Ngajaga karusiahan nonoman

Budak leutik komunikasi ngaliwatan telepon sélulér sareng babaturanna.

Lalaki ngora ngungsi ka jalma anu ngadangukeun sadaya masalahna tanpa aya pertimbangan sareng langkung ngartos anjeunna tibatan saha waé sabab anjeunna ogé hirup.

Kaseueuran kolot kasieunan budakna ngahontal umur nonoman. Pikeun sakulawarga perobihanana saé pisan. Kabutuhan rumaja pikeun karusiahan sigana moal kéngingkeun pentingna sareng ngahargaan anu kuduna. Salajengna urang bade terang kabutuhan pikeun ngajaga kaakraban jalma ngora dina tahap ieu.

Barudak anom

Gaduh murangkalih rumaja tiasa sawaréh matak pikasebeleun pikeun kolot. Kadua pihak, kadua kolotna boh barudak, sieun réaksi anu tangtu sareng dugi ka kajauhan. Solusi na nyaéta henteu maliré ka diri anjeun sorangan, ngirangan dialog, atanapi ngantepkeun kabébasan anu teu kakontrol. La komunikasi sareng kapercayaan mangrupikeun dasar pikeun pamahaman sareng hormat. Sadaya jalma peryogi ruang privasi na sareng éta henteu nunjukkeun yén jalma anu deukeut henteu dipikacinta. Tugas bapak anu pang leresna nyaéta ngajaga kaakraban éta sareng henteu ngabeungbeuratan anjeunna sareng aspek-aspek anu leres-leres ngaganggu anjeunna sanés putra.

Dina taun-taun awal budakna leumpang ngariung sareng bapak, nyalindungkeun antara suku indung sareng nyungkeun naséhat unggal waktos. Teras aya épolusi, pamekaran sareng kabutuhan langkung mandiri sareng otonomi dugi. Pamuda langkung katarik kana hal-hal anu sanés, mata pelajaran sanés, luang ..., sareng tungtutan tiasa ngagaduhan rohangan ngobrol sareng réréncangan anjeun. Pikeun aranjeunna penting pikeun nyarios sacara terbuka ngeunaan séks, rasa, rasa sieun atanapi rasa teu aman.

Jaman nonoman

Dua jalma ngora ngabagi kapercayaan di lingkungan anu jauh ti kota.

Dina nonoman, nonoman ngaraos langkung katarik kana topik anu sanés, luang ..., sareng tungtutan tiasa ngagaduhan rohangan sareng negeskeun deui diri di payuneun baraya, tanpa privasi aranjeunna dibatesan.

Budak ngora dina tahap ieu, sakitar umur 14 taun, ningali babaturanana salaku sekutu sareng rakana, saha anjeunna sering ningali sareng saha anjeunna gaduh paguneman anu tulus. Jalma tiasa curhat ka babaturan, ceurik atanapi ngawadul ngeunaan salah paham sareng alesan anu mangaruhan anjeunna di bumi, ngeunaan parasaan campuran anu umurna umurna sareng révolusi hormonal. Nonoman ngungsi kana saha anu ngadangukeun sadaya masalahna tanpa hakim sareng anjeunna langkung ngartos anjeunna tibatan saha waé sabab anjeunna ogé hirup.

Teu anéh pikeun nungtut momen nyalira salaku tempat cicing dimana anjeun ngaraos aman pikeun prosés milarian sareng evolusi pribadi. Ieu henteu ngan ukur ngalangkungan ruang fisik rohangan nonoman. Waktos luang sareng rerencangan, paguneman anu teu aya tungtungna dina telepon atanapi kontak di jaringan sosial , aranjeunna ogé masihan stabilitas. Sadayana mangrupikeun bagian tina bagian intim tina pubescent. Éta sababna naha hiasan kamar sareng papakéan anjeun bakal saluyu sareng anu anjeun wareg dina waktos éta. Salaku kolot, hal anu paling pas sareng konsiliasi nyaéta ngahargaan aranjeunna, ngajaga karusiahanana sareng henteu ngahasilkeun konflik anu teu perlu.

Kaakraban nonoman

Dina nonoman, saurang milari pendak, terang saha anjeunna, naon anu anjeunna resep lakukeun, cita-cita na, karesep nalika ngeunaan pakéan atanapi nuturkeun grup musik ... Dina yuswa éta jalma ningali lingkunganana sareng kedah menonjol atanapi milih sababaraha kumpulan, nyaéta, tangtukeun diri, téangan idéntitas anjeun. Sambel kana panto kamar budak sateuacan lebet atanapi henteu ngintip barang-barangna, mangrupikeun kalakuan anu bakal ngajantenkeun anjeunna dipikacinta sareng ditampi dina waktos anu penting na.

Como kolot Langkung resep pikeun tetep pageuh dina aturan imah pikeun ngahontal hirup babarengan anu ideal pikeun sadaya anggota kulawarga. Anu kedah dijantenkeun nyaéta toléransi, empati, pangertian sareng kapercayaan. Dialog netepkeun hubungan anu saé. Imposisi sareng gelut kedah dilawanKusabab anjeun moal meunang dimana-mana, ngan musuh bakal didamel. Salaku kolot, mangrupikeun latihan anu saé pikeun mikir ngeunaan nonoman sorangan sareng mendakan mana poin anu paling henteu merenah sahingga ngartos postur budak. Upami anjeun milampah cara anu pas sareng tenang, nonoman bakal ngaraos langkung yakin kana dirina pikeun mendakan dirina sapertos anjeunna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.