Ngartos tundaheulaan murangkalih murangkalih sareng murangkalih

ngaran keur orok

Reureuh kedewasaan ogé dipikaharti salaku telat dina pangwangunan sareng ngagaduhan seueur sabab anu béda. Éta tiasa janten sabab genetik, komplikasi nalika kakandungan atanapi ngalahirkeun ... Sering kumaha, panyababna tiasa kanyahoan. Sababaraha sabab tiasa gampang dibalikkeun upami dicekel mimiti, sapertos kaleungitan dédéngéan tina inféksi ceuli kronis.

Aya seueur kaayaan anu bénten-bénten anu tiasa nyababkeun budak anu tunduh waktuna, teu aya hiji cara 'leres' pikeun nyingkahan reureuh pangwangunan. Naon anu penting anu kedah diperhatoskeun upami orok anjeun ngahontal tonggak sejarah na. Kanggo terang ieu, anjeun kedah konsultasi sareng dokter pediatrik pikeun ngadeteksi masalah naon waé. Campur dini mangrupikeun konci pikeun ngabantosan budak anjeun nungkulan tunda kematangan.

Kumaha cara ngubaran tunduh?

Teu aya salah sahiji cara pikeun nungkulan tunda maturational kumargi teu ngan ukur hiji perlakuan anu tiasa dianggo di murangkalih. Unggal murangkalih bénten sareng anjeun kedah terang anjeunna ku cara pribadi pikeun terang persis naon anu kajantenan ka anjeunna sareng tiasa ngubaran anjeunna numutkeun kabutuhan khusus na.

Barudak unik, aranjeunna diajar, tumuh sareng mekarkeun ku cara masing-masing, kalayan kagancanganana dumasar kana kakuatan sareng kalemahanana. Rencana pangobatan naon waé bakal ngakibatkeun anjeun ka keunian anu kudu dipertimbangkeun, sabab éta kudu dirancang pikeun museur kana kabutuhan masing-masing.

Campur dini mangrupikeun pangobatan anu utami, tapi éta bakal gumantung kana naha aya panyakit anu ngadasar anu aya dina tunda pangwangunan. Jasa tina stimulasi mimiti tiasa kalebet aspek ieu:

- Biantara sareng terapi basa

- Terapi kerja

- Terapi fisik

- Terapi paripolah - sapertos pikeun ngubaran autisme atanapi ADHD contona-

Ogé, upami aya cacat anu sanés, pangobatan médis ayeuna tiasa diperyogikeun pikeun ngatur kaayaan spésipik anak anjeun.  Penting pikeun sadaya barudak anu tunduh ngembangkeun kedah ngupingkeun sareng ngupingkeun visi sateuacan anu sanés. pikeun meunteun naha éta tiasa janten reureuh kusabab gangguan visual atanapi pangrungu anu henteu dirawat anu nyusahkeun kaayaan.

orok dina koper

Beda antara tunda déwasa sareng cacad

Reureuh dina kematangan henteu sami sareng cacad. Kadang-kadang dokter nganggo istilah ieu pikeun ngarujuk kana hal anu sami, tapi kanyataanna nyaéta aranjeunna bénten pisan. Salajengna kuring bakal ngajelaskeun ka anjeun supaya anjeun tiasa ngabédakeunana kalayan sampurna ti ayeuna.

Hiji cacad

Ieu mangrupikeun masalah fisik atanapi méntal sareng murangkalih moal pernah ngungkulanana, sanaos aranjeunna bakal tiasa ningkatkeun kasohor kalayan susulan anu saé. Cacad nyiptakeun masalah diajar sareng ngurus diri. Kaayaan anu khusus tiasa nyababkeun masalah pamekaran tambihan komo karusakan otak.

Reureuh mateng

Reureuh matérial atanapi reureuh pamekaran henteu biasana disababkeun ku kaayaan fisik atanapi méntal, sareng ku perlakuan anu saé éta bakal ngaleungit kana waktos. Bisa jadi aya tanda perhatian jeung masalah diajar. Intervensi mimiti diperyogikeun sabab éta bakal ngabantosan murangkalih maju dina kamampuanana. Sababaraha barudak anu gaduh keterlambatan dina kamampuan nalika ngahontal umur sakola, perlu ogé aranjeunna ngagaduhan perhatosan sareng penguatan ngalangkungan spesialis - pedagog terapi / a atanapi psychopedagog / a-.

Upami anak anjeun henteu ngahontal cita-cita sesuai umur na sakumaha mistina, perlu yén spesialis ngaevaluasi anjeunna pikeun terang persis kaayaan anjeunna ayeuna. Panilitian tiasa milarian sumber masalah. Anjeun tiasa ogé nganalisis jasa sareng dukungan naon anu diperyogikeun pikeun nyumponan kabutuhan anjeun sareng anjeun tiasa maju.

pilihan sakola-barudak1

Kamungkinan daérah tunda tempo

Reureuh kematangan tiasa kajantenan di hiji daérah atanapi dina sababaraha. Reureuhna waktuna biasana aya dina dua atanapi langkung bidang pangwangunan. Nalika murangkalih ngembangkeun katerampilan dasar dina bidang pangwangunan, tiasa ditingali yén sababaraha sabab anu nyababkeun tunduh waktuna tiasa:

- Tunda mateng dina kognisi. Ieu kamampuan mikir, diajar, sareng ngarengsekeun masalah. Dina orok ieu muncul nalika teu aya panasaran ngeunaan lingkungan. Mangrupikeun cara orok ngajelaskeun ka lingkunganana yén anjeunna henteu resep kana kajadian di sakurilingna - kumargi panasaran ka orok nyaéta nalika anjeunna ngajajah dunya ku panon, ceuli atanapi pananganna. Dina murangkalih alit aranjeunna ogé nyertakeun hal-hal sapertos masalah diajar ngitung, ngawarnaan warna, atanapi diajar kecap-kecap anyar.

- Kaahlian sosial sareng émosional. Ieu kamampuan pikeun hubungan sareng jalma séjén. Éta kalebet sanggup nganyatakeun sareng ngendalikeun émosi anjeun. Dina orok hartosna anjeunna seuri ka batur atanapi ngadamel sora pikeun komunikasi, reureuh kedewasaan nyaéta nalika anjeunna henteu. Dina murangkalih alit éta hartosna yén anjeunna tiasa nyungkeun bantosan, nunjukkeun sareng ngekspresikeun parasaanna sareng akur sareng anu sanés ... panginten aya tunda tempoasional upami henteu.

- Kaparigelan nyarios sareng basa. Ieu kamampuan ngagunakeun sareng ngartos basa. Pikeun orok, ieu kalebet cooing sareng babbling. Dina murangkalih anu langkung sepuh éta kalebet ngartos naon anu dicarioskeun sareng ngagunakeun kecap anu leres supados anu sanés tiasa ngartos pesen anjeun. Kasebelan kedewasaan di daérah ieu nyaéta nalika ieu henteu kacumponan.

Budak bosen di sakola

- Kaahlian motor anu hadé sareng kasar. Ieu kamampuan ngagunakeun otot leutik - katerampilan motor rupa -, utamina dina panangan sareng otot ageung - katerampilan motor kasar - awak. Orok nganggo katrampilan motor anu hadé pikeun nangkep objék. Balita sareng prasekolah nganggo alat-alat panyepénan pikeun ngadamel barang, damel sareng obyék, sareng ngagambar. Orok nganggo katerampilan motor kasar nalika badé angkat, ngaguling, sareng mimiti jalan. Barudak anu langkung lami ngagunakeunana pikeun ngalakukeun hal-hal sapertos ngaluncatan, ngaji, sareng naék tangga. Tunda waktos kematangan di daérah ieu bakal nunjukkeun masalah dina bidang ieu.

- Kegiatan dina kahirupan sapopoe. Ieu kamampuan pikeun nanganan tugas sadidinten. Pikeun barudak éta kalebet kabiasaan sapertos tuang, ganti baju sareng baju baju, mandi, jsté.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Letty cenahna

    Kuring gaduh budak lalaki umur 3 taun anu nganyatakeun dirina saolah-olah anjeunna sataun satengah, sapertos anu sanésna, henteu kunanaon sakapeung kuring rumaos anjeunna henteu ngartos seueur hal, sareng anjeunna sering nyedot jempol na. bisa jadi cukang lantaranana?

    1.    Macarena cenahna

      Halo Lety, kamekaran pidato henteu sami pikeun sadaya murangkalih, sakumaha anu anjeun parantos terang ... aya murangkalih anu umur 24 bulan ngajelaskeun carita sareng ngucapkeun ampir sampurna, anu sanésna dina 3 diluncurkeun ku kecap tunggal, tapi tungtungna saling nyarios. Ngeunaan pamahaman, kuring henteu terang naon anu kudu kuring béjakeun ka anjeun, sabab (kuring henteu terang naha éta kasus anjeun) sakapeung sigana urang déwasa hoyong aranjeunna ngartos saolah-olah aranjeunna langkung mangtaun-taun. Réfléks sedot 3 taun sigana henteu nunjukkeun masalah.

      Pondokna: jawaban kuring nyaéta anjeun niténan anak anjeun, yén anjeun ngamaénkeun kamajuanana, tapi ogé anjeun konsultasi ka ahli (pediatrik, ahli terapi pidato) upami anjeun pikir aya masalah.

      Nu nangkeup

      <3

  2.   Lorena cenahna

    Halo, pamundut kuring kanggo orok, anjeunna yuswa 19 bulan, anjeunna dilahirkeun prématur 29 minggu 600gr, anjeunna lahir sareng biwir sapihak sareng langit-langit, langit-langit bilateral, lambey. Kuring ngalangkungan seueur hal nalika umur 5 bulan. Kuring nyobian ninggalkeun réspirator anjeunna ngagaduhan panyawat kortiorespiratory naon anu Anjeunna dihirupkeun dina biwir sumbing sareng langit-langit na beuratna 1800kg. Anjeunna henteu gaduh umur 40 menit tapi anjeunna balik deui, anjeunna henteu ngalih tapi dimimitian ku seueur sékrési, drol. Ti dinya anjeunna henteu pernah tiasa ngantunkeun réspirator anu dilakukeun ku aranjeunna éndoskopi sareng anjeunna kaluar yén anjeunna ngalaman lagofaring sareng aranjeunna ngalebetkeun sareng aranjeunna ngoperasikeun biwir na langit-langit bakal dioperasikeun dina bulan Agustus. éta sataun ayeuna sareng 1 taun 9 bulan anjeunna mangrupikeun murangkalih orok anu aktip anjeunna tiasa nganggo oksigén ngan ukur 6 jam tapi sok ngabantosan anjeunna ngaleungitkeun sékrési na. Ieu Anu kajantenan pikeun putra abdi éta masalah kusabab tunduh na atos umur atanapi masalah cacad? Anjeunna aya di bumi sareng rawat inap di rumah sakit 24 jam sapoé, punten ngantosan konsultasi anjeun, hatur nuhun

  3.   Martin ROMAN cenahna

    Kuring ngagaduhan orok umur 9 bulan anu henteu ngaraos nyalira, anjeunna ngan ukur lamun urang ngabantosan anjeunna, anjeunna henteu ngorondang, upami urang nempatkeun anjeunna dina beuteung na supados naék sirahna, anjeunna ngan ukur ngalakukeun nalika kuring tos dina TV, upami kuring henteu nempatkeun gambar ka anjeunna, anjeunna mimiti ceurik, sabab anjeunna henteu ngalakukeun éta tina kabébasan sorangan, anjeunna maénkeun kalayan naon anu aya di sakurilingna, anjeunna henteu manteng pikeun nyobaan merebut hal anu henteu henteu sumping ... sabulan ka pengker urang mimitian nyobian ngadorong anjeunna kusabab dokter pediatrik henteu kantos nyarios ka kami yén anjeunna kedah linggih nyalira atanapi ngarayap .. ayeuna aranjeunna ngintun ka kami pikeun ngalakukeun ultrasounds pikeun ningali naha anjeunna parantos tunduh waktuna, asa henteu, éta ngan ukur samar-samar ... kami bapak mimitina sareng pamajikan kuring sareng éta hariwang ...

bool (leres)