Naon perawatan awal

perhatian mimiti

Dina dekade panganyarna geus kapanggih yén sooner masalah tangtu dirawat, hasilna hadé bakal di mangsa nu bakal datang. Éta pisan sababna naha perhatian mimiti geus jadi pakasaban penting dina kasus nu merlukeun eta. Tapi…naon perawatan mimiti?

Pikeun ngobrol ngeunaan perawatan awal, perlu diperhatoskeun yén éta sanés terapi khusus. Tapi tina sakumpulan usulan anu dirarancang pikeun ngagarap masalah barudak tina rupa-rupa ti umur dini.

Pentingna perawatan awal

Upami anjeun heran naon perawatan mimiti sareng naon tujuanana, anjeun kedah terang yén éta mangrupikeun sakumpulan intervensi anu dirancang pikeun murangkalih umur 0 dugi ka 6 taun anu ngagaduhan masalah pangembangan. Definisi ieu rada umum sabab dina naon perhatian mimiti, aya perlakuan jeung usulan rupa-rupa. Ieu dirancang nurutkeun unggal anak jeung kasusah atawa diagnosis aranjeunna hadir.

Sacara umum jeung naon sok organik dina watesan perhatian mimiti, nyaeta aranjeunna perlakuan dirancang pikeun taun mimiti budak leutik nu neangan pikeun ngembangkeun abilities jeung kaahlian dina umur prématur. Nalika neuroplasticity aya dina prosés formasi. Perawatan awal ogé nyertakeun konseling pikeun kulawarga sareng lingkunganana. Kusabab rupa-rupa usulan sareng pangobatan anu mungkin, tujuan utama perawatan awal nyaéta pikeun ngaréspon gancang-gancang pikeun kabutuhan murangkalih anu ngagaduhan masalah pangembangan atanapi anu, sanaos tanpa diagnosis anu teguh, tiasa nampilkeun kasusah.

perhatian mimiti

Salah sahiji aspék konci tina perhatian mimiti nya éta campur teu ngan nargétkeun barudak tapi ogé lingkungan maranéhanana. Ieu ngandung harti yén ngaliwatan perhatian mimiti mungkin pituduh kolot jeung pendidik. campur téh interdisciplinary tur lega, tapi salawasna kalawan tujuan ahir encouraging ngembangkeun anak.

Di antara tujuan utama perawatan awal nyaéta kieu:

  • Ngurangan épék sareng akibat tina kamungkinan kakurangan sareng kakurangan.
  • Optimalkeun saloba mungkin ngembangkeun sakabeh wewengkon anak, sahingga ngamajukeun ngembangkeun cageur.
  • Naséhat tur hadir ka kabutuhan anggota kulawarga jeung lingkungan, sarta nyadiakeun sagala informasi diperlukeun pikeun ngamajukeun abilities maranéhanana.
  • Nangtukeun saha anu peryogi intervensi.
  • Hindarkeun efek samping tina gangguan.
  • Ngadopsi ukuran santunan jeung adaptasi ka lingkungan kabutuhan anu timbul ka anak.
  • Jieun rencana campur jeung wewengkon béda, kayaning sosial, atikan atawa kulawarga.

Spesialis Perawatan Awal

Dibikeun breadth perlakuan mungkin, dina perhatian mimiti Rupa-rupa profésional ilubiung: psikolog, neuropsychologists, physiotherapists na therapists ucapan, antara séjén. Perlakuan anu "a la carte", nu hartina masing-masing bakal difokuskeun kabutuhan husus anak. Psikolog kudu husus dina miara mimiti na, sajauh neuropsychologists prihatin, maranéhna boga misi nyieun evaluasi global anak. Bakal nutupan wewengkon béda tina ngembangkeun, kognitif, émosional, sosial, paripolah, motor jeung komunikasi, boh anak boh kulawarga.

Sakali diagnosis ditetepkeun, psikolog bakal tanggung jawab ngarancang program perawatan awal khusus. Ku kituna, budak leutik bakal ngalaksanakeun terapi khusus anu diperyogikeun pikeun ngabantosan anjeunna ngembangkeun fungsionalitas anu langkung ageung di daérah masalah. Wewengkon behavioral jeung sosio-emosional utamana dikeureuyeuh.

Tugas neuropsychologist pikeun merangsang anak pikeun ngembangkeun fungsionalitas kaahlian kognitif, sapertos perhatian, memori, fungsi eksekutif sareng penalaran. Upami murangkalih nampilkeun kasusah fungsional, ahli fisioterapi bakal ngabantosan ngembangkeun akuisisi sareng ngembangkeun kagiatan fungsional anu leres. Boh therapist ucapan jeung therapist pagawean, bakal ditugaskeun pikeun digawé di wewengkon komunikasi jeung basa, kitu ogé neureuy. Ieu kusabab aranjeunna spesialis dina pencegahan, deteksi, diagnosis sareng pengobatan daérah komunikasi sareng parobihanana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.