Ningkatkeun kasempetan anjeun nyandung saatos keguguran

nyusu kakandungan

Kaluron tiasa janten niup serius pikeun pasangan. Sanaon orokna henteu lahir sareng mangrupikeun fétus anu nuju berkembang, awéwé anu janten hamil parantos ningal mahluk anyar di jero dirina sareng resep anjeunna ti menit 1 yén anjeunna terang yén anjeunna hamil. Saatos salah sahiji atanapi sababaraha kaluron, sakapeung sesah pikeun balik deui kana jalur pikeun nyandung, tapi upami anjeun leres-leres hoyong ngamimitian kulawarga, anjeun kedah nyobian.

Gagasan anu saé pikeun ningkatkeun kasempetan anjeun nyandung saatos keguguran sahingga anjeun ngagaduhan kasempetan anu langkung saé pikeun kakandungan anu suksés. Émut yén henteu ngan ukur penting pikeun hamil, kaséhatan sateuacan, nalika sareng saatos kakandungan penting pikeun anjeun. Anjeun kedah jaga diri supados ku cara kieu anjeun tiasa ngaraos langkung saé dina tingkat fisik sareng ogé dina tingkat émosional.

Penting anjeun duanana sareng pasangan anjeun émut yén kaluron teu kedah ngirangan kasempetan ngagaduhan orok anu sanés. Dina kaseueuran kasus, anjeun bakal tiasa hamil sacara aman sareng tanpa komplikasi naon waé. Sangkan anjeun ngagaduhan kasempetan anu langkung saé, anjeun kedah terang sababaraha hal anu kedah sareng henteu kedah dilakukeun. JEUNGAnjeun panginten reuwas sabaraha anjeun tiasa ningkatkeun kasempetan pikeun hamil ngan ku ngalakukeun sababaraha parobihan leutik dina kahirupan anjeun.

Progesteron tiasa janten solusi anu aman pikeun malikan deui aborsi (numutkeun ka ulikan)

Eureun ngaroko

Ieu aturan nomer hiji. Eureun ngaroko (sanaos anjeun henteu hoyong nyandung, anjeun ogé kedah lirén ngaroko, sadayana kedah liren, sabab salian gering ... éta maéhan). Tapi dina kasus ayeuna, upami anjeun tukang ngaroko, anjeun kedah ngupayakeun kaluar. Roko mangrupikeun faktor mandiri anu ningkatkeun résiko aborsi spontan sareng kakandungan ectopic.

Upami anjeun reuneuh sareng ngaroko, anjeun ogé kedah liren kusabab ngaroko ningkatkeun résiko anjeun kalahiran lahir, beurat kalahiran anu handap, sareng bahkan sindrom maot orok (SIDS). Résiko tetep aya upami anjeun ngaroko pasip, nyaéta, upami anjeun caket haseup jalma sanés anu ogé ngaroko sanajan anjeun henteu. Haseup batur mah ngan ukur kurang ngabahayakeun tibatan ngaroko diri, tapi ogé akibatna négatip. Upami pasangan anjeun ngaroko, anjeun bakal kedah nimbalan ogé.

Mimiti nginum asam folat

Aya sababaraha bukti médis anu ngajelaskeun yén ngagaduhan kadar asam folat anu teu cekap dina awak tiasa. ningkatkeun résiko kaluron sareng suplement éta tiasa ngabantosan résiko éta. Nanging, saluareun konsepsi, anu urang terang nyaéta nyandak suplemén asam folat sadidinten tiasa Ngirangan signifikan résiko tina ngancam kahirupan dina tabung nétral otak fétus, kolom tulang tonggong, atanapi tulang tonggong.

Nyandak asam folat moal nganyenyeri anjeun sareng éta ogé bakal ngabantosan orok anjeun kanggo ngawujud séhat. Janten upami anjeun mikir nyandung, ayeuna waktuna angkat ka dokter pikeun nyaritakeun asam folat anu pangsaéna pikeun anjeun.

bobo usum panas kakandungan anu langkung saé

Entong mandi cai anu panas teuing

Bak panas tiasa janten cara anu hadé pikeun bersantai, tapi henteu nalika kakandungan. Numutkeun kana panilitian ti School of Public Health di University of Texas di Houston, ngaleueut bak cai panas tiasa ningkatkeun suhu awak awéwé dugi ka cacat lahir sapertos spina bifida tiasa lumangsung ... Janten langkung saé cai haneut sareng hindarkeun bak mandi spa!

Bak panas saatos anjeun nyandung ogé tiasa ningkatkeun résiko anjeun kaguguran. Upami anjeun nyobaan nyandung sareng masih ngantosan période anjeun, langkung saé hindar tina jinis bak panas ieu. Anjeun panginten hamil sareng teu acan terang. Kaseueuran awéwé terang yén aranjeunna reuneuh saatos kaguguran anu munggaran, sareng orokna parantos ngabentuk teu kirang ti 2 dugi ka 5 minggu!

Hilap alkohol

Sanaos inuman kadang-kadang di dieu atanapi di sana henteu kedah nganyenyeri kasempetan anjeun nyandung, alkohol, sacara umum, mangrupikeun hal anu kedah dijauhkeun nalika kakandungan. Henteu ngan ukur nginum anu aya hubunganana sareng tingkat keguguran anu langkung luhur, éta ogé tiasa ningkatkeun résiko komplikasi dina babaran, kalebet sindrom alkohol fétus.

Konsumsi alkohol anu kaleuleuwihan, di sisi anu sanésna, tiasa nyumbang sacara signifikan kana infertilitas ku mangaruhan produksi sareng poténsi hormon luteinizing sareng hormon stimulasi folikel, penting pisan pikeun ovulasi.  Ngonsumsi langkung ti 14 inuman per minggu ngirangan kamungkinan nyusun 18%. Ieu Langkung saé pikeun ngirangan konsumsi alkohol janten nol, sanés ngan ukur demi nyandung tapi ogé, sabab upami anjeun, orok anu nuju berkembang henteu meryogikeun jinis zat anu ngabahayakeun.

Upami anjeun jalma alkohol sareng henteu terang kumaha anjeun tiasa lakukeun pikeun ngeureunkeun kecanduan ieu, ngobrol sareng dokter anjeun supados anjeunna tiasa masihan pedoman anu anjeun kedah nuturkeun. Upami anjeun leres-leres hoyong kaluar, anjeun bakal. Kahayang anjeun sareng cinta anu anjeun raoskeun pikeun orok ka hareup anjeun langkung ageung tibatan gelas anu ngandung alkohol.

Hidrasi peujit nalika kakandungan

Ngarah kahirupan bébas setrés

Setrés pisan ngabahayakeun kasihatan anjeun. Sanaos orok panginten anu paling anjeun pikahoyong di dunya, setrés nyobian sering janten pikasieuneun. Ditinggalkeun teu diparios, setrés sareng kahariwang tiasa nyata ngirangan kasempetan anjeun nyandung.

Aya panilitian anu ngajelaskeun yén setrés ngarangsang produksi hormon kortisol, anu tiasa mangaruhan kasaimbangan hormon anu penting pikeun ovulasi. Dina awéwé kalayan tingkat setrés tinggi (diukur, sabagian, ku ku konsentrasi kortisol dina getih), kamungkinan kakandungan tiasa turun ampir 17%. Aya téhnik pikeun ngirangan setrés anu tiasa ngabantosan anjeun, sapertos ngalaksanakeun yoga, jalan-jalan, olahraga, tapa atanapi angkat ka terapis upami anjeun pikir anjeun ngagaduhan blok émosional anu nyegah anjeun maju.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.