluk kembar idéntik, nyaeta, aranjeunna geus dijieun di jero rahim berkat fértilisasi hiji endog jeung spérma tunggal. Aranjeunna ngabentuk zigot sareng anu salajengna ngabagi dua émbrio. Pikeun langkung rinci kami bakal nganalisis naon deui fitur anu aranjeunna gaduh.

Naon spion cufflinks kawas?

Sakumaha anu geus kami nunjukkeun, aranjeunna kembar idéntik. Aranjeunna kembar idéntik atawa monzigot. Aranjeunna gaduh peculiarity, yén maranéhna geus dijieun hatur nuhun kana fértilisasi hiji endog jeung spérma, sarta dina gilirannana, nyieun zigot sarta ngabagi jadi dua émbrio. Dina waktu nu sarua maranéhna mibanda ciri hébat sejen, kembar ieu ngamekarkeun tur aranjeunna ngabagi plasénta sareng kantong amniotik anu sami.

Naha aranjeunna béda ti kakandungan kembar séjén?

Kakandungan kembar bisa dibédakeun ti hiji jeung nu séjén ku waktu zigot nyieun division na. Aya sababaraha kasus:

Kembar non-idéntik atawa dizigot

Aranjeunna disebut kembar. Éta hasil tina dua émbrio di jero beuteung, tapi dina hal ieu awéwé ngusir dua ovules sarta duanana dibuahan ku dua spérma béda. Dina hal ieu urang ngobrol ngeunaan dua orok anu geus dimekarkeun dina rahim sarua jeung teu babagi sac amniotic, atawa plasénta, atawa teu boga genetik sarua. Dua tina tilu kakandungan sababaraha jinis ieu.

Naon eunteung cufflinks

Kembar identik atau monozigot

Éta anu parantos dijelaskeun. Ieu nalika endog geus dibuahan jeung dimana zigot beulah dua. Nalika ngabagi, dua émbrio diciptakeun kalayan beban genetik anu sami.

  • Bichorial sareng diamniotik. Zigot ngabagi tilu poé sanggeus fértilisasi. Dina hal ieu, embrio nu geus kabentuk anu nourished ku plasénta sorangan sarta ngamekarkeun dina sac amniotic sorangan.
  • Monochorionic jeung monoamniotic. Pembagian zigot dilakukeun langkung lami, antara dinten katujuh sareng katilu belas fértilisasi. Di dieu embrio ngabagi plasénta anu sami sareng kantong amniotik anu sami. Ieu dimana kembar eunteung bisa dipiguraan, sanajan maranehna nyieun ciri ngabagi antara poé kasalapan jeung twelfth sanggeus fértilisasi. Dina hal ieu, division tina sél nu persis sarua, hiji kénca jeung hiji katuhu.

Dina titik ieu bisa jadi kasus kembar ngaleungit, dimana salah sahiji embrio teu réngsé ngembang sarta diserep ku indungna, ku plasénta atawa malah ku lanceukna séjén. Kasus ieu dipikawanoh nalika ultrasound rutin geus dipigawé dina bulan kagenep kakandungan jeung geus katalungtik yén aya dua atawa leuwih embrio. Engké, dina ultrasound saterusna sejen, salah sahijina disappears jeung lianna terus ngamekarkeun tanpa masalah.

Naon eunteung cufflinks

Ciri khas tina cufflinks eunteung

Barudak ieu dititénan pikeun ciri anu unik nalika dilahirkeun. Organ nu geus dimekarkeun dina awakna bisa dijieun dina cara sabalikna. Duanana jantung, ati jeung limpa geus disimpen ti hiji ka séjén dina sisi sabalikna awak maranéhanana. nyaéta panggero "situs inversus" sarta lumangsung pisan jarang, ngan hiji kasus dina 10.000. Malah éfék eunteung bisa dijieun kalawan fitur pisan kalindih kayaning bulu, birthmarks atawa mol.

Data ogé geus diwincik dimana eta geus katalungtik éta aranjeunna tiasa ngalakukeun hal sabalikna, hiji bisa jadi kénca-leungeun jeung hiji deui katuhu-leungeun, maranéhna malah bobo sabalikna. kabiasaan maranéhna malah geus diajarkeun, dimana salah ngagambarkeun hiji psikologi sabalikna ka séjén.

Dina kalolobaan kasus jenis kembar ieu didiagnosis ku kolotna sorangan anu niténan sababaraha ciri geus dipedar. Ieu kudu dicatet yén Jenis kakandungan ieu jarang pisan, tapi henteu mustahil. Dina hal ieu, pasti anjeun terang ngeunaan hiji pasualan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.