Miara orok prématur dina taun mimiti hirupna

Orok déwasa néwak ramo indungna.

Susu payudara mangrupikeun kadaharan anu paling saé pikeun ngabantosan sareng nguatkeun sistim imun orok anu dini.

Pagawean prématur lumangsung sateuacan minggu ka-37 kakandungan. Orok prématur peryogi séép perawatan khusus, di rumah sakit sareng ku sepuhna. Hayu urang terang naon paduli ieu salami taun mimiti hirup.

Prématuritas sareng perawatan rumah sakit

Awéwé anu ibu beuki loba engké. Kanyataan yén aranjeunna langkung ti 35 taun mangrupikeun faktor anu nyandak résiko prématur. Orok prématur kedah diaku dina rumah sakit pikeun nampa perawatan anu diperyogikeun. Petugas kasihatan kedah ngahontal kalayan ati-ati yén aranjeunna ngahontal beurat anu pas, nyaéta sakitar 2 kilo. Hal ieu biasana dikaluarkeun nalika orok ngahontal beurat éta sareng antara tanggal 37 sareng minggu kamari, kaping 40 tina kehamilan.

Sanaos dileupaskeun ti rumah sakit, perawatan sareng résiko orok henteu tetep di tukang, sabalikna. Médis nurutan-up na paduli ti kolotna nepi ka orok kedah diutamakeun, komo deui dina taun mimiti hirupna. Orok prématur tiasa ditingalkeun ku sesela parna atanapi hampang anu ngaruksak pamekaran visual, auditory atanapi motorna. Henteu ngan éta, anjeun ogé tiasa maot.

Perawatan orok déwasa

Kontrol suhu awak

Orok kurang gajih awakna tibatan orok full-time. Anjeun teras kedah nganggo baju anu bakal ngajantenkeun anjeun dina indéks, diatur sareng dijagaan, tanpa nganggo baju bobo nalika bobo. Dina kasus naékkeun suhu, anjeun moal tiasa turunkeun ku nyalira kalayan gampang.. Suhu idéal di bumi kedah sakitar 22-23 derajat. Ngagunakeun pelembab di rohangan bakal ngabantuan pisan.

Nyekel orok dina panangan anjeun

Leungeun anu bersih diperyogikeun pisan pikeun kulawarga sareng réréncangan nyepeng murangkalih orok. Kabersihan kedah janten prioritas ogé di bumi sareng kamar anjeun: imbit, ngarobah méja ... Sadayana kedah disinféksi kalayan saé sareng dikumbah ku cai panas. Kunjungan kedah bertahap sareng ulah aya anu ngajemput anjeun. Sing saha anu nganjang ka orok kedah pastikeun aranjeunna henteu gering kanggo nyingkahan inféksi anu mungkin.

Dahareun

Cara anu pangsaéna pikeun tuangeun orok prématur éta nyaéta susu ibu. Orok prématur kedah tuang langkung seueur tibatan orok anu sanés. Aranjeunna gaduh langkung seueur antibodi ti indungna, janten susu ibu bakal nyumbang sacara positip pikeun mayungan sareng nguatkeun sistim imun na. Éta ogé tiasa dipasihkeun sabotol susu indungna, sakapeung kalayan suplemen vitamin, atanapi ku tabung.

Peuting orok dini

Orok prématur dikawasa ku monitor di rumah sakit.

Sanaos orok aya di bumi, sareng khususna taun kahiji, disarankeun pikeun ngawaskeun anjeunna sareng waspada kana gejala anu rumit anu anjeunna tiasa hadir sareng angkat ka dokter.

Orok prématur dibiasakeun bobo di rumah sakit kusabab aranjeunna henteu terang naon-naon deui sasih kahiji aranjeunna. Nalika aranjeunna dipasang di bumi, langkung gampang pikeun adaptasi lingkunganana dina lampu lemes, kalayan sora soothing anu nenangkeun anjeun. Dina imbit kedah henteu seueur baju haneut, simbut, atanapi sato boneka. Langkung saé bobo dina tonggong, upami sanés dokter bakal masihan paréntah anu sanés.

Vaksinasi

Jalma anu hirup sareng aranjeunna kedah divaksinasi tanpa gagal ngalawan flu. Upami indung anu gering, langkung saé nganggo topéng nalika ngadeukeutan orok. Dina kasus orok prématur Dianjurkeun yén aranjeunna divaksinasi sesuai umur kehamilan. Hal anu pangsaéna nyaéta nyingkahan perawatan budak, khususna taun mimiti hirup supados henteu résiko katerangan.

Leumpang sareng haseup bako

Minggu-minggu mimiti kadatangan orok dini di bumi énggalna, langkung saé henteu nyandak anjeunna jalan-jalan. Nalika kamajuan ditingali, orok tiasa, mémang, kedah kaluar, nanging Disarankeun nganjang ka tempat anu henteu rame pisan, ku haseup sareng ditutup. Bako dilarang pisan nalika anjeun ngurilingan orok. Sistem pernapasan orok prematur teuing sénsitip janten kakeunaan épék bahaya na.

Stimulasi

Kolot maénkeun peran anu penting pikeun mulangkeun orok anu dini. Ajak anjeunna ku nyepeng anjeunna, nyarios kana ceuli na, atanapi ngajarkeun anjeunna mindahkeun cocooan ku warna sareng sora. Sadaya ieu bakal ningkatkeun kamekaran sistim saraf anjeun. Hal anu paling penting sareng diperyogikeun pikeun orok nyaéta ngaraos dipikacinta, dipakena sareng dijagaan ku kolotna.

Hubungi dokter

Orok aya di imah, tapi taun munggaran ieu khususna, Éta merenah pikeun ngawas anjeunna sareng janten perhatosan kana gejala anu anjeunna tiasa hadir sareng angkat ka dokter anak. Waspada naha popokna seueur noda, nyiduh atanapi utah, atanapi ngagaduhan napsu anu goréng. Dina cara anu sami, upami suhuna ngaleuwihan 37,5 derajat, kulit anjeun warna anu béda, anjeun gaduh napas anu henteu teratur, ceurik teu kaampeuh atanapi sesah anjeun hudang, anjeun kedah angkat ka ruang darurat.

Visi anjeun, pangrungu, sistim saraf, nyarios jeung otot. Dina murangkalih perlu niténan évolusi resep ningali kumaha anjeunna jumeneng sareng ngatur jalan. Ku nengetan gerakan sareng paripolah anu tangtu sapertos leumpang atanapi nyarios, éta tiasa disimpulkeun upami anjeun peryogi bantosan bantosan ti ahli terapi biantara atanapi fisioterapis kapayunna.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.