Ngonci budak di rohangan téh kalalanjoan, sareng éta sababna dianggap nyiksa

nyiksa budak, binih6

Poe ieu kami parantos terang yén Pengadilan Provinsi Valencia parantos mutuskeun pikeun mecat mecat kasus arsip. Éta sadayana dimimitian ku keluhan ku sababaraha kolot anu nyiksa yén orokna umur dua taun ngalaman di sakola pabinihan di kota éta. Sakumaha anjeun tiasa ngabayangkeun, parantos aya kacau, sareng ngahasilkeun seueur kontropérsi. Budak sanés ngan ukur hiji anu ngalaman panyalahgunaan kakuatan ku pangasuh binih, sabab aya sababaraha anu nampi hukuman nangtung atanapi cicing nyalira di kelas anu poék sareng ngonci (pikasieuneun, hayu…).

Kulawarga percanten ka priori dina profesionalisme staf pengajar anu ngiringan budak awéwé sareng budak dina tahapan pendidikan anu béda; Abdi ogé resep éta salian ti parantos dilatih pikeun ngadidik sareng miara orok, murangkalih sareng nonoman, éta sacara émosional tiasa ngurus mahluk anu rumit sareng sénsitip pisan yén nalika aranjeunna ageung aranjeunna nampilkeun béda kabutuhan psikologis, sosial, fisik sareng budaya.

Kuring nyarios ieu kusabab (ayeuna kuring henteu ngarujuk kana masalah khusus anu aya) Kuring parantos terang langkung ti hiji kasus dimana kuring kedah naros ka diri kuring sorangan "naon anu terang jalma ieu ngeunaan psikologi anak?" Sok disebatkeun yén ngalakukeun padamelan ieu meryogikeun seueur motivasi, tapi ogé seueur stabilitas sareng "terang kumaha janten", sabab panyalindungan anu dituju tiasa sacara gampil ngajantenkeun karusakan émosional pikeun siswa.

Pikeun ngalebetkeun topik, kuring tiasa mastikeun yén anjeun ngonci murangkalih (2, 8 atanapi 12 taun) di tempat anu poek, sareng ngalakukeun éta salaku hukuman anu ngahinakeun pisan, tapi éta ogé cuek kusabab ngalalaworakeun perhatian kana kabutuhan poko. Kabutuh ieu tiasa janten perhatosan émosi: mékanisme otomatis éta anu urang anggo salaku réspon tina rangsangan éksternal.

Sareng kusabab perhatosan (sumawona manajemén) émosina mangrupikeun salah sahiji hal anu hilap dina pendidikan, kuring bakal nyarankeun yén urang anggap aranjeunna salaku sekutu, bahkan dina kaayaan dimana budak, kusabab umur, tunduk setrés, atanapi pikeun naon sababna, teu tiasa nawiskeun réspon anu cekap. Dina pamanggih kuring, ieu dimana nilai profesional pendidikan bakal katingali, anu - salian ti éta - déwasa, sahingga tiasa langkung paham kana muridna.

nyiksa budak, binih4

Hukum ku ngonci?

Wah, pendidikan penindasan anu parantos ditampi ku manula mangtaun-taun masih saé, bahkan langkung parah!, anu legiun jalma anu ngandelkeun hukuman (kaasup fisik) salaku padika pendidikan, kapan henteu. Anjeun kedah maca sababaraha koméntar dina ulasan berita: aya anu nolak kanyataan ("kaponakan awewe kuring parantos ka ditu, teu mungkin kajadian sapertos kitu"), anu murag yén "tamparan dina waktosna nyaéta anu paling nyukupan, aranjeunna parantos masihan ka kuring sareng teu aya anu kajadian ka kuring ”(ahem ... Naha henteu menerkeun kekerasan hartosna hukuman fisik parantos tetep tetep?), Jeung sajabana

Kanggo waktos ayeuna, masarakat sacara gembleng, anjeunna tetep henteu terang naon pangaruh tina panyalahgunaan naon waé dina kahirupan barudak: dina kahirupan ayeuna sareng ka hareup. Salaku conto kuring bakal nyaritakeun yén, diantara konsékuansi anu sanésna, naon anu dikenal salaku hipotesa réproduksi panyiksa tiasa kajantenan, anu masih seueur diskusi, sanaos Green (dina 1998) negeskeun. Kalayan kecap séjén, budak anu nyiksa nyiksa jalma séjén mangtaun-taun, sareng éta bakal janten alesan anu kuat pikeun urang nganggap parobihan anu parah dina hubungan sareng barudak alit. Tapi éta ogé kamungkinan setrés toksik, sareng épék-épék sanés anu ku urang moal diungkulan ayeuna.

Kuring salawasna mamatahan yén upami akal sehat gagal urang sareng urang ngiles tina rasa saleresna panyalindungan budak leutik, hayu urang bayangkeun kalakuan anu berpotensi ngabahayakeun pikeun murangkalih, siga anu kedah dilaksanakeun ka jalma déwasa. Pikeun anjeun anu maca kuring, pikirkeun hal-hal ieu, "dinten Senén bos anjeun ambek ka anjeun sabab anjeun sering nyarios sareng ngaganggu kolega anjeun, maka anjeunna nyandak anjeun ka rohangan anu poék sareng ngantepkeun anjeun aya sajam", asa ngahinakeun ! Amarah naon! Duka naon! kaleresan? ". Pikeun budak, orok dina hal ieu! Éta langkung parah, diantara anu sanés sabab percanten ka anu ngurus, sareng ogé henteu ngagaduhan anggapan waktos anu sami sareng anjeun. Kumaha upami kumaha 30 menit kanggo anjeun anu alit parantos 2 jam? Péh!

Kekerasan nyababkeun seueur sangsara, sareng panyiksa nyaéta kekerasan

nyiksa budak, binih3

Kami masih ngadidik sieun

Kami hoyong buku-buku ngaleungit sareng barudak urang diajar ngalangkungan proyék, kami hoyong langkung seueur sumber daya TIK di ruang kelas, kami hoyong sistem modéren di tingkat nagara sanés, sareng anu utami dina tingkat kabutuhan sababaraha murid anu bakal bersaing pasar padamelan anu béda anu kami parantos terang.

Sareng ngarepkeun sagala parobihan anu saé ... Urang hilap yén urang MASIH ngadidik sieun (kolot sareng guru) sadar atanapi teu sadar; Sareng tangtosna, kasieunan sabalikna tina cinta, anu diperyogikeun ku budak awéwé sareng budak. Perlu ogé urang fokus kana tujuan ngabasmi kasieunan, sabab (sareng Valeria bakal nyarios ngeunaan ieu) mangrupikeun sekutu anu hébat anu teu mampuh diajar, anu ngahalangan tindakan sareng nambihan kerentanan psikologis anu bungsu. Anjeun henteu hoyong éta pikeun murangkalih anjeun, sanés?

Kuring ngalawan sistem hukuman sareng hadiah dina hubungan pendidikan naon waé, tapi ngahukum nyanghareupan témbok atanapi ngonci ... leres pisan, kumaha héséna pikeun terang yén kajadian anu sami kajantenan di penjuru dunya. Saha waé anu ngahukum gaduh sakedik kapercayaan kana poténsina, tapi éta ogé nyababkeun budak leutik pikeun ngandelkeun anjeunna. Kami henteu kedah ngalilindeuk atanapi ngadominasi barudak pikeun akur sareng aranjeunna.

nyiksa budak, binih3

Hak kolot pikeun ngalaporkeun.

Ti indung wae, ti bapa wae, saha anu terang yén putrana parantos atanapi dirogahala ku guru, yén anjeunna kaserang panyalahgunaan kakawasaan, éta saé! Kami henteu kedah ngaruksak, tapi barudak anu urang paling resep! Sakumaha anu kuring kantos baca, pengacara pusat pendidikan nolak buktina, sareng yén saurang mantan murid di sakola pabinihan, negeskeun dina waktos anu dicuriga ku kolotna. Sareng ku omonganana, nyarios yén 'nyalahgunakeun kakawasaan anu kuring sebatkeun', Mel ngawartosan langkung seueur ngeunaan anjeunna dina tulisan blog ieu..

Laporan psikologis yén teu aya budak anu kedah ngaliwat ngungkabkeun naon dina yuswa anjeunna henteu sanggup nganyatakeun ku kecap, sanaos (sigana) ku parobihan anu katingali. Waktosna kanggo sepuh nyandak hal-hal ieu sacara serius, sareng hayu urang ngajagi turunan urang, kusabab kajadian sapertos anu urang carioskeun moal kajantenan di sadaya tempat (kuring ngarepkeun), tapi éta mangrupikeun hak pikeun nungtut tanggung jawab.

Sareng dina waktos anu sami, kuring pikir yén éta mangrupikeun hak pikeun jalma leutik anu jaga aranjeunna terang kumaha ngurus aranjeunna nalika aranjeunna ceurik, asa teu raoseun, sedih ... Salaku conto, henteu asup akal pikeun pura-pura éta dina 2 taun aranjeunna magis nyandak bobo sareng sadayana dina hiji jam. Kedah aya solusi anu saé pikeun sadayana, sareng dina "dulur" ieu kuring ogé kalebet murid.

Kuring yakin yén TK, binih sareng sakola dasar, sakola menengah, kedah janten tempat anu ramah sareng aman pikeun muridna. Naon anu aranjeunna angkat ka dinya pikeun diajar? Nya, enya, tapi di luhur sadayana aranjeunna bakal berkembang salaku jalma, sareng jinis jalma naon anu tiasa dijantenkeun jalma anu dihina atanapi dihina?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   sonia honoria cenahna

    Abdi peryogi bantosan bapak awéwé awéwé kuring ngonci di kamar mandi sareng
    angkat dina poék

  2.   yojani cenahna

    Bantosan kuring, kirang ti sabulan katukang putra kuring umur 3 taun gelut sareng dulur-dulurna sareng kuring salaku hukuman ngonci anjeunna di rohangan anu poék, éta wengi. Ayeuna anjeunna sieun ku sadayana, anjeunna henteu hoyong nyalira sanaos siang, sareng anjeunna henteu hoyong tuang, anjeunna parantos kaleungitan beurat. Punten, naon anu kuring tiasa laksanakeun pikeun ngabéréskeun rasa sieun? Hapunten pisan kana sikep kuring

  3.   Leyda Molina cenahna

    Cucu kuring anu umur 5 taun parantos nyandak sababaraha sesi anu nangtang, kolotna (kuring sareng putri sareng mantu) ngonci salaku hukuman, kuring hoyong argumen profesional pikeun nyegah aranjeunna ngalakukeun éta, hatur nuhun.

  4.   Isabel cenahna

    Tilas pasangan kuring sareng kuring gaduh putri umur 8 taun nalika urang misahkeun putri abdi yuswa 5 taun, salaku hukuman upami anjeunna salah lakuon kuring ngonci anjeunna di rohangan sareng lampu dipareuman sareng panto na ditutup, putri abdi ayeuna parantos ngamimitian pikeun ngawartosan sababaraha hal, sareng kuring henteu terang naon anu kedah dilakukeun. Dupi anjeun ngabantosan kuring.