Naon ovulasi?

ovulasi

Ovulasi asup janten bagian tina siklus haid. Datang dinten caket kana ovulasi, aya awéwé anu mimiti ngalaman parobihan alit anu aya hubunganana sareng waktos éta, sapertos ayun-ayunan, nyeri di daerah beuteung atanapi parobahan napsu.

Tiasa ngartos kumaha ovulasi urang jalan mangrupakeun léngkah anu hadé pikeun tiasa langkung ngartos awak urang. Upami tujuan anjeun pikeun terang iraha puncak kasuburan aya, éta ogé saé anjeun terang iraha anjeun kedah hamil.

Naon ovulasi?

ovulasi

Mangrupikeun waktos anu ngalangkungan parobahan hormonal indung telur ngaleupaskeun endog ngalangkungan tabung fallopian sareng éta bakal netep dina rahim. Ieu lumangsung sakitar 14 dinten saatos haid terakhir sareng lumangsung salami 5 dugi 6 dinten. Éta ti dieu nalika gampang dibuahan ku spérma na ieu anu disebut jaman subur.

Fase ovulasi

Tahap folikel: éta mangrupikeun tahapan kahiji prosés ovulasi. Dimimitian ku dinten mimiti haid sareng awak parantos nyebat otak pikeun ngamimitian ngahasilkeun hormon stimulasi folikel. Hormon ieu bakal nyababkeun folikel anu nempatkeun endogna berkembang sareng estrogens dihasilkeun. Folikel beulah na endog anu asak dileupaskeun kana tabung fallopian.

ovulasi

Tahap ovulasi: tingkat éstrogén ningkat sareng sékrési énzim ngancurkeun jaringan folikel sahingga kematangan ovum parantos réngsé. Ku cara kieu endog dileupaskeun sareng ovulasi na lilana ti 24 dugi ka 36 jam.

Tahap luteal atanapi postovulasi: berkembang saatos ovulasi. Endogna tetep dina rahim pikeun dibuahanUpami henteu, haid bakal mimiti kajantenan, siklus haid anu énggal bakal dimimitian ti dieu.

Naon gejala ovulasi di awéwé?

Unggal awéwé tiasa kapangaruhan dina hiji cara atanapi cara anu sanés, bahkan aya awéwé anu henteu ngalaman jinis gejala naon waé. Parobihan fisik teu tiasa dilawan kumargi bijil tina heunceut biasana langkung bodas, cair sareng licin dina mangsa éta.

Ngaronjat progesteron dina awak Éta nyababkeun suhu awak awéwé naék tina 0,2 ° dugi ka 0,5 °. Salaku tambahan, anjeun tiasa sangsara paningkatan alit dina libido, sabab éta bakal janten prosés alami anu awak bakal dukung pikeun ngajurung jalma anu ngagaduhan pembuahan anu mungkin dina dinten anu paling subur.

ovulasi

Aya awéwé anu aranjeunna ékspérimén pikeun ngarobih karakterna dina mangsa éta mimitian ti teu ngarareunah leutik ku nyeri sirah dugi ka karaos langkung kuat sareng langkung percaya diri. Aranjeunna malah tiasa ngaraos sababaraha gangguan saeutik di gigir dimana ovulasi lumangsung sareng ogé dina dada.

Hiji awéwé tiasa sumping ngarasa rentan dina dinten ovulasi éta, Anjeun bahkan tiasa kaleungitan pertahanan hébat sareng kakeunaan kaserang langkung seueur virus atanapi panyakit.

Kumaha anjeun terang persis nalika anjeun ngaluarkeun ovulasi?

Jenis konsultasi ieu biasana akurat nalika siklus menstruasi henteu biasana teratur sareng ogé gejala anu has anu ngajantenkeun anjeun ragu naha anjeun ngaluarkeun ovulate diwujudkeun.

Pikeun sadayana awéwé anu hoyong terang ovulasi na persis, aya tés di apoték pikeun ngukur kaayaan anjeun sacara akurat. Aya dua jinis: tés ovulasi LH (ngukur hormon LH) sareng tés ovulasi éstrogén, anu bakal diukur ngalangkungan ciduh atanapi heunceut awéwé.

Najan kitu, aya aplikasi dimana anjeun tiasa ngalacak kalénder menstruasi anjeun sareng sanggup ngitung akurat nalika ovulasi anjeun. Jenis konsultasi ieu bakal aya gunana nalika siklus anjeun angger, sabab upami henteu teratur, itunganna tiasa henteu sadayana aman.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.