Ménta hak anjeun salaku kolot sanaos anjeun teu ngagaduhan hak asuh

Cerai di murangkalih

Penjagaan babarengan biasana mangrupikeun strategi anu pangsaéna dina perceraian pikeun nyéépkeun waktos anu sami sareng murangkalih anjeun sareng yén aranjeunna tiasa ngaraosan sepuhna sami, sanaos aranjeunna dipisahkeun. Perceraian atanapi pipisahan henteu gampang pisan, tapi pikeun barudak éta tiasa langkung rumit kusabab 'dunya maranéhna' tiasa robih sareng mangaruhan aranjeunna négatip dina tingkat émosional. Dina pengertian ieu, Penting pikeun kolot pikeun ngalakukeun bagianna pikeun nyobaan normalisasi kahirupan barudakna sabisa-bisa, sanaos aya bédana anu tiasa dipiboga antara aranjeunna.

Henteu salawasna kolot tiasa kéngingkeun budakna sareng ieu tiasa janten pukulan parna. Tapi sanaos henteu ngagaduhan hak asuh, anjeun tiasa nungtut hak kadatangan anjeun pikeun ningali budak anjeun. Idéalna nyaéta nyoba satuju sareng mantan anjeun sabisa-bisa pikeun nyéépkeun barudak anjeun, sabab sanaos anjeun henteu gaduh hak asuh, murangkalih anjeun ogé peryogi anjeun dina kahirupan aranjeunna.

Jam nganjang

Penting pisan yén kolot anu teu ngagaduhan hak jaga kedah patuh kana jam kunjungan anu diadegkeun ku pengadilan. Upami aya alesan naha kolot anu sanés kustodian moal tiasa nyumponan jadwal kunjungan, Kabutuhan parobihan kedah dikomunikasikan ka anu tilas kalayan dijagaan budak sareng perjanjian anu disatujuan kedah dihontal.

barudak di cerai

Jam kunjungan diawasan

Kunjungan anu diawasi mangrupikeun kanyataan pikeun seueur sepuh kusabab seueur kaayaan pribadi sareng sering diadegkeun ku pengadilan. Aranjeunna biasana diayakeun di tempat umum. Kolot anu henteu ngagaduhan hak asuhan kedah ngamanpaatkeun jinis kunjungan ieu sareng pikeun normalisasi di murangkalih, langkung saé ngadamel rutinitas.

Ieu tiasa pikeun milarian camilan, ulin, jalan-jalan ... naon waé anu anjeun pikir raoseun sareng anu tiasa dilakukeun ku barudak anjeun supaya aranjeunna raoseun di sisi anjeun sanaos diawasi sadaya waktos.

Ngutamakeun kapentingan barudak sateuacan anu sanés

Kolot anu sanés padamel kedah terang yén karesepna nyandak tempat mundur sareng yén murangkalih atanapi murangkalihna diutamakeun. Kolot kedah mastikeun yén murangkalih ngagaduhan tempat anu aman dimana aranjeunna tiasa bobo, tuang kalayan aman, sareng kabutuhan dasar sareng émosina. Kolot, sanaos aranjeunna dipisahkeun atanapi ngagaduhan bénten, kedah ngurus murangkalihna sareng anjeun kedah mastikeun transisi lancar ka kadua bumi pikeun murangkalih. Barudak leutik kedah ngaraos gaduh tempatna sareng anu leres-leres dirawat sepanjang waktos.

Pangrojong budak

Kolot anu sanés padamelan anu tanggung jawab mayar bantosan murangkalih tiasa netepkeun perjanjian anu teu resmi sareng indung bapa panjagaan budak anu ngamungkinkeun sepuh panjagaan nampi bantosan murangkalih ngalangkungan artos. Susunan anu teu resmi ogé ngamungkinkeun anu sanés sanés sanés kuncén mayar kanggo pusat perawatan murangkalih langsung. atanapi mésér barang-barang kanggo murangkalih sapertos tuangeun atanapi papakéan.

Upami sepuh anu sanés kustodian ngayakeun perjanjian anu teu resmi sareng indung bapa panjaga, indungna anu sanés kamanan kedah ngajaga buktina sadaya pamayaran anu dilakukeun atanapi anu dipésér. Salaku tambahan, kolot tiasa mayar dukungan anak ku debit langsung tina pembayaran kolot sanés sanésna, ditumpukeun ku pengadilan.

Lacak pangmayaran dukungan anak anjeun

Pangmayaran dukungan anu anjeun tampi biasana langsung tina gaji anjeun. Anjeun kedah nyimpen salinan pamayaran anu anjeun buat upami anjeun kantos nunjukkeun ka pengadilan yén anjeun sadar kana sagala pembayaran éta sahingga murangkalih anjeun henteu kakurangan nanaon sanaos anjeun moal tiasa sareng aranjeunna unggal dinten. Upami anjeun kedah ngadamel modifikasi dukungan barudak anjeun anjeun kedah angkat ka pengacara sareng nampilkeun modifikasi ka pengadilan anu kedah nyatujuan atanapi henteu.

ningkatkeun barudak kapercayaan

Upami anjeun henteu satuju, milari pengacara

Upami anjeun henteu ngagaduhan hak asuh, langkung saé anjeun nampilkeun perjanjian tertulis ngeunaan naon anu anjeun sapuk sareng mantan anjeun atanapi anjeun milari bantosan pengacara pikeun nyobaan perjanjian. Upami sepuh anu sanés kediaman henteu tiasa ngahontal kasapukan sareng indung bapa panjagaan, kolotna kedah milari bantosan hukum di pengadilan hukum atanapi ku pengacara anu mumpuni.

Kunjungan direncanakeun kalayan waktos

Nalika anjeun ngadatangan murangkalih anjeun, entong beres. Rencanakeun waktosna supados barudak anjeun ngaraos yén anjeun leres-leres paduli sareng karaharjaan aranjeunna sepanjang waktos. Pikirkeun naon anu kedah dilakukeun, naon anu kedah didahar, dimana badé, naon anu kedah dimaénkeun, jsb. Anak anjeun kedah ngaraos yén anjeunna aya di bumi unggal anjeunna sareng anjeun sanés yén anjeunna 'ngalangkungan'. Anjeun kedah ngaraos yén bumi anjeun ogé bumi anjeun, sapertos anu janten bumi sepuh panjagaan.

Nyiapkeun bumi anjeun kanggo wengi-wengi

Entong tuang murangkalih anjeun bobo di kamar tamu atanapi dina kasur tambahan. Aranjeunna kedah gaduh kamar nyalira sapertos anu dipikagaduh upami aranjeunna cicing sareng anjeun unggal dinten. Kamar anjeun kedah ngagaduhan barang anu dipersonalisasi, sapertos cocooan, baju, atanapi carita. Upami anjeun henteu ngagaduhan ruang anu misah pikeun murangkalih, anjeun kedah ngagaduhan tempat di bumi tempat murangkalihna bakal bobo, sanaos henteu disarankeun sabab budak leutik éta bakal ngarasa teu pantes. Sanaos upami anjeun teu ngagaduhan pilihan, anjeun bakal kedah nyiapkeun tempat dina cara anu pangsaéna pikeun ngamungkinkeun privasi budak anjeun sareng kanyamanan.

Boga artos kanggo mayar biaya tambahan

Kolot anu sanésna anu kedah mayar biaya tambahan anu langkung tina pembayaran pangasuh budak kedah dimimitian ku ngobrol sareng sepuh panjagaan upami pamayaranana ageung teuing. Sugan kadua kolotna tiasa ngabagi pamayaran. Nanging, upami sepuh anu sanés kustodian moal tiasa ngahontal kasapukan sareng indung bapa panjagaan, kolot sanés-sanés kedah ngémutan nyungkeun modifikasi dukungan murangkalih.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.