Naha seueur murangkalih sieun badut?

joker

Teu ilahar sareng lumayan lumrah pikeun barudak nunjukkeun rasa sieun anu pasti ngeunaan sagala rupa anu aya hubunganana sareng dunya badut. Mangrupikeun salah sahiji takwa anu paling umum diantara anu leutik sareng entong entepkeun. Aya kasus anu sieun ieu tiasa janten phobia anu sesah direngsekeun.

Tangtosna, anjeun henteu kedah ngantosan sieun sapertos kitu janten parah sareng nyobian méréskeun masalah. Dina tulisan di handap ieu kami nunjukkeun anjeun sabab atanapi alesan kunaon barudak condong sieun badut sareng cara anu pangsaéna pikeun ngubaran kasieun sapertos kitu.

Sieun barudak badut

Nyarios sieun éta lumrah di budak leutik sareng aya seueur murangkalih anu waktosna parah pisan ningali aranjeunna. Sacara prinsip, badut kedah nyababkeun pangaruh sabalikna sareng ngajantenkeun barudak seuri, nanging dina perséntase anu lumayan tinggi tina populasi budak, badut pikasieuneun pisan. Alesan kunaon ieu lumangsung rupa-rupa:

  • Sosok badut dicirikeun ku nyumputkeun rupa aslina sareng nganggo seueur makeup sareng rambut palsu. Hal ieu nyababkeun rasa teu percanten pisan ka alit sareng henteu tiasa ningali rupana anu leres nyababkeun kasieunan.
  • Riasan badut anu matak narik ati ogé digedéan na éta henteu saluyu pisan sareng gambar anu dipiboga ku barudak déwasa.
  • Alesan sanés pikeun sieun ieu nyaéta kanyataan sora-sora anu aranjeunna kaluarkeun sareng jinis gerakan anu aranjeunna biasana lakukeun sacara rutin.
  • Lingkungan di sakitar tokoh badut ogé henteu ngabantosan. Aya seueur noise sareng anu ngabahekeun budak leutik.
  • Di sisi anu sanésna, badut diperlakukeun di bioskop atanapi dina televisi salaku mahluk anu jahat sareng pikasieuneun. Ieu ngagaduhan pangaruh négatip kana gambar anu seueur dipiboga ku barudak.

badut

 

Kumaha carana nyanghareupan sieun barudak badut

Sapertos seueur pisan kasieunan, aranjeunna angkat nalika aranjeunna sumping. Nalika murangkalih janten sepuh aranjeunna sadar yén badut teu kedah sieun. Masalahna nyaéta kanyataan yén rasa sieun beuki parah sareng tungtungna janten phobia nyata pikeun budak. Éta tugas kolot pikeun ngajantenkeun barudak ningali yén badut mangrupikeun karakter anu diciptakeun pikeun ngajantenkeun jalma seuri sareng teu sanés deui.

  • Kolot henteu kedah nganggap enteng kanyataan yén budak leutik ngagaduhan kasieunan nyata badut. Anjeun kedah terang kumaha empati sareng ngadukung anjeunna supados anjeunna rumaos dipikaharti sepanjang waktos.
  • Upami budak leutik ngagaduhan rasa sieun nyata badut, anjeun henteu kedah nyandak anjeunna ka sirkus atanapi acara naon waé anu aranjeunna aya. Upami ieu kajantenan, kasieunan tiasa ningkat sareng tiasa janten fobia nyata.

it

  • Kanggo murangkalih janten langkung akrab sareng badut sareng ngungkulan kasieunana, éta saé mésér makeup sareng wig pikeun maénkeun pakéan salaku badut. Ku cara kieu sareng sareng sababaraha kasabaran, anak tiasa mopohokeun sieun badut sareng ningali aranjeunna salaku jalma-jalma anu nyamar anu milarian ngajukeun batur.
  • Anu penting nyaéta budakna ngajauhan tokoh anu nyababkeun teror sareng sieun dina bagian anu sami sareng mimitian ningali badut nyalira salaku jalma anu nyamar tanpa ado salajengna.

Pondokna, sieun badut tiasa janten hal anu normal anu seueur barudak tiasa sangsara sareng kabeneran biasana samentawis. Hal anu béda pisan sareng béda nyaéta ngaraos sieun anu lumpuh anu nyababkeun anjeun seueur hariwang. Upami anu terakhir kajantenan, penting pikeun indit ka propésional anu terang kumaha ngajawab masalah sapertos kitu, kusabab dina hal ieu dimungkinkeun yén éta phobia.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.