Mastitis, musuh jempé tina nyusuan

teu ngarareunah

Nalika nyusuan, salah sahiji Masalah utama anu urang tiasa mendakan nyaéta ku tampilan a mastitis, nyatana diperkirakeun 1 unggal 10 ibu-ibu asuhan sangsara tina éta. Nyaho gejala anjeun nyaéta pang dasarna pikeun ngadeteksi na mimiti sareng polah sateuacan kasép.

Naon eta?

Mastitis nyaéta bareuh tina kelenjar susu. Dada didamel tina lobus, anu mangrupakeun struktur anu jaga wujud susu. Mastitis nyalira mangaruhan a tina buah dada, bareuh hiji atanapi langkung tina lobus éta. Nembongan sareng utama frékuénsi at ngamimitian nyusu, sanaos tiasa dipasihkeun iraha waé.

laktat B

Rupa-rupa

Mastitis akut

Éta mastitis anu nembongan nalika mimiti laktat, nyaéta anu masihan langkung seueur gejala flashy: kabeureumna, kahaneutan, ngabareuhan, nyeri sareng karasa hiji daérah payu, babarengan sareng gejala umum kawas flu, sapertos muriang atanapi malaise.

La ngabalukarkeun langkung sering inféksi ku baktéri disebat staphylococcus aureus, dibantuan ku a parah dikosongkeun tina daérah payu, anu ngahasilkeun a akumulasi tina susu sareng sabab réaksi radang tina jaringan di sakuriling lobus éta.

Faktor-faktor tina risiko pikeun tampilan na nyaéta retakan dina puting, mastitis saméméhna o engorgement ditandaan pisan dina mimiti laktasi.

El tratamiento éta biasana nganggo antibiotik, saatos ngabudidayakeun susu pikeun nangtoskeun baktéri sabab, anti radang sareng ukuran sapertos alus emptying ti indung na teh tiis lokal dina tungtung makéna. Éta ogé kapake ngalakukeun pangobatan kalayan probiotik. Sareng tangtosna, henteu lirén nyusu, nyapih biasana ngajantenkeun gejala langkung parah.

Ngabubarkeun

Upami mastitis No éta dirawat leres na mekar éta ngabalukarkeun inféksi pisan anu perenahna anu tiasa nyababkeun a bisul. Dina hal ieu teh gejala bakal sami sareng mastitis, tapi di daérah anu peradangan nambahan nyeri sareng keuna nyaéta lemes sareng fluctuating, éta, éta nunjukkeun yén éta pinuh ku cairan (nanah). Nyaéta jalanna Langkung serius tina mastitis. Kabutuhan pikeun sistem solokan bedah jeung antibiotik, sok sanajan ku intravena. Padahal No éta penting pikeun mundur nyusu nyeri téh sengit pisan yén seueur awéwé teu ngagaduhan pilihan tapi tinggaleun éta.

Ben earwicker

Mastaka subakut

Éta biasana némbongan engké sareng pisan rumit pikeun diagnosa, sabab No tanda muncul katingali dina dada. Kami ngan ukur tiasa pituduh jadina nyatet ibu biasana tusukan nalika nembak, kirang produksi tina susu, perhatoskeun éta kaluar kirang susu, anakna unggeuk nalika tuang, strip tina puting atanapi nolak dada éta.

Cukang lantaranana nyaéta sakedik bareuh y ngirangan dina haliber tina saluran, naon anu ngajantenkeunana hese kaluarna susu sareng éta tetep akumulasi, ngirangan produksi susu tina éta indungkatambah susu ti indung éta ngarobah rasa, ku kanaékan ti natrium éta lumangsung nalika éta akumulasi, janten orok perhatosan rasa asin, anu anjeun teu resep.

Penting pikeun milarian faktor résiko tiasa didiagnosa, sapertos nembak diwatesan, nyaéta, anjeun nyandak sareng jadwal, anu mana kami nyirian menit anu makéna kedahna awét na No urang ngantepkeun orok kosong lengkep atanapi ibu-ibu saha dejan pikeun nyusuan sababaraha jam, contona, ku peuting atanapi nalika workday.

Perawatan dumasar kana alus emptyingnyaéta terapi pangsaéna. Anti-inflamasi ogé sering dipasihkeun pikeun nyeri sareng probiotik. Biasana, upami teu ngarareunah teu ngaleungit, gunana pikeun ngalaksanakeun a budidaya susu pikeun ngaluarkeun inféksi.

Kumaha carana nyegahna

  • teu ditunda jadwal kana témbakan, nyaéta, orok urang nandaan urang iraha hayang dahar kitu poho ngeunaan aturan éta masihan unggal tilu jam sareng ngan 10 menit, kasohor pisan di jaman baheula sareng anu seueur pisan masalah parantos nyababkeun, leres-leres bayi anu kedah dilahirkeun 12 nyandak paling énggal.
  • Pastikeun orok kosong ogé sahenteuna, hiji indung dina unggal shot. Keukeuh. Who mejor naon anu bakal dilakukeun nyaéta orok anjeun, ngarobah sikep anjeun sahingga anjeun henteu nyésakeun daérah anu pinuh ku susu nalika réngsé nyoco.
  • Anjeun tiasa nganggo sakedik panas hampang, kosong sakedik atanapi pasihan urut lampu dina dada saencan mikeun susukan, bakal ngabantosan anjeun ngagaleuh sareng orok tiasa tuang langkung saé.
  • Tiis lemes saatos nyandak. Ukur sababaraha dinten munggaran. Entong nganggo és, kuring ngan ukur nyarankeun ngalamar hal tiis, sapertos daun engkol seger, ngeunaan dada.
  • Anu nembak peuting putera panggih, entong lirén masihan orok anjeun.
  • Sateuacan anjeunna gejala minimal konsultasi sareng bidan anjeun, sababaraha kali sareng ukuran saderhana pisan éta direngsekeun sareng anu penting éta henteu ngahontal sawawa.
  • Upami anjeun bade lebet damel ngobrol sareng anjeun matron sareng ngadamel rencana nyapih parsial.

Émut saha hadé kosongkeun dada anjeun éta orok, tong lirén nyusu pikeun mastitis, nyuhungkeun bantosan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.