Naon lanugo fétal

Naon lanugo fétal

Barudak orok tiasa gaduh jenis bulu buludru sakuliah awak anjeun dina bulan mimiti hirup anjeun. Ieu hal pisan babarengan jeung ku kituna normal. Éta mangrupikeun bekel anu aya pikeun ngajagaan éta orok nalika kakandungan.

Bisa jadi pikahariwangeun sabab sababaraha orok pisan buluan. Malah keur kolot anyar kanyataan ieu bisa jadi disturbing. Tapi jauh saluareun naon sigana, ulah sieun, 0

Naon ari lanugo?

Lanugo nyaéta buuk éta manifests sorangan dina loba newborns, tapi saméméh kalahiran éta geus aya dina awak anjeun ti minggu 20 gestation anjeun. bulu ieu mangrupa bagian tina vernix caseosa, lapisan ipis nu nutupan awak jeung nu Éta ngagaduhan penampilan daub sebaceous.

Kira-kira minggu ka-13 kakandungan lanugo geus dimimitian kabentuk dina sirah fétus, sarta dina minggu 20 eta bisa nutupan ampir sakabéh kulit orok urang. Éta mangrupikeun bagian tina vernix caseosa sareng bakal ngabantosan kulit anjeun nalika kakandungan sareng sagala zat ngairitasi nu bisa manifest dina plasénta atawa cairan amniotic.

Éta ogé bakal ngabantosan suhu awak anjeun dijaga sarta bisa ngajaga eta tina Uap jeung dehidrasi. Lapisan minyak sebaceous ieu idéal pikeun mahluk zat anu leueur sareng leueur, Ku kituna, éta bisa salajengna ngamajukeun pangiriman orok ngaliwatan jalan lahir.

Naon lanugo fétal

Dimana lanugo dibere?

Seueur orok anu dilahirkeun henteu gaduh lanugo atanapi rambut dina awakna. Éta langkung umum ningali éta dina orok prématur, dimana aranjeunna henteu acan gaduh waktos kanggo nyingkirkeunana sateuacan dilahirkeun. Lanugo bisa dibere dina waktu lahir, tapi henteu dina awak orok, tapi salaku bagian tina komposisi meconium.

Éta lumangsung di daérah sapertos kulit sirah, taktak, tonggong, pipi, ceuli atanapi kuil. Ieu umumna boga a bulu poék panjang katingal, Tapi sakumaha urang geus ngomong sapanjang minggu mimiti kahirupan, bulu ieu éta bakal kaluar sacara alami, sanajan ku sikat leutik wae.

Iraha lanugo ngaleungit?

Lanugo sok aya dina kulit orok nalika kakandunganana. Loba fetuses geus boga kamampuhan pikeun héd eta dina kadalapan atawa salapan bulan kakandungan, sanajan engké maranéhna bisa dilahirkeun kalawan sésa-sésa lapisan ipis vernix caseosa sabudeureun awakna.

Upami orok dilahirkeun kalayan lanugo, anjeun ngan kedah ngantosan sakitar dua minggu ngarah kaluar. Barudak sanés panginten peryogi langkung seueur waktos pikeun turunna sareng éta sababna sababaraha sepuh nyandak tindakan pikeun ngaleungitna.

Naon lanugo fétal

Dina ukuran ieu teu aya cara invasif, éta ngan gently urut awak orok urang pikeun mantuan shedding nya leuwih gancang. Anjeun ngan kudu urut leuwih taliti, nunjukkeun yen kulit leuwih rentan ka agén éksternal sarta gesekan.

Émut yén seueur orok aranjeunna dilahirkeun kalayan loba bulu dina sirah maranéhanana sarta yén maranéhna ogé datangna kaluar sanggeus dua minggu. Ieu kajadian sabab ogé ngeunaan lanugo, dimana engké bakal kaluar jeung bulu alam anjeun bakal mimiti kaluar.

Bulu bayi anu anyar hipu pisan nalangsara ti loba variasi sapanjang pertumbuhanana dina sababaraha bulan kahiji. Sababaraha barudak bisa sangsara bintik botak saeutik dina sirahna alatan ngagosok ranjang orok atawa kasur nalika aranjeunna ngagolér.

Kumaha anjeun tiasa ningali bulu bayi pisan susceptible kana parobahan salila bulan kahiji na. Anjeun ngan kudu ngadagoan tumuwuhna sarta ngembangkeun maranéhna pikeun normalize salila sabulan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.