Naon pembelajaran anu dikembangkeun ku barudak nalika ngagunakeun Internét

diajar-barudak-internét

Digitisasi parantos ngarobih dunya sareng cara ngalakukeunana. ¿Naon pembelajaran anu dikembangkeun ku barudak nalika ngagunakeun Internét? Tanpa diragukeun, kanyataanna barudak leutik béda pisan sareng kaayaan sababaraha taun ka pengker. Konéktipitas nyapu wates sareng masang cara anyar dina aksés inpormasi, diajar sareng interaksi.

Aya anu ngritik balukar tina panyalahgunaan layar, tapi sisi séjén tina fenomena ieu nyaéta dunya anu kabuka pikeun barudak sareng kamungkinan anyar anu ditawarkeun ku Internet pikeun aranjeunna. Dunya henteu deui tempat anu jauh tapi ngan ukur ngan ukur ngajauhan, kalayan sagala kahadéan anu hartosna.

Diajar ku Internét

Naha anjeun parantos ngémutan ngeunaan naon éta pandemi upami henteu nganggo Internet? Naon anu bakal kajadian di sakola? Kumaha barudak bakal diajar tanpa téknologi anu ngajantenkeun aranjeunna nyambung sanajan teu aya di kelas? Komo deui, kumaha barudak bakal tetep tetep bersosialisasi sareng kontak sareng kulawarga sareng réréncanganana?

Kahirupan tanpa WhatsApp, kahirupan tanpa Google sareng tanpa kamampuan milari inpormasi, sambung sareng jalma, ngirim data unggal dinten ... Pastina dunya anu béda pisan sareng kahirupan sadidinten anu urang hirup. The gangguan tina Internét parantos ngarobih kahirupan jalma ampir tanpa perhatoskeun éta. Éta sateuacan sareng saatos World Wide Wéb, dinten ayeuna urang moal tiasa balik kana waktos, langkung-langkung barudak urang, biasa kana dunya digital sareng hyperconnected. Jelas yén barudak ngembangkeun diajar dina Internét sanaos anu héran nyaéta aranjeunna janten alami anu seueur diantarana boro-boro ditanggap sapertos kitu.

Kaahlian sareng diajar online anyar

¿Naon pembelajaran anu dikembangkeun ku barudak nalika ngagunakeun Internét? Barudak aya dina aliran komunikasi sareng inpormasi anu konstan anu medar dina wéb, aranjeunna kedah ngatur inpormasi éta sareng pilih kagunaanana. Nalika milarian dina panyungsi, aranjeunna ngembangkeun kamampuan pikeun nyintésis sareng ngagolongkeun inpormasi. Barudak diajar ngatur sagala rupa lingkungan digital, ngembangkeun intuisi ku nalungtik aplikasi digital sareng alat nyalira. Éta cekap pikeun ningali murangkalih alit pisan némpél tablet pikeun ngawujudkeun ieu. Barudak némpél layar sareng diajar sacara teu leres ogé ku urutan sareng pengulangan.

Diajar internét barudak

Éta henteu sadayana, antara pembelajaran anu dikembangkeun ku barudak nalika ngagunakeun Internét aya pangalaman langsung. Dinten ayeuna barudak leutik tiasa ngaksés pidéo dina ampir unggal mata pelajaran, aranjeunna tiasa ngarambat tanpa ninggalkeun bumi sareng nganjang virtual ka musium dimana waé di dunya. Barudak tiasa kenal budaya anu sanés, mendakan béda-béda idiosyncrasies sareng cara hirup. Wates bobo sareng Internét sareng naon anu pernah janten celah ayeuna janten titik sambungan. Janten barudak jaman ayeuna parantos ageung terang yén aya seueur cara hirup, cara anu béda, béda ideu.

Barudak otonom langkung seueur dina Internét

nu murangkalih dina internét Aranjeunna diajar cara ngariung sareng cara ngawangun komunikasi. Wéb ngamungkinkeun aranjeunna pikeun netepkeun tungtunan énggal nalika diajar, ngembangkeun anu disebut kolaborasi diajar, salah sahiji anu kanyaho kahontal tina kolaborasi sadayana. Dina Internét, kasalahan henteu deui mangrupikeun hukuman, éta henteu dikandung sapertos kitu tapi mangrupikeun cara pikeun mikawanoh kagagalan supados ningkatkeun teras-terasan. Kusabab kitu, seueur aplikasi aya dina versi Béta, nyaéta, sok sayogi pikeun tés anu, nalika dianggo, janten pamutahiran payun.

Tulisan anu aya hubunganana:
Résiko internét pikeun murangkalih sareng nonoman

Téknologi digital mempermudah aksés diajar ku kursus online tangtu, anu ngabantosan ngembangkeun otonomi. Seueur para nonoman parantos diajar basa Inggris nyalira atanapi parantos berhasil ngahijikeun telepon sélulér anu rusak ku ningali tutorial YouTube. Dinten ayeuna sadayana sayogi dina wéb, milarian dimungkinkeun pikeun mendakan sadaya jinis tutorial sareng pidéo anu ngajelaskeun ampir sadayana. Sareng kitu, diantawisna pembelajaran anu dikembangkeun ku barudak dina Internét, aya kamampuan pikeun mendakan naon anu aranjeunna resep sareng milari éta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.