Ajar barudak anjeun diet anu séhat sareng tanggung jawab

Dahar henteu sami sareng tuangeun, sareng tuang séhat panginten moal tanggel waler. Kusabab kitu kami nyungkeun tulisan ieu kana konsép ieu, dahar anu séhat sareng tanggung jawab, sabab kami sakola mimiti barudak urang. Salaku indung urang kedah ngirimkeun nilai-nilai sareng conto tuang anu séhat, tina sudut pandang anu séhat, sareng ogé tanggung jawab pikeun lingkungan.

Dinten ayeuna teh Poé Pangan Dunya, ieu mangrupikeun konsép penting anu didamel dina HAM sareng mangrupikeun bagian tina 17 Tujuan Pembangunan Berkelanjutan (SDG). 

Didik dina diet anu séhat sareng tanggung jawab

nu kabiasaan séhat anu diajar, urang teras-terasan kana waktos pikeun menerkeun anu paling teu dihoyongkeun. Penting pisan yén di bumi, ti mimiti budak, barudak biasa kana lingkungan dahar anu séhat, dimana katuangan nyumbang kana kamekaran barudak. Nalika anjeun ngadopsi kabiasaan tuang anu saé nalika budak, anjeun gaduh gaya hirup anu langkung séhat dina déwasa. Masalah kaséhatan dicegah.

Dina hartos sabalikna, murangkalih anu kurang gizi bakal ngagaduhan masalah pertumbuhan fisik, tapi ogé diajar sareng, pasti, tingkah laku. Budak anu kurang ngandung gizi henteu ngan ukur hiji anu gaduh defisit diet, obesitas murangkalih ogé mangrupikeun gejala gizi anu goréng. 19% barudak Spanyol obesitas, sareng populasi anak anu ngagaduhan masalah kaleuwihan beurat parantos tilu kali lipat dina 15 taun ka pengker.

Ngajarkeun kumaha tuangeun anu leres, milih dahareun kalayan kapasitas gizi tinggi, Sareng merhatoskeun lingkungan anu paling caket urang, anu kedah dilakukeun ku cara anu tanggung jawab, éta sanés tugas anu gampang. 

Kumaha ngadidik dina diet anu séhat

Barudak kedah ditepikeun pesen gaduh a rupa-rupa sareng saimbang diet. Ieu ngan ukur tiasa kahontal upami urang ngagaduhan rupa-rupa tuangeun di bumi di bumi. Urang ogé tiasa ngajarkeun barudak urang piramida atanapi roda gizi pikeun ngabantosan aranjeunna terang naha aranjeunna atos nurut kana naon anu disarankeun ku piramida. Pasar swalayan tiasa ngabantosan urang ékspérimén sareng milih pangan anu paling séhat. Hayu barudak anjeun ngiringan anjeun dina nyandak kaputusan ieu.

Nalika nyayogikeun tuangeun, waspada babandingan. Bagéan pikeun murangkalih henteu sami sareng anu déwasa. Coba kalebetkeun rasa, warna, tékstur sareng konsistén anu béda dina piring, dina raraga ngarangsang karep tuang barudak. Salaku tambahan, aranjeunna bakal ngaraos langkung motivasi tuang upami aranjeunna parantos ilubiung dina prosés na.

Saluareun tuangeun, barudak kedah didorong kabiasaan tuang séhat. Kadé tuang lalaunan sareng kalem. Dahar ku cekap waktos, janten sadar kana pentingna sareng nilai tuangeun penting pisan. Upami anjeun henteu tiasa ngaraosan waktos ieu unggal dinten, sahenteuna ngajantenkeun istiméwa dina dinten-dinten anu anjeun tiasa, janten murangkalih anjeun bakal ngartos nilaina.

Ngadidik dina tanggung jawab

runtah tuangeun

Sakumaha urang parantos nyarios, tuang séhat henteu persis sami sareng tuang tanggung jawab. Ieu ngakibatkeun salengkah deui tanggung jawab sareng lingkungan. Pikeun ieu kami masihan anjeun sauntuyan pedoman anu anjeun tiasa lebet kana diét murangkalih anjeun. Salaku conto:

  • Kadaharan kedahna sanés pahala atanapi hukuman.
  • meakeun tuangeun musiman sareng upami aranjeunna ti deukeutna langkung saé Di hiji sisi anjeun bakal ngamajukeun ékonomi lingkungan anjeun, sareng di sisi anu sanésna, nyumbang kirang langkung polusi ka planét, ku ngahemat transportasi.
  • Upami anjeun kaluar tuang, candak sésana, sapertos indung kuring bakal nyarios: "Éta milik anjeun, anjeun mayar éta," sareng anjeun ogé nyegahna tina tong sampah. Dina pengertian ieu, di bumi, lakonan hal anu sami, make deui dahareun, tong miceun buah atanapi sayuran anu katingalina henteu saé.
  • Upami Anjeun tiasa, mésér produk tina perdagangan adil, Ieu ngajamin prakték kasetaraan génder, tong nganggo tanaga gawé budak, ngadegkeun gajih anu sami, sareng upami katuangan ieu asalna ti nagara sanés éta mangrupikeun kasempetan pikeun diajar langkung seueur ngeunaan budaya na sareng murangkalih anjeun.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.