Iinditan hamil: sadayana anu anjeun kedah terang

ngumbara reuneuh

Kalayan cuaca anu saé, liburan usum panas ogé sumping, kahoyong pikeun senang-senang, akur sareng rerencangan sareng kulawarga,… Upami anjeun hamil, anjeun panginten tiasa ragu-ragu ngeunaan tindakan pancegahan anu diperhatoskeun sareng hal-hal naon anu kedah diperhatoskeun. Hayu urang tingali kumaha urang tiasa ngumbara reuneuh tanpa kaleungitan saraf anjeun.

Upami sadayana lancar, henteu aya masalah

Sababaraha awéwé yakin yén nalika hamil langkung saé teu ngumbara. Bener na enya anjeun tiasa ngarambat salami dokter anjeun henteu nyarios anu sanés sareng turutan runtuyan saran anu bakal urang tingali engké. Émut yén anjeun reuneuh, henteu gering, sareng kajabi sababaraha detil diperhitungkeun, anjeun bakal tiasa ngaraoskeun jalan istirahat ku nyaluyukeun sareng kaayaan ayeuna.

Upami kakandungan résiko ageung atanapi aya komplikasi médis sanés, liburan kedah ditunda kanggo waktos anu sanés. Waktosna jaga diri sareng nuturkeun pitunjuk médis. Tapi upami sadayana saé sareng dokter anjeun masihan payun, anjeun kedahna perhatoskeun detil ieu kanggo gaduh perjalanan sareng liburan anu saé.

Saran pikeun ngumbara hamil

  • Langkung saé kanggo ngarambat dina trimester kadua, antara minggu 12 sareng 28. Ngarareunahan awal kakandungan moal aya deui (pusing, lieur ...) sareng tanggal pangirimanna tetep bakal jauh. Mangrupikeun waktos anu pangsaéna kanggo ngarambat.
  • Ngagem pakean nyaman, leupas sareng sapatu nyaman. Kami bakal linggih jam-jaman janten urang kedah raoseun mungkin.
  • Upami anjeun lebet pesawat anjeun tiasa sampurna ngalangkungan lengkungan detéktor logam. Disarankeun linggih caket aula tiasa angkat ka kamar mandi sakalian diperyogikeun sareng tiasa milampah ngaktipkeun sirkulasi. Upami sabukna langkung ketat anjeun tiasa nyungkeun extender.
  • Sok bawa sertipikat médis, dimana tanggal kiriman anu diarepkeun dituduhkeun, sareng dimana ditetepkeun yén teu dipikaresep hiber bakal aya dina 72 jam ka payun. Sababaraha maskapai maréntahkeun anjeun ngalakukeunana pikeun hiber, atanapi aranjeunna tiasa ngajantenkeun anjeun nandatanganan dokumén dimana aranjeunna nyingkahan tanggung jawab. Ti minggu 36 aranjeunna henteu ngawasa ngapung kusabab résiko ngalahirkeun nalika hiber (32 upami éta kakandungan sababaraha kali).

perjalanan reuneuh

  • Upami anjeun badé angkat ka tempat anu aheng, milarian terang vaksin naon anu diperyogikeun ngumbara ka nagara éta. Sababaraha dikontésikeun kakandungan. Ngobrol ka dokter anjeun ngeunaan kamungkinan panyakit anu tiasa kaserang dina perjalanan éta pikeun ningali naha éta pantes aya résiko.
  • Karéta mangrupikeun pilihan anu pangsaéna pikeun perjalanan anu hamil, Kusabab éta ngamungkinkeun anjeun manteng, leumpang sareng teu nganggo beubeur. Éta ogé langkung gancang tibatan mobil sareng langkung raoseun. Waktos ngantosan henteu salami dina pesawat.
  • Perjalanan kapal henteu disarankeun pisan. Mimiti, kusabab goyang tiasa nyababkeun lieur, anjeun jauh ti rumah sakit upami aya kajadian sareng aya résiko néwak inféksi tina buffét tuang. Biasana aranjeunna henteu kéngingkeun deui ibu hamil langkung ti 28 minggu.
  • Beus pisan teu raoseun. Biasana henteu aya jamban, korsi leutik, sareng anjeun henteu tiasa jalan-jalan di lorong sempit.
  • Naék kana mobil anjeun sorangan mangrupikeun pilihan anu saé. Anjeun tiasa ngeureunkeun unggal sering pikeun manteng suku anjeun atanapi angkat ka jamban. Émut pikeun nyungkeun sabuk pengaman khusus pikeun ibu hamil, sahingga hindaran tekanan tina sabuk dina beuteung anjeun upami anjeun pencét diri.
  • Anggo akal. Sanajan anjeun resep ngalakukeun hal-hal anu anjeun lakukeun sateuacan kakandungan, bakal aya kaayaan anu awak anjeun bakal bébéja henteu. Ibarat lami di panonpoé (aya résiko serangan panas), leumpang teuing ... Turutan naluri anjeun sareng awak anjeun. Inuman seueur cai, tuang saé, sareng tong maksakeun diri. Libur téh kedah senang-senang sareng senang, sareng ieu bakal béda saeutik sareng anu sanés anu sanés deui.

Kusabab émut ... langkung saé sok konsultasi sareng dokter upami anjeun ngarencanakeun perjalanan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.