Naha anjeun ngantep murangkalih anjeun mutuskeun kumaha aranjeunna hoyong nganggo rambutna?

cukuran budak lalaki jeung awéwé

Nalika murangkalih alit, biasana pikeun kolot pikeun mutuskeun potongan rambut anu aranjeunna kedah anggo. Kami milih gaya rambut sareng motong biasana mikirkeun kanon kageulisan barudak sareng anu paling penting, mikiran kumaha cukuran atanapi gaya rambut tiasa nguntungkeun budak leutik urang. Barina ogé, barudak urang anu paling geulis di dunya sareng rambutna bakal ngabantosan aranjeunna janten langkung geulis, leres?

Kami biasa budak lalaki rambut pondok sareng budak awéwé gaduh rambut panjang. Tanpa sadar, urang nuturkeun modél kageulisan anu diadegkeun ku masarakat sareng urang sacara teu sadar panginten nuturkeun sabab éta 'normal'.

Naha anjeun ngantep murangkalih anjeun mutuskeun?

Dugi ka umur 4 atanapi 5, lumrah pikeun kolot pikeun mutuskeun cukuran pikeun putra-putrina. Tapi naha anjeun kantos naros ka anak anjeun naha anjeunna hoyong rambut pondok atanapi panjang? Kamungkinan yén upami anjeunna budak lalaki, anjeun dumasar kana naha anjeunna panas dina usum panas, upami anjeunna katingalina panjang atanapi upami anjeunna ganteng ku buukna langkung pondok. Upami éta mojang, pastina anjeun bakal fokus kana cukuran anu gampang ditata ku gaya tanpa seueur masalah sareng éta ogé ngajantenkeun budak awéwé geulis sareng raoseun geulis.

cukuran budak lalaki jeung awéwé

Meureun anjeun kantos ningali majalah modél barudak pikeun ningali gaya rambutna sareng mendakan inspirasi. dina potongan rambut budak lalaki sareng budak awéwé engkéna dilarapkeun ka murangkalih anjeun. Tapi naon anu leres dilakukeun? Hal anu leres anu kedah dilakukeun nyaéta nuturkeun naluri anjeun sareng ngahargaan cita rasa barudak anjeun pas aranjeunna gaduh kapasitas anu cekap pikeun nyarios naon anu aranjeunna resep sareng anu paling henteu aranjeunna resep.

Buuk panjang di budak lalaki

Tiasa waé upami anjeun ngagaduhan murangkalih aranjeunna sok ngalaman buuk pondok. Éta raoseun sareng ditampi biasana, tapi kumaha upami anjeun ngantep rambutna panjang? Upami murangkalih anjeun resep gaduh rambut panjang, naha pareng anjeunna langkung panjang? Rambut anu tiasa diasah leres tiasa saé, aya seueur potongan rambut kanggo budak anu rambutna panjang. Ngan kusabab anjeun gaduh rambut panjang henteu hartosna yén masarakat kedah ningali anjeun salaku mojang upami anjeun henteu resep sapertos hiji.

Hayu murangkalih anjeun mutuskeun anjeunna hoyong gaduh buuk panjang atanapi rambut pondok.atawa. Sugan anjeun resep gaduh pondok éta tapi gaduh rambut pikeun tiasa ngadamel toupee, atanapi meureun anjeun resep éta dicukur dina hiji sisi sareng panjang di sisi anu sanésna, atanapi meureun anjeun hoyong nuturkeun fashions sareng nyukur rambut anjeun dua atanapi tilu sareng ngadamel enol bentukna dina sisi sirah - hal anu bakal dilakukeun ku juru rambut, tangtosna.

Rambut pondok kana budak awéwé

Sapertos rambut budak, urang biasa budak awéwé sok nganggo buuk panjang atanapi semi-panjang, nyingkirkeun potongan rambut anu langkung pondok sapertos gaya pixie, biasana dikaitkeun sareng awéwé déwasa. Tapi naha éta ngan ukur kedah dikaitkeun sareng rambut déwasa? Nalika urang henteu ngijinkeun budak awéwé nganggo rambut anu langkung pondok urang nyarioskeun yén hal anu leres anu kedah dilakukeun nyaéta gaduh rambut panjang, henteu paduli karesep sareng kapentingan pribadi na.

Aya potongan rambut anu geulis pikeun budak awéwé sapertos bob cut -short- atanapi pixie cut anu cocog pikeun budak awéwé sareng anu henteu diragukeun, aranjeunna bakal sami berharga atanapi langkung dibanding ku rambut panjang. Hal Hadé pisan anu sipatna modéren, cukuran sareng seger pisan pikeun usum panas. Upami putri anjeun resep rambut pondok, naha anjeun bakal nolak? Sareng upami anjeun hoyong panjang, naha henteu? Hayu deui mutuskeun!

cukuran budak lalaki jeung awéwé

Nalika aranjeunna mutuskeun gaya rambut sareng cukuran

Bakal datang waktos dimana barudak badé ngawartosan anjeun potongan rambut anu aranjeunna resep sareng anjeun kedah hormat ka aranjeunna supados aranjeunna ngartos yén raos sareng karesepna ditampi. Tapi anjeun henteu kedah ngantosan murangkalihna ngawartosan, Anjeun tiasa nanemkeun aranjeunna sabab ngora pisan yén aranjeunna anu mutuskeun gaya rambut naon atanapi cukuran anu aranjeunna pikaresep. Janten, anjeun bakal nunjukkeun ka aranjeunna yén karesep na penting sareng aranjeunna bébas milih anu paling dipikaresep.

Jelas yén nalika barudak ngora aranjeunna bakal peryogi sababaraha bimbingan sareng bimbingan sahingga aranjeunna nyandak kaputusan anu paling cocog sareng kapentingan aranjeunna, dina pengertian ieu, anjeun kedah terang yén barudak anjeun terang ku naon kaputusan anu tiasa aranjeunna raoseun langkung raoseun. sababaraha alternatif pikeun dipilih.

Salaku conto, upami putra anjeun umur 5 taun sareng anjeun hoyong motong rambutna, Anjeun tiasa milih dua atanapi tilu gaya rambut sareng pilihan éta nyaéta putra anjeun anu mutuskeun anu paling dipikaresep anjeunna nganggo. Anjeun tiasa ngalakukeun anu sami sareng budak awéwé, milih hiji dugi ka tilu gaya rambut atanapi cukuran anu aranjeunna resep sareng ngantepkeun aranjeunna milih anu paling dipikaresep pikeun rambutna.

cukuran budak lalaki jeung awéwé

Pembentukan gaya pikeun kabentukn kamerdekaan

Peryogi disebatkeun yén barudak kedah ngaraos yén dirina master nyalira, kalayan kaputusanana sareng pipikiran, karesep sareng karesepna nyalira. Aranjeunna kedah ngaraos integritas awak sareng pikeun kolot ieu kedah nyayogikeun aranjeunna otonomi pribadi sareng tekad nyalira. Jalma kedah tiasa nyandak kaputusan ngeunaan naon anu kajantenan awakna sareng iraha, sareng éta dimimitian ku baju pikeun pakéan sareng ogé, ku potongan rambut sareng gaya rambut di jaman budak.

 

Kamekaran gaya di murangkalih diperyogikeun pikeun kabentukna kamandirian. Naon anu diputuskeun ku anak ku rambutna bakal janten cerminan naon anu saleresna. Aranjeunna bakal tiasa ngaraos kamerdekaan anu tangtu dina hal kolotna, janten aranjeunna bakal ngaraos kumaha aranjeunna mimiti ngabentuk salaku jalma. Sanajan aranjeunna aya dina bimbingan anjeun, éta bakal janten kaputusan terakhir. Ieu ogé tiasa ngabantosan hubungan anu langkung saé antara anjeun sareng anak anjeun sabab bakal ngarasa yén kahoyongana dihormat sepanjang waktos. Naha anjeun ngantep murangkalih anjeun mutuskeun gaya rambut atanapi cukuran?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

19 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Macarena cenahna

    Kuring satuju sareng anjeun, María José: naha henteu ngantep aranjeunna milih? Naha budak pondok / budak awéwé panjang? Bener mangrupikeun deklarasi kamerdekaan, sareng saé pisan yén aranjeunna nyandak kaputusan sareng terhormat.

    Budak awéwé kuring kantos gaduh buuk panjang, anu parantos tumuh ngalangkungan waktos, anjeunna henteu hoyong rambut pondok sareng sanaos anjeunna kedah seueur jaga, anjeunna raoseun. Budak lalaki éta ngagaduhan pondok, la Beatle, panjang, sareng ayeuna dicukur tina samping. Saur kuring sadayana kirang rumit tibatan anu dipikirkeun ku kolot.

    Salam sareng hatur nuhun kanggo postingan éta.

  2.   Katy cenahna

    Kuring sesah nyandak kaputusan pikeun salah sahiji putri abdi motong rambutna kumargi kuring ngagaduhan kembaran, duanana sok rambutna sami panjang dugi kana cangkéng. Tapi minggu kamari urang mutuskeun ngantepkeun rambutna diteukteukan janten pondok anu éta anu dipikahoyongna, moal aya anu nyandak raray anu pikaresepeun putri abdi ti anjeunna, sanaos kuring nampi seueur kritik pikeun cukuran anu ngadadak, tapi kuring ngarasa yén Anjeunna parantos aya dina yuswa pikeun ngamimitian mutuskeun sareng kami ngantepkeun éta hak, jelas salami éta henteu ngaleuwihan wates anu ditangtoskeun ku urang nyalira, kedahna disebatkeun yén adi kembarna henteu motong éta kusabab anjeunna langkung resep salami anjeunna gaduh ieu. (putri abdi umur 7 taun)

    1.    Macarena cenahna

      Halo Katy, hatur nuhun parantos nyaritakeun ngeunaan pangalaman anjeun. Sing salamet.

  3.   Luz cenahna

    Hai! Kuring gaduh ide anu sami sareng anjeun ngeunaan pentingna ngantepkeun aranjeunna mutuskeun di pengadilan, kuring gaduh putra umur 6 taun sareng anjeunna yakin yén anjeunna gaduh rambut panjang, kuring nembé lebet sakola anyar sareng marios peraturan sareng anu sanés janten sanggup ngahargaan éta, masalahna nyaéta sutradara negeskeun yén kuring kedah neukteuk éta sareng sigana kuring parantos aya masalah anu aranjeunna henteu tiasa ngartos intina. Kuring resep dugi ka maksakeun maksa putra abdi pikeun ngalakukeun hiji hal anu anjeunna henteu hoyong anu teu hormat. Lebetkeun halaman ieu milarian argumen pikeun tiasa ngajantenkeun aranjeunna keukeuh negeskeun sabab pikeun kuring penting pisan naha éta pikeun putra kuring

    1.    Laura cenahna

      Halo, Luz! Abdi dina kaayaan anu sami sareng anjeun ayeuna. Aranjeunna umur sarua. Naon anu anjeun tungtungna ngahontal sareng anak, naha anjeun motong atanapi henteu? Hasil naon anu anjeun kéngingkeun dina jangka panjang?

      Bisi kuring aya sakola séjén anu ngamungkinkeun rambut panjang, tapi éta langkung awis. Kuring ngarasa yén rambutna gumantung kana harga diri, kuring hoyong ngabantosan anjeunna langkung saé, tapi dina waktos anu sami kuring hoyong nunjukkeun ka anjeunna yén anjeunna henteu gumantung kana rambutna.

  4.   Julieth Tatiana Mantilla cenahna

    Abdi umur 14 taun, kuring terang yén kuring awéwé pikeun milarian bantosan ngeunaan masalah ieu. Indung kuring henteu pernah ngantep kuring motong rambut, anjeunna hoyong panjang, abdi hoyong tiasa nyandak kaputusan nyalira tapi, nalika kuring béjakeun yén kuring hoyong pondok, anjeunna teuing ambek nyarios yén kuring gélo , Kuring nyobian tapi teu tiasa di sagigireun éta rambut kuring Éta keriting, anjeunna parantos sering mutuskeun sadayana bahkan cara ganti baju kuring. Abdi henteu hoyong hormat ka anjeunna, anjeunna indung kuring. Kuring terang yén sanajan kuring déwasa, anjeunna bakal terus nampik kuring seueur hal, duanana anjeunna sareng kuring béda ... Kuring ngan ukur hoyong anjeunna ngartos hiji dinten

    1.    Manuela Adipati cenahna

      Abdi hoyong bantosan anjeun, normal yén kuring hoyong motong rambut kuring tapi kolot kuring nyarios yén kuring henteu tiasa kusabab kuring masih budak leutik ngarah milih pikeun kuring (kuring netelakeun kuring 13)
      (Nya éta biasana anu aranjeunna pikahoyong 7 bulan ka pengker kuring mimiti nganggo baju anu kuring henteu resep pisan sabab aranjeunna sering milih éta sareng sanaos kuring henteu resep, aranjeunna mésér kanggo kuring) sareng ogé aranjeunna motong abdi rambut tapi sanés cara anu dipikahoyong janten kuring nyandak gunting sareng abdi motong éta sareng indung kuring merhatoskeun sareng ngawartoskeun yén upami kuring motong rambut deui éta bakal ngantep kuring botak, normal 0-0

  5.   Andrea Cervantes Yudina cenahna

    Abdi awéwé, kuring yuswa 11 taun. Abdi kantos hoyong nganggo rambut pondok, tapi indung kuring henteu ngahargaan rasa kuring. Sakali anjeunna ngantep kuring motong sakumaha anu dipikahoyongna, tapi teras anjeunna nolak. Kuring bakal nyobian ngajar anjeunna tapi anjeunna ketat pisan, sareng anjeunna bakal ambek upami kuring béjakeun ka anjeunna. Aya naséhat? Hatur nuhun.

  6.   selena montana cenahna

    Hai, abdi budak awéwé umur 13 taun, sareng kuring leres-leres hoyong motong rambut pondok, sapertos "lalaki", mimitina kuring pikir kulawarga kuring bakal ngartos, sapertos biasa, anjeunna parantos hoyong motong rambutna salaku lalaki, muhun éta ngan ukur potongan, sareng upami anjeunna resep saé, sareng kuring bakal resep, aranjeunna ngadukung rasa kuring, saé éta tapi nalika kuring nyarios éta aranjeunna ngawartosan, mmm parantos tapi henteu seueur, upami anjeun resep dina 2 bulan deui kuring bakal motong deui, sareng Abdi ogé, kuring percanten ka anjeun, 2 bulan parantos kalangkung sareng nalika kuring naros deui ka anjeunna anjeunna nyarios henteu, kuring henteu terang kumaha nganyatakeun kumaha anu kuring rasakeun dina waktos éta, tulus kuring henteu hoyong deui bébéja ka kulawarga kuring ngeunaan karesep kuring sabab kuring ngarasa aranjeunna moal nampi kuring Sareng sanés ngan ukur di daérah éta tapi seueur, kuring tungtungna motong rambut kuring nyalira, tanpa ngawartosan ka indung kuring atanapi saha waé, sareng nalika kuring sumping kuring nangtang sorangan, éta katingalina saé tapi aranjeunna bakal cocog éta, kuring henteu motong éta pondok sakumaha Abdi hoyong Sabalikna, tapi saluareun sieun kuring, ayeuna nalika kuring nepi ka nini kuring ngawartosan yén anjeunna henteu hoyong ningali kuring ngalakukeun éta, yén kuringngantepkeun rambut naék nyaéta «awéwé», kuring parantos diajar yén kuring moal motong éta deui, tapi…. serius? sabab, kumaha upami ngeunah kuring? dimana anu kuring pikirkeun? dimana kuring linggih? Ayeuna kuring henteu yakin, kuring henteu terang naon anu bakal dipikiran kulawarga kuring, kuring henteu terang naha pikeun nyaritakeun aranjeunna kumaha perasaan kuring, kuring anéh, halaman google tiasa kuring langkung ngartos? Upami kuring anéh pisan kunaon lahir

  7.   Priscilla Gallegos cenahna

    Halo, nami abdi Priscila. Kuring gaduh putri umur 11 taun anu hoyong nyukur tukang beuheung na, tapi kuring henteu terang naha éta cocog pikeun umurna. Naon anu kedah abdi lakukeun?

    1.    Taman jeonghwa cenahna

      Halo selena, kuring ngarti anjeun, kuring sarua ngan ukur indung kuring anu salawasna kuring. Éta nyatakeun upami anjeun henteu hoyong siga batur sareng nalika kuring hoyong motong rambut kuring. Anjeunna nyarios henteu kusabab kuring awéwé (umur kuring 12 taun) sareng kuring nyarios ka pipikiran kuring kumaha anjeun hoyong upami anjeun henteu ngantep kuring motong rambut sareng sateuacan kuring resep pisan sareng bahagia tapi ayeuna kuring langkung seuri sareng sepi

  8.   Héy cenahna

    Halo kuring umur 14 taun sareng dina kahirupan kuring aranjeunna sok mutuskeun sagala anu dipikahoyong kolot kuring pikeun motong rambut kuring tapi kolot kuring nyarios yén ieu pikeun lalaki, kanyataanna nyaéta aranjeunna ngagedekeun éta unisex tapi kuring ngarasa goréng henteu ngaraos raoseun ku potongan anu kuring gaduh sareng Abdi sieun naros ka kolot kuring deui kunaon aranjeunna sering nyarios yén kuring henteu sareng aranjeunna ngajantenkeun kuring ide-ide macho. Naon anu kuring kedah lakukeun dina kaayaan ieu?

  9.   Esteban cenahna

    Kuring ngagaduhan masalah sareng kolot kuring kusabab gaya rambut kuring (Buku kabuka) ngaganggu teuing aranjeunna, sabab aranjeunna nyarios yén kuring katingalina konyol atanapi resep kutu buku, tapi aranjeunna henteu kantos naros ka kuring naha kuring resep pisan, kuring resep pisan gaya rambut sareng kuring Kuring bébéja yén aranjeunna tetep bakal ngahargaan kaputusan kuring kusabab kuring umur 16 taun sareng kuring hoyong potongan kuring sareng gaya kuring nyalira, sareng dugi ka ngaleupaskeun seueur hal kuring, kuring ngan ukur hoyong nyobian anu anyar dina kuring , tapi kolot kuring Éta hoyong gaduh kuring saolah-olah kuring masih umur 7 taun, kuring resep pisan potongan éta, tapi aranjeunna nyarios yén sadaya jelema ngagaduhan potongan kecuali kuring, kuring ngan ukur hoyong sakedik parobahan tapi kolot kuring henteu ngahargaan éta .

    1.    Gael cenahna

      Halo, abdi hoyong motong sapertos kitu tapi kuring henteu terang naha kulawarga resep

  10.   Ibu anu hormat kana kaputusan putrina cenahna

    Pikaresepeun. Putri kuring umur 9 taun hoyong motong gaya pixie rambutna kusabab anjeunna bajoang ngadamel rambutna sareng nyeuseuh. Pikeun kuring henteu aya masalah, tapi bapa, anu kuring dipisahkeun, nyatakeun yén éta sanés kaputusan pikeun awéwé, anu ngan ukur tiasa mutuskeun yuswa 15 atanapi 18 taun, anu sigana kuring konyol.

  11.   Ana cenahna

    Kuring kantos ngantep rambutna panjang kusabab kuring resep nyisiran rambutna sareng ngaitkeun anjeunna, tapi saminggu kamari anjeunna ngawartoskeun ka kuring yén anjeunna hoyong motong rambutna dina jangkungna rahang na, kuring bébéja tangtosna kusabab éta rambutna sareng anjeunna kedah diajar nyandak kaputusan anjeun nyalira sareng upami saatos ngawartosan anjeun henteu resep diajar mikir pisan ngeunaan kaputusan naon anu anjeun candak engké ngeunaan awak anjeun, hal anu saé nyaéta rambut anjeun tumuh sareng kuring henteu ningali masalah.
    Hal anu sami anu kajantenan kuring nalika yuswa 5 taun yén anjeunna parantos badé ngamimitian milih baju anu anjeunna anggo sareng éta kombinasi anu gélo tapi mangrupikeun raksasa pikeun kamerdekaanna, saatos ganti baju anjeunna naros ka kuring naha kuring resep, anu Kuring bébéja anjeunna Salami anjeunna resep sareng ngaraos bagja, teu aya anu sanés kedah gaduh pendapat ngeunaan kumaha anjeunna berpakaian.
    Hayu urang masihan kabébasan ka barudak urang pikeun mutuskeun nyanghareupan kamerdékaan, hal anu paling éndah nyaéta ningali barudak yakin diri sareng mandiri.

  12.   Valentina cenahna

    Abdi badé ngancik 17 taun sareng saprak umur 15 kuring resep pisan rambut pondok, gaya budak lalaki, kuring bébéja ka indung kuring yén kuring hoyong éta ku cara kitu, anjeunna nyarios leres, yén kuring tiasa ngalakukeun naon waé anu dipikahoyong ku rambut kuring, tapi dinten ayeuna di ngobrolkeun hal éta sareng bapak kuring, anjeunna langsung nyarios ka kuring yén henteu, kuring masihan anjeunna alesan pikeun ninggalkeun kuring, tapi anjeunna nyarios "Kuring henteu resep motong éta pikeun anjeun." motong, anjeunna ngawartosan yén anjeunna bakal nyabut kageulisan kuring sareng yén anjeunna henteu resep, kuring terang aranjeunna kolot kuring tapi kuring bahkan kedah nyandak kaputusan ieu, kuring leres-leres ngaraos parah sabab anjeunna nyangka yén anjeunna "boga" awak kuring, tapi ieu gumantung ka kuring.

  13.   Gaby cenahna

    Anjeun leres, kuring yuswa 12 taun sareng kuring mikir ngeunaan potongan Jepang anu pikaresepeun, atanapi panginten potongan pixie, tapi nalika kuring bébéja ka salah sahiji bibi kuring ngeunaan potongan pixie anjeunna nyarios:
    "Anu? anjeun anak ??? » ceuk éta seuri saeutik
    Kuring kesel di jero, basa kuring bébéja ka indung kuring yén kuring hoyong rambut pondok kusabab kuring ngaganggu, anjeunna ngawartosan:
    »Dina 15 taun anjeun»
    Salaku tambahan, sababaraha ibu kéngingkeun aranjeunna tumuh rambut sakumaha anu dipikahoyong, masalahna sanés ngan ukur ibu-ibu, ogé sakola, aturanana nyaéta:
    -Barudak tanpa rambut cukur, rambut rapi, rambut pondok.
    -Bulu awéwé dihijikeun ogé ku busur atanapi kepang.
    Tapi aranjeunna henteu pernah nyarios:
    -Barudak kalayan buuk panjang dikumpulkeun atanapi ku kepang, murangkalih kalayan rambut pondok anu parantos dirawat.
    -Gadis sareng rambut pondok anu dikenceng, budak awéwé kalayan rambut panjang dikumpulkeun ogé nganggo busur atanapi kepang.
    Di dinya urang terang yén urang ngagaduhan hiji deui jalan.

  14.   DKAM cenahna

    Halo, kuring umur 12 taun, indung kuring sok resep kuring motong rambut kuring pondok tapi dina waktos ayeuna anjeunna henteu hoyong kuring motong éta ampir sok, anjeunna mutuskeun motong atanapi baju kuring, kuring henteu resep. buukna panjang, kuring teu betah salian ti éta kuring nyaho Éta hésé pikeun kuring nyieun gaya rambut anu kuring resep, ngan kuring henteu resep tapi kuring hoyong indung kuring ngartos kana rasa kuring sabab anjeunna ngahormatan rasa kuring tapi Henteu, kuring henteu hoyong nunjukkeun ieu ka indung kuring tapi kuring nyangka anjeunna bakal nganggap éta parah 🙁