Naon persentil sareng naon hubunganana sareng kaséhatan anak

Persentil anak

Keibuan mawa sajumlah ageung istilah sareng ungkapan anu umumna henteu dikenal. Salah sahiji istilah ieu anu ngiringan kolot kusabab nampi gelar anu saé éta nyaéta persentil. Kecap saderhana anu dina prinsipna henteu ngandung hartos, tapi éta, kanggo seueur sepuh janten sumber obsesi.

Istilah persentil nuduhkeun kana ukuran posisi anu dianggo pikeun statistik. Ngaliwatan persentase, dokter kéngingkeun rujukan pikeun netepkeun ukuran beurat sareng jangkungna rata-rata pikeun meunteun tumuh barudak. Nanging, cara persentil anu diinterpretasi tiasa bénten-bénten salah saurang pediatrik ka anu sanés. Janten penting pikeun henteu obsesi kana inohong ieu.

Persén henteu ukuran anu pasti pikeun sadayana

Statistik dipaké pikeun gaduh perkiraan, nyaéta, aranjeunna henteu pernah nandaan kapastian anu mutlak sabab didamel ka sajumlah jalma. Dina kasus persentil, ieu mangrupikeun ukuran standar anu diala ti murangkalih. Yén aranjeunna dina prosés kamekaran sareng éta ogé gumantung kana faktor penting sapertos kitu. Saperti warisan genetik, pamekaran intrauterin atawa faktor lingkungan, diantarana.

Persentil anak

Kusabab kitu, cobi tong janten obsesi sareng ukuran-ukuran éta, di sisi anu sanésna, henteu aya tandana garis lempeng anu teu tiasa dipeuntasan. Persentil ngabantosan dokter kéngingkeun sababaraha inpormasi anu aya hubunganana sareng kasihatan budak. Kusabab turun naek minimal antara perséntil henteu hartosna nanaon, tapi parobihan anu signifikan dina waktos anu singget, tiasa janten tanda panyawat anu mungkin, alergi atanapi Intoleransi pangan.

Ogé kedah diémutan yén gizi barudak henteu teras-sami sami. Kusabab orok anu disusuan condong beuratna kirang tibatan orok anu diberi susu formula. Janten anjeun henteu kedah hariwang ngeunaan inohong. Upami anjeun henteu niténan budak anjeun, kumaha anjeunna ngasimilasi tuangeun tertentu atanapi upami anjeunna ngagaduhan masalah dina nyerna éta.

Ku cara kieu, dokter bakal tiasa nangtoskeun naha murangkalih ngagaduhan masalah pencernaan atanapi masalah sanés, anu bisa nyegah anjeun meunang beurat umum sareng jangkungna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.