Ajar orok anjeun bobo dina saminggu atanapi kirang!

pajarkeun orok bobo

Putra abdi éta salawasna orok ku bobo saeutik sahingga duanana kuring sareng pasangan kuring janten "kolot-zombie" has pikeun sababaraha bulan. Ayeuna anjeunna parantos langkung sepuh anjeunna bobo langkung saé, tapi anjeunna bakal tetep gugah mimiti, ku sababaraha jam bobo langkung ti cukup, tapi kuring émut nalika anjeunna masih orok sareng ngimpina éta pikeun ngajar anjeunna bobo. Mimitina sigana sadayana rumit pisan sareng nalika wengi sumping sapertos tantangan, tapi engké kuring mendakan yén éta langkung gampil tibatan anu urang pikir.

Orok ngagaduhan anu diperyogikeun, urang sepuh anu janten kaayaan hariwang nalika urang ningali yén urang gaduh sababaraha jam bobo sareng teu lami urang kedah bobo pikeun balik damel. Tapi orok henteu kedah adaptasi sareng jadwal anjeun pikeun istirahat, anjeun resep langkung atanapi kirang, anjeun anu kedah adaptasi sareng jadwal sareng kabutuhanana. Naon deui, orok anjeun peryogi kaamanan sareng katenangan unggal dinten kanggo tiasa ngaraosan bobo.

Salami dinten-dinten mimiti kahirupan bayi dilahirkeun anjeun bakal museur kana naon anu pangsaéna pikeun orok sareng wengi-wengi anu teu tiasa bobo sigana éta mangrupikeun hal anu kedah kajadian. Tapi nalika orok anjeun parantos lami sababaraha minggu sareng sadayana tetep sami, nalika dina bulan katilu anjeun terus bobo parah ... maka anjeun moal terang deui kumaha rasana teu capé. Tapi anjeun kedah terang yén aya orok (milik kuring sanés salah sahijina) éta aranjeunna mimiti bobo wengi nalika ngahontal 4 bulan, tapi anjeun kedah ngajarkeun aranjeunna pikeun ngalakukeun éta kalayan sagala kaasih sareng kaasih.

pajarkeun orok bobo

Urang kedah nyingkahan naon anu dilakukeun ku sepuh anu teu dihaja, sareng éta yén aranjeunna tiasa kalebet kabiasaan bobo anu goréng anu bakal ngabalukarkeun budak leutik ngagaduhan kabiasaan bobo anu goréng anu tiasa teras-terasan mangtaun-taun. Upami orok anjeun yuswa 6 bulan sareng katingalina sapertos manuk hantu wengi, maka anjeun kedah terang yén henteu kantos dini (atanapi telat) pikeun ngajarkeun katerampilan bobo.. Naha anjeun hoyong terang naon anu dianggo pikeun kuring sareng manuk hantu alit kuring? Entong kaleungitan jéntré kusabab hal terakhir anjeun bakal ngalakukeun éta orok anjeun ceurik teuing atanapi gaduh waktos anu goréng, sareng anjeun sadayana bakal bobo langkung saé. Anjeun ngan bakal peryogi kasabaran sareng saminggu (atanapi meureun kirang).

Pentingna rutinitas

Upami anjeun hoyong anak anjeun terang yén anjeunna kedah bobo nalika wengi, anjeun kedah ngajantenkeun anjeunna ngartos iraha waktos anu paling saé pikeun bobo sareng éta bakal kahontal ku ngalakukeun sababaraha rutinitas unggal dinten. Seueur murangkalih gaduh campuran siang sareng wengi sabab aranjeunna siang atanapi wengi tidur siang sami panjang sareng hudang ngan ukur pikeun nyumponan kabutuhan pokokna. Tapi orok tiasa diajar bédana siang sareng wengi langsung kaluar tina kotak.

Tempatkeun imbit dina caket jandela pikeun ngahudangkeun anjeunna ku sinar panonpoé anu bakal sumping berkat buta parantos diangkat (tapi henteu pernah ngantepkeun panonpoé langsung ka dinya). Cahaya alami bakalan ngabantosan orok ngatur wirahma sirkadianana. Sore siang siang kedah sareng windows up sareng sora anu biasa di bumi. Upami anjeun gugah tina sare waktu beurang anjeun bakal terang parantos waktosna gugah, upami anjeun hudang wengi dina poék anjeun bakal diajar bobo deui.

pajarkeun orok bobo

Wengi anjeun kedah ngalebetkeun ritual sepi sateuacan nempatkeun anjeunna dina imbit na, éta bakal kedah rutin pisan khusus. Pasihan anjeunna tuang, pasang piyama na teras sareng nyanyi lagu atanapi nyarioskeun carita nempatkeun anjeunna dina imbit na sareng lampu dipareuman.

Beda wengi sareng siang

Dina titik samemehna kuring mairan sababaraha cara yén orok anjeun ngabédakeun wengi ti beurang tapi aya deui. Dina nembak wengi anjeun kedah nyoco anjeunna tanpa rangsangan, ku lampu handap sahingga santai. Salila tuang siang anjeun tiasa ngajantenkeun langkung aktif, ngagelitik suku-Na, nyanyi lagu, jsb. Ku cara kieu orok bakal mimiti nyatet bédana antara tuang siang sareng tuang wengi.

Pasang anjeunna dina imbit bari anjeunna masih hudang

Penting pisan yén nalika anjeun angkat ngagolkeun budak anjeun dina tempat tidur na anjeun henteu pernah ngalakukeun éta nalika anjeunna bobo pisan, sabab unggal waktos anjeunna hudang wengi anjeunna hoyong anjeun lakonan hal anu sami sareng anjeunna hoyong anjeun bobo lengkep. Upami anjeun ngantep anjeunna bobo, anjeun moal tiasa diajar bobo nyalira, tapi ieu henteu hartosna anjeun moal tiasa masihan anjeunna rangkulan, rangkulan, cinta sareng sok nyanyi lagu ka anjeunna.

pajarkeun orok bobo

Saatos rutinitas unggal wengi, anjeun tiasa ngarangkul anjeunna, nyanyi ka anjeunna, nyarioskeun carita, aya di gigireunna bari ... tapi penting pisan anjeun nempatkeun anjeunna dina imbit na nalika anjeunna masih jagjag. Tiasa waé mimitina anjeunna bakal nangis tapi anjeun ngan ukur kedah aya di sisieunna sareng ngawartosan anjeunna yén ibu bakal aya di sisina sepanjang waktos, tapi ngantep anjeunna bobo nyalira. Anjeun kedah émut yén anjeun kedah nyumponan sadaya kabutuhanna supados rasa aman na henteu ngaleungit, anjeun henteu bobo anjeunna ngan saukur anjeun aya di sisina nalika anjeunna nangis, anjeun nenangkeun anjeunna sareng angkat, tapi henteu ngahurungkeun cahaya, ogé anjeun teu nyandak anjeunna kaluar tina imbit.

Orok diajar nahan

Upami anjeun kantos pasrah sareng ngantepkeun anjeunna bobo dina pangkonan anjeun, atanapi nyandak anjeunna tina tempat tidur bayi nalika anjeunna nangis nempatkeun anjeunna bobo sareng nenangkeun anjeunna, anjeun kedah terang yén orok bakal émut yén ceurikna ngahasilkeun hasil sareng aranjeunna bakal langkung nangis sareng langkung intens pikeun ngahontal tujuanana nyaéta anjeun ngantosan anjeunna. Penting nalika orok anjeun protés anjeun manjangkeun waktos réspon sakedik dina sababaraha menit dugi anjeunna tiasa bobo nyalira.

pajarkeun orok bobo

orok saré imut

Anjeun bakal ningali kumaha ku kaasih sareng kaasih, orok anjeun bakal hoyong rutinitasna sateuacan bobo tapi nalika waktuna ngantunkeun anjeunna di tempat tidur, anjeunna bakal terang yén ayeuna waktosna bobo dugi ka susukan salajengna ... sareng anjeunna bakal bobo nyalira.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.