Naon porsi dahareun anu urang kedah masihan ka murangkalih?

Porsi dahareun anu urang kedah masihan ka budak leutik

Sababaraha kali debat dibuka dina porsi dahareun pikeun masihan ka barudak ngora. Kusabab urang diserang ku mamang naha urang bakal masihan aranjeunna jumlah anu diperyogikeun, panginten urang kaserang sakedik atanapi urang bakal ngaleuwihan diri urang sorangan. Nya, dinten ayeuna anjeun bakal nyingkirkeun mamang sakali sareng salamina.

Memang bener éta sabab tumuwuh, jumlahna robah sabab ogé bakal butuh deui, gumantung kana énergi aranjeunna meakeun. Urang ogé tiasa ngadamel rata-rata dumasar kana jangkungna budak leutik urang supados urang terang jumlah anu paling disaluyukeun dina hal porsi tuangeun anu kedah urang pasihan. Pendakan!

Sakumaha seueur tuangeun anu kedah didahar

Kami ngulang deui yén éta bakal salawasna gumantung kana umur sareng kagiatan fisik budak leutik. Tapi sacara umum, urang tiasa nyarios kitu Kalori anu kedah dikonsumsi unggal dintenna langkung ti 1100. Sanaos sigana seueur pisan pikeun urang, leres yén urang kedah ngagabungkeun aranjeunna dina bentuk diet anu variatif, ku kituna anjeun tiasa nampi sadaya vitamin sareng zat gizi anu anjeun peryogikeun.

Naon barudak kudu dahar

Porsi dahareun pikeun kadaharan budak umur 2 taun

Urang kudu salawasna tega dina pikiran yén éta téh jumlah perkiraan, tapi éta bisa ngawula ka salaku rujukan nalika tohan on Nyiapkeun ménu jeung masakan pikeun barudak anjeun.

  • Bijilna: Dina bagian ieu kami ngawengku ngeunaan 85 atawa 90 gram total. Di antarana, urang tiasa masihan anjeun satengah nyiksikan roti. 4 sendok béas asak atawa pasta.
  • Sayuran: Sababaraha sendok sayur asak ogé. Sadinten ngeunaan 75 kalori, sabab urang tiasa masihan aranjeunna 2 atanapi 0 porsi.
  • Buahna: Kawas sayuran urang ogé bisa masihan aranjeunna sababaraha porsi sapoé atawa tilu. Nu bisa ditarjamahkeun kana sababaraha sendok jeung bisa asak.
  • Susu: Aranjeunna leuwih ti penting dina kahirupan maranéhanana. Éta pisan sababna naha urang ogé bakal ngawula ka aranjeunna dina dua atawa tilu porsi jeung nu ditarjamahkeun kana gelas susu atawa 40 gram kéju seger atawa yogurt leutik. Tangtosna ngan ukur anjeun anu terang kumaha ngatur éta sareng sakapeung anjeun bakal ningkatkeun jumlahna.
  • Protéin: Duanana daging jeung lauk asupkeun titik ieu ngobrol ngeunaan porsi dahareun anu urang kudu masihan ka barudak. Sakitar 45 gram daging atanapi lauk bakal cekap per porsi. Anjeun ogé tiasa milih endog leutik anu ngandung seueur protéin.

Jumlah dahareun pikeun barudak

Jumlah pikeun barudak 3 taun

Aranjeunna geus tumuwuh nepi, aranjeunna anjog ka sakola na umur tilu taun geus nambahkeun leuwih énergi anu bakal expend sapopoe. Kusabab ieu, urang terang yén jumlahna ogé condong naék. Urang bakal ngalakukeun eta laun, sabab kuring keukeuh sakali deui yén teu sadaya jelema boga pangabutuh anu sarua.

  • Séréal: Dina bagian ieu kami ngobrol ngeunaan sereal, roti atanapi pasta sareng sangu. Kitu ogé, Dina total aranjeunna bakal sakitar 120 gram, kirang langkung. Bisa ngangkat angka ieu rada dina sababaraha kasus.
  • Sayuran: Upami sateuacan urang nyarioskeun sababaraha sendok, ayeuna urang tambahkeun hiji deui. Kusabab aranjeunna peryogi nutupan vitamin sareng mineral dasar yén sayuran nawiskeun kami.
  • Buah: Urang tiasa masihan aranjeunna tilu servings sapoé. Interspersing jus alam saeutik, jeung buah seger jeung asak.
  • Susu: Dina masalah susu jeung lamun datang ka susu, urang kudu ngajaga kuantitas atawa bet dina ngagabungkeun jeung kéju seger jeung yoghurt. Kusabab éta salah sahiji bagian dasar tina diet maranéhanana. Ku kituna didieu urang moal skimp, saprak Disebutkeun yén 3 taun mimiti kahirupan, anu alit peryogi satengah liter susu unggal dinten, ngeunaan. Tangtosna, upami urang ngagentos sareng yogurt atanapi keju ti umur 3 taun, paménta susu bakal langkung handap.
  • Protéin: Disebutkeun yén antara umur 2 sareng 3 taun, jumlah protéin anu kedah janten bagian tina kahirupan budak sakitar 0,97 gram per kilo na per poé. Janten, laksanakeun matematika sareng éta bakal masihan anjeun jumlah akhir anu diarepkeun anak anjeun. Sanaos kitu, kami nyarankeun yén anjeun henteu langkung ti 50 gram per porsi.

Naha anjeun salah sahiji jalma anu ngitung porsi tuangeun anu kedah urang pasihan ka murangkalih?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)