Nini-nini ngajabat salaku kolot

nini-nini anu kalakuan kolot

Dinten ayeuna teh Poé Buyut, sareng kami henteu hoyong sono kasempetan ieu pikeun ngobrol ngeunaan aranjeunna. Kalayan tuntutan ayeuna parobihan anyar di masarakat, seueur pisan nini-nini anu karaos siga kolot sareng yén aranjeunna kalakuan sapertos kitu. Nini-nini anu ngalakukeun fungsi anu teu tiasa dilakukeun ku sepuh kusabab duanana kedah damel jam-jam sapoé.

Nini-nini anu kalakuan kolot

Nini-nini baheula janten tukang rampog, jalma-jalma anu nampi sagala paménta ka anak incu aranjeunna pikeun ningali aranjeunna senang. Jalma anu mikaresep incu ti jaman ka jaman. Kolot anu dididik sareng nini-nini manja, mangrupikeun kaunggulan saatos parantos ngasuh murangkalih.

Tapi ayeuna kaayaan parantos robih pisan, sareng nini-nini salian ti ngarusak, tanggung jawab ngadidik barudak urang nalika urang henteu tiasa. Aranjeunna dibebanan ku tanggung jawab anu ageung pisan janten kolot deui tanpa naros.. Peranna parantos robih pisan pikeun aranjeunna, seueur kalayan yuswa anu cukup lami, anu janten jembatan antara kulawarga sareng hubungan kerja.

Peran nini-nini

Nini-nini maénkeun peran anu penting pisan dina kahirupan anak incu. Aranjeunna ngagaduhan kanyaho yén aranjeunna ngirimkeun ku carita na, aranjeunna gaduh kasabaran anu kadang teu dipiboga ku kolot, sareng aranjeunna mangrupikeun pangrojong émosional anu hébat anu nyiptakeun hubungan anu khusus pisan diantara aranjeunna.

Tapi nalika nini-nini nyandak peran kolot, kaayaan lieur tiasa kajantenan. Peran akina nyugemakeun pisan, undemanding, consenting jeung benevolent. Di sisi anu sanésna, peran ramana kedah tegas pikeun netepkeun wates sareng ngagaduhan wewenang. Pembalikan peran ieu tiasa nyababkeun kabingungan dina anak incu aranjeunna henteu terang saha anu kedah didangukeun.

Masalah ogé tiasa timbul sareng jinis pendidikan anu dipilih, panginten aya anu teu satuju ngeunaan cara ngadidik aranjeunna sareng ieu tiasa nyiptakeun konflik. Éta bakal merenah sateuacan mutuskeun janten kolot, upami anjeun duaan damel sareng kolot anjeun caket, éta leres Tanya aranjeunna naha aranjeunna tiasa ngabantosan anjeun sareng jinis pendidikan anu anjeun badé masihan ka murangkalih anjeun.

nini-nini peran kolot

Sadayana dina sudut pandang

Sanaos nini sareng nini resep pisan ka incu, Upami urang ngaleuwihan jam perawatan, naon anu bakal urang kahontal nyaéta aranjeunna kabakar sareng setrés. Upami murangkalih parantos nyéépkeun pikeun déwasa anu séhat sareng ngora, bayangkeun pikeun jalma anu langkung sepuh sanaos aranjeunna henteu ngagaduhan masalah kaséhatan anu utama.

Di sisi séjén éta perawatan sakapeung atanapi sababaraha jam aya mangpaatna pikeun aranjeunna, Kusabab aranjeunna ngarasa aya gunana sareng minuhan, aranjeunna mikaresep incu sareng aranjeunna masih ngagaduhan waktos pikeun ngalakukeun kagiatan biasana. Sababaraha kali urang henteu sadar sabaraha nini-aki kedah nyerah pikeun urang sareng parantos waktos urang tumut kana akun. Aranjeunna aranjeunna ogé peryogi waktos anjeun, kagiatanana pikeun ngalakukeun naon anu dipikahoyong.

Urang kedah henteu mopohokeun yén anak tanggung jawab kolotna, urang moal tiasa ngabeungbeuratan jalma séjén ku tanggung jawab éta sareng ngajantenkeun aranjeunna nyerah hirupna lengkep. Kami naroskeun ka anjeun pikeun ngabantosan peran anjeun salaku nini-nini pikeun bertindak salaku kolot. Nini-nini parantos nyéépkeun hirupna pikeun digawé sareng ngagedékeun murangkalih, éta mangrupikeun paménta ageung pikeun ngajantenkeun aranjeunna nyandak langkung seueur tanggel waler upami aranjeunna ngagaduhan waktos pikeun diri sareng langkung santai. Nini-nini ogé henteu kedah ngaraos salah upami nyarios teu tiasa ngarah ngagaduhan waktos kanggo nyalira.

Ari Embah

Éta sababna dinten ayeuna di Hari Buyut, urang moal tiasa ngalakukeun anu séjén hatur nuhun pikeun pangorbanan anjeun, dédikasi anjeun, imut anjeun anu langgeng sareng pitulung anu teu aya saratna. Pikeun masihan kami nalika jadwal janten teu mungkin, nalika murangkalih gering, pikeun nyokot aranjeunna ti kelasna, pikeun masihan aranjeunna cinta anu teu aya saratna sareng hikmahna anu langgeng.

Naha émut ... nini-nini kedah ngararasakeun diri sareng pikeun aranjeunna mikaresep incu. Tapi sagalana dina ukuran ditangtoskeun na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.