Raheut dina trimester katilu kakandungan: bageur janten dina 'peregangan bumi'

Ngarareunahan Kakandungan Trimester Katilu

Kami parantos nyarios di Mothers Today ngeunaan 'ngarareunah' (atanapi ngarareunah) nalika kakandungan, ngarujuk ka anu munggaran y trimester kadua. Kadatangan minggu 28, aya kirang ti satengahna deui, sareng anjeun moal dipelak dina manteng ahir kakandungan anjeun. Dina titik ieu anjeun ngaraos langkung aman, sareng anjeun panginten langkung émutan ngeunaan rupa anu bakal dipiboga ku orok anjeun, sareng saatos anjeun bakal tiasa nampi anjeunna dina pangkonan anjeun tibatan anu sanés. Anjeun bakal teras tuang saimbang, sareng - nalika anjeun tiasa - olahraga; tapi karaharjaan anu ngiringan dina tahapan ieu bakal dibarengan ku kabeuratan, langkung ti sakali janten teu ngarareunah.

Henteu aya anu teu tiasa adaptasi sareng anjeun, tangtosna, sabab jutaan awéwé di dunya parantos dilakukeun sateuacan anjeun, sareng salamina. Dina sababaraha minggu ka pengker, anjeun pasti bakal éléh ku perasaan 'kakuatan' (anjeun nyiptakeun kahirupan anyar!) anu bakal ngabantosan anjeun langkung saé ngatasi pencernaan sareng kembung. Sadaya anu kuring tiasa carioskeun nyaéta ngaraosan kakandungan anjeun! Nalika dimungkinkeun, bakal aya waktos nalika anjeun moal mendakan akal dina rekomendasi ieu, tapi kuring mastikeun yén penting pisan pikeun ngamaksimalkeun waktos alit tina kahirupan.

Paling sering keluhan

Heartster, pencernaan:

Alatan anu munggaran (tangtosna!) Kana hormon, waktos ieu anu bertindak dina ring otot antara kerongkongan sareng lambung. Kadua sabab rahim anjeun neken organ-organ sistem pencernaan.

Anjeun kedah tuang langkung sering sareng sakedik (contona lima kali sapoé); sareng hindarkeun katuangan goreng, gajih, lada, sitrus atanapi yogurt.

Nyeri deui:

Hésé pikeun milarian awéwé hamil anu henteu sangsara, antara beurat beuteung anjeun, sareng hormon relaxin anu parantos urang dikaitkeun dina kasempetan (éta ngareureuhkeun otot), daérah lumbar sareng dorsal sangsara.

Pikeun ngahindarkeun ieu, anjeun tiasa ngabengkokkeun tuur nalika anjeun ngagulung ka handap, hindarkeun manjang pikeun nyokot barang anu jangkung, bobo di sisi anjeun nganggo bantal atanapi anduk / simbut anu narilep diantawis tuur, linggih sareng tonggong lempeng, ...

Wasir:

Sembelit sareng tekanan tina rahim ngajelaskeun aranjeunna. Beuki serat anjeun tuang langkung saé.

Naha anjeun ngorondang?

Sanajan anjeun henteu ngalakukeun éta sateuacan hamil, aya kamungkinan salami trimester ieu: saluran napasna rada radang, anu bakal ngajelaskeun ieu.

Capé, ngabareuhan

Anu mimiti henteu kedah ngajelaskeun naon sababna. Kadua kusabab ingetan cairan, anu nyababkeun ankle ngabareuhan, sareng (sanaos henteu katingali kusabab beuteung), pinggul sareng daerah beuteung. Upami anjeun nyingkahan kafein sareng olahraga, bahkan enteng, anjeun tiasa ningkatkeun.

Abdi henteu nyebatkeun Kontraksi Braxton Hicks (rahim nyiapkeun diri ti minggu 20 pikeun kuli), sabab normal dina kakandungan, nyaéta: langkung ti ngaganggu aranjeunna gumbira. Hayu diri anjeun angkat kecuali anjeun mikir yén aya anomali kajadian (urang bakal ngajelaskeun isukan)

Tips gunana

Bidan sareng dokter kandungan bakal ngawartosan anjeun: normal ' nyaéta ngahasilkeun antara 9 sareng 14 kilo salami salapan bulan nalika kakandungan awét. Anjeun teu kedah teras diet, tapi anjeun henteu kedah 'tuang kanggo dua' ogé, tuangeun anu séhat (seueur sayuran sareng buah-buahan, sakedik diolah, hindarkeun gajih anu henteu séhat, ngirangan gula, ...) bakal ngabantosan anjeun cicing dina jajaran éta. Sok aya anu kéngingkeun cekap beurat (dina kakandungan munggaran kuring 9 kilo) sareng anu kaleuleuwihi (dina kakandungan kadua kuring 20 kilo, tuang langkung saimbang tibatan anu tiheula); tapi kasaimbangan pikaresepeun.

Tambih Deui

  • Inuman seueur cairan, tapi (écés) henteu aya alkohol sareng nyingkahan kafein sabisa-bisa.
  • Ngagem sapatu anu raoseun (keuneung handap, dukungan lengkungan).
  • Istirahat di sisi anjeun dina kasur anu mantep.
  • Sateuacan volume beuteung anjeun lumayan (nyaéta: sateuacan anjeun teu tiasa ningali sampéan upami anjeun ningali ka handap), atur bumi anjeun ku kituna anjeun henteu kedah ngeluk tungkul atanapi manteng nalika anjeun badé nyandak objék ti dapur, ruang tamu , kamar tidur.
  • Pikeun angkat beurat tina taneuh, ngabengkokkeun tuur.
  • Ganti sikep anjeun sering sadidinten - tong nangtung atanapi dumuk salami waktos anu lami.

Naha anjeun pikir anjeun peryogi pijet atanapi sabuk lumbar? teras konsultasi ka propésional. Kuring aya dina pangobatan sareng osteopath pikeun peradangan dina coccyx, kuring khusus pikeun ibu hamil, sareng kuring terang naon anu kuring lakukeun. Aranjeunna henteu kedah janten dokter, tapi pastikeun aranjeunna terang padamelanna, upami aranjeunna henteu méré inspirasi kayakinan anjeun henteu kedah nuturkeun naséhat saha waé. Tangtosna: dina hal pangobatan (kalebet aplikasi éksternal), anjeun bakal langkung saé langsung naroskeun ka dokter, apoteker atanapi dokter kandungan anjeun anu dipercaya.

Upami anjeun sanés ibu anu énggal, anjeun parantos terang sadayana hal ieu; sareng anjeun ogé terang kumaha sesahna pikeun nuturkeun saran tina ngalakukeun kagiatan fisik atanapi istirahat sabisa-bisa. Kusabab 'sagala anu anjeun mampu' gaduh murangkalih anu sanés di bumi henteu cekap; jadi mangpaatkeun kasempetan: sakedik waktos bapak nyandak aranjeunna ka kolam renang, tidur siang (upami aranjeunna masih ngalaksanakeunana) anjeun tiasa bobo sareng aranjeunna, bangun dina waktos anu sami sareng aranjeunna (dina usum panas aranjeunna angkat hoyong gugah mimiti) upami anjeun nuju liburan. Tingali sakedap, sareng anjeun bakal mendakanana. Ayeuna upami anjeun kénging sakedik kanggo pendak sareng orok anjeun, sareng duanana hoyong milarian anu sanés, leres?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.