Kumaha ngarangsang pidato di murangkalih

kumaha motivasi biantara di murangkalih

Nalika murangkalih mimiti nyarios bénten-bénten ti anak ka budak. Sagampil tonggak épolusi séjén masing-masing gaduh wirahma masing-masing. Sababaraha panginten nyarios kecap kahijina sateuacan taun, sareng anu sanés tiasa yuswa 3 taun sareng bieu nyarios sababaraha kecap. Éta sababna kolot pisan prihatin ngeunaan kumaha merangsang pidato dina murangkalih, utamina nalika waktuna pikeun nyandak aranjeunna ka sakola.

Kolot tiasa ngagaduhan peran anu gampang dina padamelan ieu ku cara anu pikaresepeun anu bakal nyiptakeun kaharmonisan sareng kasumpingan ku aranjeunna. Di dieu anjeun bakal mendakan tip praktis pikeun ngabantosan anjeun pikeun memotivasi murangkalihna nyarios lalaunan sareng dina waktosna.

Tina beuteung

Kabuktosan yén orok ti bulan ka genep aranjeunna nguping sora indung ngaliwatan geter ngalangkungan tulang tonggong sareng ngaraos sora ti luar. Anjeun tiasa ngamimitian ti waktos éta ngobrol sareng anjeunna, ngawartosan hal-hal anu anjeun laksanakeun sareng kumaha bungah anjeun ngagaduhan anjeunna.

Ti saprak lahir dugi ka 3 bulan

Kadatangan di dunya ieu tiasa luar biasa kusabab seueur inpormasi anu aranjeunna tampi. Aranjeunna ngirimkeunana liwat nangis. Pikeun kontak anu munggaran ieu anjeun tiasa nyarios sareng anjeunna (Ceuli na peka pisan) sareng ningali panon na pikeun kontak. Mangga nempatkeun leungeun leutik aranjeunna dina sungut anjeun atanapi dina beuheung anjeun supados aranjeunna raoseun geter nalika nyarios.

Ti 3 dugi ka 6 sasih

Dina tahap ieu anjeunna janten langkung marahmay, milari anjeun, janten langkung éksprésipis, ngagerem sareng mimiti seuri.

Anjeun tiasa niru éksprési aranjeunna sareng nyarioskeun émosina dina kecap, nyarios ka anjeunna tina sababaraha titik supados anjeunna ngalih ka mana anjeun (supados aranjeunna nyambungkeun pangrungu sareng paningali) sareng nalika anjeunna mimiti ngajalajah dunya pasihan anjeunna hal-hal pikeun ngamanipulasi sareng ngobrol sareng anjeunna ngeunaan dirina sorangan.

Ti 6 dugi ka 9 sasih

Sakitar 9 bulan aranjeunna parantos aya hubunganana sareng lingkunganana ngalangkungan gurgling sareng babbling. Aranjeunna mimiti cocog sareng sora, sareng sanaos henteu acan tiasa nyarios parantos ngartos anjeun. Dina tahap ieu anjeun tiasa ningalikeun anjeunna gambar sareng namina, ngobrol sareng anjeunna, permainan akibat-akibat interaktif (upami anjeun némpél éta disada, upami anjeun mencét tombol aranjeunna nyarios ...).

Ti 9 dugi ka 12 sasih

Dina tahap ieu anjeunna diajar hal anu énggal unggal dinten. Éta parantos tiasa namina hal-hal nganggo suku kata, sareng aranjeunna ngakuan objék anu biasa dianggo (pacifier, botol ...). Dina waktos anu saé pikeun ngajar aranjeunna rhyming sleight tina leungeun (lima ajag leutik contona), pikeun pamitan, ajarkeun anjeunna pikeun niru sora (sato, mobil ...). Lingkungan anu beunghar ku rangsangan tapi tanpa ngabahekeun anjeun saé.

ngarangsang barudak basa

Ti 1 dugi ka 3 taun

Saatos sababaraha bulan ngartos, datang ka tahap biantara. Kira-kira sataun aranjeunna mimiti ngucapkeun kecap anu mimiti, sareng mimiti komunikasi dina bahasana. Anjeun tiasa langkung gampil hubungan sareng aranjeunna. Kami badé ngantunkeun anjeun naséhat ngeunaan naon anu kedah dilakukeun sareng naon anu henteu kedah dilakukeun:

Tips pikeun stimulasi Biantara dina Barudak

  • Ngobrol sareng aranjeunna: ngobrolkeun ngeunaan kahirupan sadidinten (pikeun aranjeunna unggal dinten mangrupikeun papanggihan), ngeunaan kagiatanana sareng naon anu parantos aranjeunna tingali dinten ayeuna, anu parantos aranjeunna nyarios ... sareng naroskeun patarosan khusus ngeunaan detil pikeun ngadorong aranjeunna pikeun ngutarakeun diri. Tangtosna, éta sanés monolog. Kahayang anjeun nyarios asalna tina hoyong komunikasi sareng kami. Upami aranjeunna ngaraos yén teu diidinan nyarios, aranjeunna moal usaha.
  • Maca carita anjeunna: waktos sasarengan sareng murangkalih anjeun anu ogé bakal ngabantosan anjeunna ngajajah dunya. Anjeun tiasa ngarobih intonasi personalia supados langkung pikaresepeun sareng henteu teras-sami maca sami. Saatos sababaraha waktos aranjeunna tungtungna terang ku haté, urang tiasa ngareureuhkeun murangkalih kanggo neraskeun carita atanapi masihan pitunjuk. Ku cara ieu anjeun bakal latihan kecap-kecap anyar.
  • Kaulinan: kaulinan saderhana numutkeun elmuna anjeun sahingga anjeun namina hal-hal anu aya dina tempat anu tangtu. Barudak diajar langkung gancang nalika anjeun maén. Pikeun nempatkeun kecap-kecap anyar, bisikkeun kana ceuli na kanggo anjeunna ngulang.
  • Sacara langsung menerkeun anjeunna: Upami anjeun ngucapkeun salah kecap, anjeun bakal diwaler ku kecap anu saé tapi henteu nyarios yén anjeun salah ngomong. Misalna upami budak nyarios "budak lalaki" unggal ningali mobil pulisi nyarios "Leres, éta mobil pulisi".
  • Ajak aranjeunna ngobrol dina telepon: Kusabab aranjeunna henteu tiasa nganyatakeun dirina ku cara anu sanés, aranjeunna henteu ngagaduhan pilihan tapi pikeun ngobrol komunikasi. Upami anjeun ningali yén anjeunna frustasi, anjeun tiasa ngabantosan anjeunna.
  • Puji prestasi aranjeunna- Ngahaturkeun nuhun kana prestasina anu alit, éta bakal masihan anjeunna kapercayaan sareng kaamanan, sareng anjeunna bakal hoyong langkung terang.

Tips ngeunaan naon anu kedah dilakukeun

  • Entong masihan anjeunna bahasa gerak na: seueur murangkalih komunikasi sareng gerakan sabab langkung gampang pikeun aranjeunna. Upami anjeunna nunjuk ka pacifier, cocooan, tong naroskeun upami anjeunna hoyong. Hayu anjeunna nyobian nganyatakeun dirina pikeun ngadorong anjeunna nyarios. Hormat jaman aranjeunna.
  • Entong nyiksa panggunaan telepon, televisi sareng tablet: téknologi henteu kunanaon tapi dina cara anu dikawasa. Ngaliwatan ieu hartosna aranjeunna nampi seueur inpormasi tapi ku cara pasip, sareng sababaraha kali aranjeunna dianggo ku sepuh pikeun tetep tenang sareng tenang. Idéalna, ti saprak ngora pisan, ajak aranjeunna maca pikeun ngarangsang imajinasi sareng kréatipitasna.
  • Entong nganggo bahasa na sareng anjeunna: Sakumaha lucuna sigana, tong nganggo basa aranjeunna atanapi éta moal maju. Nyarios anjeunna ku basa saderhana tapi leres numutkeun umurna. Barudak nyonto kokolotna, sareng nalika anjeun henteu ngarepkeunana, basa na bakal ningkat.
  • Tong ngajawab waé: Ieu dilakukeun pisan ku sepuh, sawawa naroskeun hal sareng urang ngabales waé. Pasihan anjeunna waktos sareng upami anjeunna henteu nyarios nanaon, maka henteu aya kajadian.

Sareng ku tips ieu, kolot tiasa ngaraos wareg kusabab parantos kalibet sareng dibantosan ngembangkeun bahasa pikeun murangkalih urang ku cara alami, tanpa tekanan sareng seueur pamahaman.

Kusabab émut ... unggal murangkalih unik sareng saé. Hayu urang hindarkeun babandinganana!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.