Nyababkeun aborsi nyangsang

Nyababkeun aborsi nyangsang

Aya seueur jinis aborsi pikeun alesan anu béda. The ngabalukarkeun hiji pasantrén nyangsang Éta bisa rupa-rupa tur taat kana kaayaan alam béda. Ku sabab kitu, aborsi anu ditunda lumangsung dina trimester mimiti kakandungan. Ieu alatan sababaraha jenis masalah jeung cikal bakal teu salamet dina waktu.

Dina pos ieu, urang bakal delve kana utama ngabalukarkeun aborsi ditunda, pangalaman anu cukup umum dina tahap awal kakandungan. Cukup ningali statistik pikeun ngitung sisi poék kakandungan sareng sajumlah ageung karugian anu lumangsung dina trimester munggaran.

Naon aborsi nunggak

Nyababkeun aborsi nyangsang

Ogé kawanoh salaku aborsi lasut, naon characterizes a aborsi nyangsang nyaéta tahap di mana eta kajadian. Aborsi anu ditunda lumangsung dina trimester mimiti kakandungan sareng lumangsung nalika teu aya évolusi anu nguntungkeun dina fétus. Ku sabab kitu, fétus eureun tumuwuh nepi ka leungitna lumangsung. Bari geus ilahar pikeun kolot ngarasa tanggung jawab aborsi, teu aya anu tiasa dilakukeun ku aranjeunna.

Alesan? Utamana ngabalukarkeun ditunda kosan Éta numbu ka pisan alam cikal nu, pikeun sababaraha alesan, boga flaws tina sababaraha jenis. Dina jinis seléksi alam, fétus sorangan henteu maju sateuacan gagal endemik anu caket. Warta anu saé nyaéta yén aborsi anu ditunda henteu aya hubunganana sareng masalah hamil deui. Gagalna mangrupikeun ciri tina émbrio anu parantos kabentuk sareng ieu sanés nunjukkeun yén émbrio énggal anu énggal gagal pisan.

Ku sabab kitu, hiji awéwé bisa jadi reuneuh deui geura-giru sarta sakali manehna geus dipiceun sakabéh cikal bakal, sac gestational, jeung saterusna. Anjeun ngan kudu ngadagoan kareseban anyar pikeun nyadar yén siklus geus regularized.

Ngabalukarkeun béda aborsi

Nalika nganalisa particularities unggal leungitna, 4 dirékam nyababkeun aborsi ditunda: profil genetik, anatomi uterus, inféksi atawa panyakit séjénna kayaning immunological, éndokrinologis atawa getih. Bari meureun aya sababaraha sabab sejen, paling miscarriages trimester munggaran digolongkeun dina opat quadrants ieu.

Sakumaha ngaranna ngakibatkeun, profil genetik pakait sareng genetik tangtu hiji cikal bakal. Ku kituna, hiji endog dibuahan ku spérma ngabentuk hiji cikal bakal hiji, nu bisa nampilkeun sababaraha malformasi dina tingkat kromosom. Dina sababaraha cara, alam wijaksana sareng nalika awak ngadeteksi sababaraha parobahan, éta nolak émbrio sareng ngahasilkeun aborsi spontan. Sanajan dina sababaraha kasus kakandungan progresses ieu jarang pisan.

Kusabab ieu kajadian kalawan éta cikal bakal, genetik teu kudu ngulang sorangan dina kakandungan anyar.

Morfologi uterus

nu lain ngabalukarkeun aborsi nyangsang eta numbu ka masalah dina rahim. Nalika éta nampilkeun masalah morfologis anu tangtu, éta henteu ngijinkeun émbrio pikeun patuh kana éta, naha éta aborsi lumangsung. Numutkeun statistik, antara 4 jeung 7% awéwé boga malformations uterus nu bisa ngakibatkeun leungitna kakandungan.

Leungitna atanapi henteu kakandungan bakal gumantung kana jinis morfologi. Aya rahim dysmorphic (dinding uterus kandel), lajeng septate (kalawan septum internal nu bisa ngabagi rahim jadi dua cavities). Katilu, bicorporeal (kalawan kiyeu nuju bagian tengah). Sarta pamustunganana, hemi-rahim (kalawan rongga kadua) atawa rahim aplastic (tanpa ngembangkeun pinuh).

Tulisan anu aya hubunganana:
Ti minggu mana résiko keguguran turun

Ayana virus atawa baktéri ogé ngabalukarkeun kakandungan nyangsang. Di antara sakabéh éta, Listeria monocytogenes mangrupakeun salah sahiji nu pangseringna sabab aya di loba tempat. Awéwé ingest dina diets sarta warned ku utah atawa nyeri beuteung. Tungtungna, panyabab anu ditunda kalebet panyakit anu mangaruhan getih, sistem imun, atanapi sistem endokrin. Janten, akibatna, organ-organ indung. Ieu tiasa mangaruhan sacara serius fétus upami pangawasan anu leres henteu dilaksanakeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.