Jelaskeun ka barudak pentingna Poe Bumi Bumi

alam

Hubungan barudak sareng ibu-ibu anu mendasar, kedah hubungan anu jaga sareng cinta. Sareng ideu éta ogé kedah ditepikeun dina Hari Bumi Indung. Sareng nyaéta yén urang ulah malire salah sahiji kecap: Ibu Bumi, sabab kadang manusa sanés murangkalih anu pantes di planet urang.

Tujuan Poé Bumi Bumi Internasional nyaéta pikeun balik deui ka awal urang, pikeun ngurus ékosistem. Bumi Bumi urang peryogi urang sadayana, budak lalaki sareng budak awéwé ogé pikeun ngahargaan sareng miara anjeunna. Urang ogé kedah menanamkeun ka barudak urang ngeunaan tanggung jawabna sareng pentingna indungna anu sanés: Bumi.

Tujuan Poé Bumi Bumi 2021

alam

Dinten Kemis 22 April kanggo Poé Internasional Indung Bumi di Spanyol moto na parantos dipilih: Balikkeun Bumi urang. Ideu ieu kedah ditepikeun ka murangkalih, ngajantenkeun aranjeunna ningali pentingna sareng pentingna tindakan pikeun ngajaga lingkungan. Éta saluyu sareng motto anu dipilih ku PBB: Nalika Bumi ngirimkeun kami pesen.

éta ngalestarikeun kaanekaragaman hayati, diajar nganggo sumber daya alam langkung hormat sareng merangan polusi. Kuliah, seminar, paméran, bengkel sareng kagiatan sanésna sering diayakeun di pusat pendidikan. Sarua, atanapi ku cara diadaptasi anjeun tiasa lakukeun di imah sareng murangkalih anjeun. Kami ogé nyarankeun anjeun waspada kana kagiatan lembaga sareng organisasi sosial.

Taun ayeuna, webinar bakal diayakeun Kelestarian: Strategi pendidikan ka arah kelestarian. Jalur kapayunna dina 22, 27 sareng 29 April 2021. Seminar ieu ditujukeun pikeun sadaya pemirsa, sareng anjeun tiasa nuturkeun ti imah sareng barudak. Anjeun kedah ngadaptar sateuacanna sareng anjeun tiasa nampi sadayana bahan tiasa diaksés.

Naha ngurus Bumi Bumi penting pisan?

Dinten bumi

Jawabanana tétéla gampang. Penting pikeun ngurus Bumi Bumi sabab anjeunna indung urang, sareng anjeunna bumi urang. Upami anjeunna janten gering, urang sadayana bakal gering. Nanging, sareng sapertos seueur ibu, Bumi, sanaos sangsara sareng parah pisan, terus masihan urang sadayana tiasa. Éta pisan sababna naha penting pisan pikeun ngurus anjeunna, ngajantenkeun anjeunna raos langkung saé, ngabantosan anjeunna kanggo penyembuhan.

Gagasan ékologi ieu, anu urang kedah kirimkeun ka putra sareng putri urang, sanés janten kawajiban, tapi hiji kasempetan pikeun urang sadayana pikeun mikaresep karaharjaan anu langkung ageung sareng hak istiméwa pikeun nikmati alam. Manusa kedah marahmay, nekad sareng dermawan.

Urang kedah nyebatkeun ka barudak yén masalah lingkungan akumulasi, parah, sareng yén ieu sacara langsung sareng henteu langsung ngahasilkeun batur. Ieu kasus polusi, contona nalika urang angkat nganggo mobil sareng tiasa jalan-jalan atanapi sapédah, anu nyababkeun panyawat di seueur murangkalih di planét. Éta sababna anjeun kedah ngurusana sapopoé. The kalakuan leutik kabéh babarengan mawa parobahan gedé.

Kumaha kuring ngobrol sareng putra abdi ngeunaan Bumi

Dinten Persahabatan Internasional

Penting pikeun barudak diajar ku cara alami sareng pikaresepeun, nilai cai, darat, hawa. Barudak kedah terang pentingna ngajaga tempat sareng ékosistem dimana aranjeunna hirup. Kasihatan anu saé tina Bumi Bumi gumantung pisan kana sikepna kana lingkungan, sareng ogé ka urang.

Kulawarga sareng guru penting dina diajar ngeunaan nilai-nilai sareng kabiasaan positip. Sababaraha kabiasaan ieu anu urang kedah ditanamkeun, teras hindarkeun ngotoran sawah, walungan, gunung. Anjeun teu kedah miceun runtah kana taneuh sareng, pigawé dina wadah daur ulang anu saluyu sareng warna anu anjeun némpél. Anggo cai kalayan tanggung jawab.

Maca buku ngeunaan cara ngurus alam, atanapi nonton program ngeunaan kahirupan di laut atanapi di padumukan anu sanés, dina sababaraha bagéan planét. TO Barudak anu langkung alit tiasa maca sababaraha carita, sakumaha contona Bumi sedih éta henteu kantos teuing mimiti pikeun ngamimitian. Ku cara kieu aranjeunna bakal terang Bumi langkung saé sareng bakal tiasa mikanyaah éta, sabab anu henteu dikenal henteu tiasa dipikacinta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.