Kumaha cara ngajar murangkalih kanggo ngabagi

barudak ngabagi bari maén

Barudak kasusah ngabagi ampir sacara alami, utamina upami murangkalihna langkung anom. Nyatana, éta mangrupikeun bagian normal tina kamekaranana sareng aranjeunna peryogi, langkung ti éta, pitunjuk ti jalma dewasa pikeun ngahontal komunikasi sareng kamampuan ngabéréskeun konflik pikeun tiasa ningkatkeun kabiasaan ngabagi. Nyaho sareng nampi ieu mangrupikeun léngkah pangpayunna ngabantosan murangkalih anjeun janten jalma anu dermawan.

Sanaos ayeuna sigana anak anjeun gaduh pikiran posesif sareng dominan, kanyataan dina dirina tiasa bénten pisan. Tapi perlu diémutan yén ngabagi henteu kunanaon, tapi anjeun henteu kedah ngabagi sadayana ka sadayana. Barudak ogé kedah mutuskeun naon anu aranjeunna henteu hoyong bagikeun ka batur, atanapi déwasa ngabagi sadayana ka sadayana?

Mentingkeun diri sateuacan sateuacan loma

Sadaya murangkalih hoyong gaduh sareng gaduh barang kanggo nyalira. Salami taun kadua sareng katilu, nalika murangkalih mimiti langkung sadar diri sareng netepkeun idéntitas anu langkung misah ti indung, langkung seueur hal sapertos: 'tambang' mimiti kadéngé.  Nyatana, kecap 'milik' mangrupikeun salah sahiji kecap munggaran anu anjeun bakal nguping kaluar tina sungut budak anjeun.

barudak ngabagi bari maén

Budak anu tumuh mekarkeun katalian pikeun hal ogé ka jalma. Kamampuh ngabentuk kantétan anu kuat penting pikeun janten jalma anu séhat sacara émosional. Budak umur hiji taun kasusah ngabagi indungna, jam dua aranjeunna gaduh kasusah ngabagi teddy bear ...

Sababaraha barudak janten napel pisan kana cocooan anu sanaos éta bonéka sepuh sareng lusuh sigana éta mangrupikeun bagian anu teu integral tina diri budak. Ieu tiasa nyiptakeun rasa teu aman nalika anjeun ngawartosan murangkalih kanggo ngabagi cocooan anu berharga éta sareng barudak sanés. Kusabab kitu, aya cocooan anu langkung saé henteu dibagi, sabab éta ngan saukur henteu diperyogikeun pikeun ngalakukeunana, sapertos boneka kantétan.

Entong maksakeun ngabagi

Daripada maksa budak pikeun ngabagi nalika aranjeunna henteu hoyong, idealna nyiptakeun tingkah laku sareng lingkungan anu ngadorong murangkalihna hoyong bagikeun ka batur. Aya kakawasaan pikeun dipikagaduh sanajan pikeun anjeun éta ngan ukur cocooan Pikeun budak, aranjeunna mangrupikeun kumpulan berharga anu parantos mangtaun-taun pikeun dirakit. Hormat ka kapimilikan normal barudak bari ngadorong sareng diajar tina panutan anjeun.

Teras, anjeun kedah niténan kumaha hubungan anak anjeun di lingkungan kaulinan kelompok (anjeun bakal diajar naon anu diperyogikeun ku ngan ukur ningali anjeunna). Anak anjeun bakal diajar yén batur hoyong ulin sareng anjeunna atanapi upami anjeunna sering janten korban atanapi upami anjeunna kedah diajar nyarios 'henteu'. Nalika barudak yuswa prasekolah, aranjeunna kedah terang yén ngabagi saé pikeun kamajuan sosial dina pusat pendidikan.

barudak ngabagi bari maén

Hubungan sareng murangkalih anjeun

Hiji murangkalih diajar tina conto sareng kumaha hubungan kolotna sareng anjeunna. Barudak anu nampi kantétan parental salami dua taun munggaran langkung gampang ngabagi. Barudak anu parantos nampi kahadéan nuturkeun modél anu parantos dipasihkeun sareng janten jalma anu dermawan. Ogé, murangkalih anu raoseun langkung resep ngabagi-bagi. Budak anu boga conto anu hadé ka kolotna bakal ngagaduhan kapribadian anu langkung percaya diri, sabab kirang hal anu diperyogikeun pikeun ngonfirmasi harga diri anu saé.

Kituna, janten conto anu saé anjeun ogé kedah nginjeumkeun barang-barang anjeun sareng ngantep anak anjeun ningali kumaha ngalaksanakeunana. Anjeun ogé kedah bagikeun sareng murangkalih supados aranjeunna ogé diajar ngabagi salaku kulawarga.

Bagikeun ngaliwatan kaulinan

Maén saham ogé mangrupikeun pilihan anu saé. Anjeun tiasa nyiptakeun gim dimana, contona, blok atanapi cocooan dianggo anu kedah dibagi kanggo ngajantenkeun gim langkung pikaresepeun. Éta tiasa sareng sepuh atanapi sareng duduluran. Anu penting nyaéta nepikeun pesen yén ngabagi kahirupan normal nyaéta positip sareng nyandak kabagjaan pikeun anu ngabagi sareng anu nampi.

Iraha ngaléngkah supaya anak anjeun kabagi

Émut yén campuh sanés hartosna maksakeun pisan. Tong ngarepkeun budak anjeun pikeun selalu ngabagi, tapi anjeun tiasa nganggo unggal kasempetan pikeun nyobaan. Ajar budak anjeun kumaha nyaritakeun kabutuhna ka rakana. Salaku conto, anjeun tiasa ngawartosan anjeunna yén upami murangkalih anu sanés ulin di sakola nganggo cocooan sareng anjeunna ogé hoyong, anjeunna tiasa naroskeun iraha éta bakal réngsé, ngahontal sareng ngantosan, ngobrol sareng guru kanggo ngawartosan yén anjeunna ogé badé maénkeun sareng cocooan éta supados anjeunna tiasa giliran, jsb. 

Nalika gelut cocooan dimimitian, kadang-kadang wijaksana henteu buru-buru ngaganggu. Pasihan waktos sareng rohangan barudak pikeun nyobaan méréskeun masalah nyalira. Anjeun tiasa nangtung sareng ningali naon anu kajantenan sacara saksama. Upami dinamika aya dina jalur anu leres, anjeun henteu kedah campur sareng ngan ukur janten nonton anu saé. Upami sabalikna, kaayaan beuki parah, maka anjeun kedah diintervensi ambéh aranjeunna diajar ngalangkungan pituduh anjeun naon solusi anu pangsaéna pikeun kaayaan anu spésifik.

barudak ngabagi bari maén

Ngajaga kapentingan budak anjeun sanajan anjeun ngajar pikeun ngabagi

Upami anak anjeun nangkep kana harta banda, anjeun ogé kedah ngahargaan kantétan éta bari sakaligus ngajarkeun anjeunna pikeun janten dermawan. Kalayan ajaran anu saé, sakedik-sakedik anjeunna tiasa janten, tapi anjeun kedah sabar sareng henteu maksakeun anjeunna ngalakukeun hal-hal anu teu dipikahoyong. Normal pikeun budak pikeun egois ku sababaraha cocooan sareng bageur ka batur. Simpen cocooan anu anjeun paling resep, anjeun henteu kedah ngabagi-bagi, sareng upami murangkalih anu sanésna angkat, éta kedah dicandak.

Sateuacan maén dimimitian, bantosan murangkalih anjeun milih cocooan mana anu bakal dibagi ku réréncangan ulin na mana anu badé disimpen atanapi disimpen ku nyalira. Ku cara ieu anjeunna bakal ngaraos hormat sareng anjeunna ogé bakal terang yén anjeun ngartos yén aya cocooan anu anjeunna henteu hoyong bagikeun nalika anjeunna diajar ngalakukeunana ka anu sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.