Ngagungkeun Poé Tangkal Dunya kalayan kagiatan kulawarga ieu

Dinten tangkal dunya

Dinten ieu Poé Tangkal Dunya, tanggal anu janten émutan pentingna mayungan sareng miara mahluk hirup anu penting ieu. Alam mangrupikeun unsur konci pikeun planét, pikeun sadaya mahluk hirup sareng khususna pikeun manusa. Tangkal masihan urang ngiuhan, éta nyayogikeun urang tuang ku buahna, sareng ngalangkungan fotosintésis aranjeunna nyayogikeun oksigén anu urang nghirup.

Kalayan tanggal panginget ieu, éta dimaksad ningkatkeun kasadaran ngeunaan pentingna ngirangan motong tangkal sacara sembarangan. Tatangkalan minuhan séri fungsi anu penting pisan pikeun salamet sadaya mahluk hirup. Kusabab kitu, urang tiasa ngamangpaatkeun kasempetan khusus ieu pikeun ngajar murangkalih urang pentingna miara alam.

Kumaha barudak diajar anu hadé nyaéta conto, kolot anu eunteung dimana budak leutik ningali diri. Ngatur sababaraha kagiatan pikeun miéling Poé Tangkal Dunya sakulawarga. Barudak anjeun bakal diajar kasadaran lingkungan ku cara anu pangsaéna, diajar ti kokolotna.

Kegiatan pikeun Poé Tangkal Kulawarga Dunya

Upami murangkalih anjeun badé angkat ka sakola, aranjeunna pasti bakal terang pentingna tangkal sareng naon fungsina. Tapi henteu nganyenyeri pikeun ngalakukeun tinjauan, sareng éta ogé bakal janten panginget pikeun diri urang sorangan. Nyiapkeun naskah pondok, dimana anjeun ngagaduhan poin konci ngeunaan fungsi tatangkalan. Ngatur wisata di taman atanapi leuweung yen anjeun gaduh caket.

Diuk dina taneuh hubungan sareng alam, ieu bakal nyiptakeun lingkungan anu idéal pikeun anjeun nyarios sareng murangkalih ngeunaan tangkal. Ajak aranjeunna noél babakan tatangkalan, tingali kaagunganana, sareng bandingkeun sareng tangkal sareng pepelakan anu sanésna. Sadaya inpormasi kedah dipedar ku kecap-kecap anu tiasa dipikaharti ku barudak. Kalayan ieu kami maksad yén barudak ngartos pentingna ngahargaan lingkungan.

Ngabersihan daérah leuweung

Barudak meresihan leuweung

Kami usum panas sareng sakumaha kajadian unggal taun, bahaya kahuruan ningkat bahaya. Ngajaga kebersihan leuweung penting pisan pikeun nyegah kahuruan. Jelaskeun ka murangkalih anjeun naha sésa-sésa anu ditingalkeun di leuweung tiasa bahaya pisan, aranjeunna bakal diajar ngumpulkeun sagala barangna sateuacan angkat. Sareng salaku kagiatan tambahan pikeun Poé khusus ieu, ngabersihan daérah taman atanapi leuweung dimana anjeun ayana. Anjeun bakal janten sakelompok sukarelawan anu pantes dipuji.

Grup sukarelawan sering diayakeun pikeun ngabersihan daérah héjo. Tingali upami di daérah anjeun aya dinten sukwan anu anjeun tiasa daptar. Sadaya bantosan bakal ditampi.

Melak tangkal

Melak tangkal salaku kulawarga

Hiji-hijina cara pikeun ngeusian deui leuweung nyaéta ku melak tatangkalan énggal. Upami anjeun ngagaduhan kebon alit atanapi daérah luar di jero bumi anjeun, anjeun tiasa ngamangpaatkeun rohangan bébas pikeun melak tangkal. Milarian rumah kaca di daérah anjeun dimana anjeun tiasa ngagaleuh tangkal leutik anu tiasa anjeun melak di bumi anjeun. Mimiti anjeun kedah milari macem-macem jinis tatangkalan pikeun mendakan anu paling cocog pikeun kaayaan rupa bumi.

Anjeun sadayana kedah miara nyiram sareng miara tangkal supados tiasa tumuh sareng janten ageung pisan. Tingali unggal dinten kumaha tangkal anu anjeun tandur tumuh, éta mangrupikeun pangalaman sakali dina kahirupan pikeun budak.

Karajinan

Nalika anjeun ngalalana ka leuweung, titénan sababaraha jinis tangkal, angkat daun anu anjeun mendakan dina taneuh, ranting leutik atanapi potongan kulit kulit. Sakali deui di bumi, atur siang karajinan sareng unsur-unsur anu anjeun kumpulkeun ti alam. Anjeun tiasa nganggo kardus anu ageung pisan pikeun ngadamel karajinan ieu. Mimiti gambar bentuk tangkal anu dipilih di saluruh kardusTuluy nutupan kalapa ku babakan tatangkalan. Lem ranting sareng kana daun éta anu anjeun candak di leuweung.

Dinten peringatan janten peringatan pikeun urang. Nyéépkeun sapoé diajar sareng miara alam saé saé pisan tapi éta henteu cekap. Bapa sareng ibu, urang ngagaduhan tugas ngajar murangkalih jaga lingkungan unggal dinten.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.