Tips pikeun mempermudah anak anjeun lebet ESO

Murid ESO

Pindah ti pendidikan dasar nepi ka pendidikan sékundér ngalibatkeun runtuyan parobahan penting; parobihan babaturan sakelas sareng guru, tuntutan kinerja, otonomi dina tugas, volume padamelan, jst. Variasi ieu saluyu sareng lebetna nonoman, tahapan épolusi fisik, inteléktual sareng psikologis latén.

Adaptasi kana ESO mangaruhan kadua murid sareng lingkungan kulawargana. Kanyataanna aya seueur kulawarga hariwang ngeunaan murangkalihna luncat ka ESO. Éta normal pisan pikeun kolot pikeun gaduh sababaraha rasa curiga sareng prihatin ngeunaan murangkalihna asup ka lembaga éta. Numutkeun ka para ahli, taun mimiti ESO sacara praktis kursus anu paling penting dina pendidikan menengah.

Konci pikeun nyanghareupan tahap anyar ieu nyaéta ngajaga sikep positip sareng seueur kasabaran sareng motivasi dina dua sisi; murid sareng kulawarga.

Naon parobihan utama dina ESO?

Lawang ka lembaga (IES) sigana seueur jalma ngora a robih pusat. Dina tahap pendidikan anyar ieu aranjeunna kedah ngabagi ruang sareng murid anu langkung lami, anu bungsu. Parobihan ieu aya hubunganana sareng a kirang kontrol ku tim guru sareng akibatna pikeun kabébasan sareng otonomi murid anu langkung ageung.

Aranjeunna ogé bakal ngabagi kelas sareng babaturan sakelas énggal sareng guru énggal. Sacara umum, tutor sareng guru anu béda pikeun masing-masing mata pelajaran. The jadwal (tina 25 dugi ka 30 jam per minggu) sareng aya kanaékan jumlah mata pelajaran. The tingkat sarat sareng anu peryogi langkung seueur usaha sareng usaha ngajaga tingkat akademik anu kaala dugi ka waktos éta.

ESO kelas hiji

Kumaha carana abdi tiasa ngabantosan anak kuring nalika mimiti ESO?

  • Ngobrol anjeunna. Komunikasi sareng nonoman penting pisan pikeun aranjeunna kéngingkeun otonomi sareng tanggung jawab. Pasihan anak anjeun kaamanan anu diperyogikeun.
  • Pasihan margina waktos kanggo anjeunna nyaluyukeun sareng lingkungan barunya.
  • Ngayakeun wawancara rutin sareng guru anjeun. Ieu bakal ngamungkinkeun anjeun terang épolusi murangkalih anjeun sareng diwartosan ngeunaan naon waé masalah anu timbul.
  • Nilai dina cara positip lembaga sareng guru énggal.
  • Cegah tina nganggo ganjaran sareng hukuman dikaitkeun sareng pangajian. Milarian solusi pikeun situasi khusus atanapi peunteun goréng. Sanksi henteu épéktip dina umur ieu.
  • Jaga kabiasaan tuang anjeun. Entong hilap pentingna sarapan kumplit sareng saimbang anu nyayogikeun énergi anu diperlukeun pikeun nyanghareupan dinten sakola. Upami siangna intensif, aranjeunna bakal peryogi camilan di tengah énjing. Cegah pastry industri sareng produk sareng inuman kalayan kadar gula anu seueur.
  • alus descanso penting pisan pikeun hasil ngungkulan tantangan sadidinten. Éta tiasa janten hésé dina tahap ieu sabab tweens condong reureuh waktuna bobo sareng biasana sesah gugah.

Buku téks ogé

Kumaha ningkatkeun kabiasaan diajar anjeun

  • Milarian tempat anu khusus sareng cocog pikeun diajar Éta bébas tina gangguan, anu bakal nguntungkeun tingkat perhatian sareng konsentrasi anjeun. Émut yén waktos anjeun kedah bakti ka tugas di bumi langkung ageung tibatan di sakola dasar.
  • Ajar anjeunna pikeun ngarencanakeun waktos sareng tugasna. Salah sahiji pilihan nyaéta ngadamel jadwal diajar sareng masangkeunana sacara jelas dina situs diajar. Langkung khusus langkung saé. Anjeun oge tiasa kalebet jadwal kanggo kagiatan ekstrakurikuler sareng istirahat pondok.
  • Tinjauan anu béda téhnik diajar (rangkuman, diagram, ngagaris garis, sareng sajabana. Penting pikeun anjeun ngabiasakeun ngagunakeunana khususna nalika anjeun kedah nyiapkeun ujian.
  • Motivasi anjeunna iraha perlu. Aya seueur faktor anu mangaruhan demotivasi di budak umur ieu; kirang kendali, volume karya pribadi anu langkung ageung, metodologi guru énggal, parobihan fisik sareng hormon, silaturahim énggal, jst.
  • Peunteun usaha aranjeunna sanaos hasilna henteu sapertos anu diarepkeun. Ku cara ieu anjeun bakal diajar yén padamelan anjeun parantos lunas.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.