BLW vs Purees

Orok BLW

Antara 4 sareng 6 bulan hirup orok, pangenalan pangan anyar kana diét na dimimitian. Dina titik ieu, anjeun bakal lirén nyoco éksklusif susu, boh susu ibu atanapi formula, sareng mimiti nyobian rasa sareng tékstur anu énggal.

Umur pikeun ngamimitian gumantung pisan kana komunitas otonom dimana anjeun cicing. Éta ogé bakal gumantung kana murangkalih pediatrik anjeun, seueur diantarana mamatahan metode tradisional, sanaos beuki seueur jalma anu nyarankeun alternatif anyar.

Sacara tradisional, tuang pelengkap parantos didasarkeun kana purees. Naha anjeun ngamimitian ku buah-buahan atanapi sayuran, rekomendasi murangkalih nyaéta sadayana dipesék sareng ditawarkeun ka orok nganggo séndok. Dina sababaraha mimiti nyandak anjeun boro bakal ngaraosan nanaon, tapi Saeutik demi saeutik orok bakal nampi tuangeun sareng bakalan ngabijilkeun kana cara tuangna anu énggal.

Puree orok

Naon ari BLW?

Metode nyapih orok anu dipimpin orok, atanapi tuang pelengkap anu diatur nyalira, diwangun ku ngenalkeun tuangeun henteu nganggo fase puri atanapi bubur. Ku cara kieu, orok tuang nyalira ku panangan, gaduh kamungkinan maén sareng tuangeun, mendakan bau sareng rasa anyar.

Béda sareng diet murni, kalayan BLW orok tuang seueur sakumaha anu dipikahoyongna. Kadang-kadang éta bakal sigana anjeun bieu ngalaman kacamatan. Éta bakal maén sareng tuangeun, éta bakal naksir, éta bakal dugi dimana-mana. Anjeun kedah percanten yén éta parantos tuang cukup, sabab langkung hésé ngukur bagian na.

Pikeun ngamimitian ku BLW anjeun kedah tumut kana sababaraha saran

  • Orok sahenteuna kedah 6 bulan
  • Kudu ngadukung dirina diuk dina korsi luhur, tanpa peryogi bantosan
  • Anjeunna parantos kaleungitan répléksikeun ékstrusi, anu mangrupikeun pertahanan alami ngalawan tersedak. Orok dina waktos ieu liren nyiduhan sadayana dina sungutna
  • Anjeunna panasaran kana tuangeun anu anjeunna ningali anu didahar ku anu sanés

Dina tiori, nuturkeun rekomendasi ieu anjeun tiasa ngamimitian BLW. Sanaos aya kanyataan anu penting. Naha jalma anu sami teras ngawas orok?

Upami anak anjeun badé tuang sareng jalma sanés sacara rutin, sareng nini-nini, paman atanapi jalmi-jalmi anu dipercaya, anjeun kedah ditaksir naha aranjeunna bakal siap pikeun kajadian anu teu disangka-sangka.

Penting pikeun diémutan yén sakumna tuangeun bakal ditawarkeun ka orok sareng anjeunna tiasa cekek. Upami anjeun badé tuang sareng jalmi anu teu siap polah dina kaayaan sapertos kitu, langkung saé pikeun dipikir deui.

Henteu ngan éta, pasangan anjeun moal satuju sareng anjeun. Indung condong teuing ngawartosan diri urang, urang pisan-ayeuna sareng berita ngeunaan ngasuh kolot. Henteu kedah pasangan anjeun bakal sadar sakumaha anjeun tiasa.

Kadaharan mangrupikeun salah sahiji rébuan kaayaan anu anjeun bakal mendakan salami kahirupan barudak anjeun. Penting pikeun ngahontal konsensus sareng pihak sanésna sareng ngémutan pendapatna. Penting pisan pikeun nyandak kaputusan anu émut, ngémutan sadaya faktor, sareng salaku kulawarga.

Barina ogé, sanajan anjeun ngagunakeun naksir, orok bakal diajar tuang nyalira. Dina waktosna anjeunna bakal ngegel, ngelek, nyokot séndokna, sareng mandiri. Unggal hal dina waktosna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.