Kumaha nurunkeun gula nalika kakandungan

Awéwé hamil masak

Salah sahiji aspek anu kedah diperhatoskeun nalika kakandungan anjeun nyaéta kadar gula getih.

Salami waktos ieu ningkatkeun kabutuhan insulin awak anjeun kusabab parobahan metabolik sareng hormon. Upami pankréas anjeun henteu nyéépkeun insulin anu cekap, kadar glukosa getih naék sareng anjeun tiasa sangsara tina jinis diabetes anu katelah diabetes gestasional.

Jenis diabetes ieu biasana henteu masihan salah sahiji jinis gejala sahingga tanpa tés anu cocog éta tiasa henteu diperhatoskeun sareng ngagaduhan runtuyan akibat négatif pikeun kaséhatan anjeun sareng orok anjeun.

Tés glukosa getih nalika kakandungan

Salami trimester katilu, dokter anjeun bakal maréntahkeun anjeun pikeun ngalakukeun tés anu dikenal salaku tés kurva atanapi glukosa (Tes O'Sullivan). Upami hasil tés ieu positip anjeun kedah ngalaman tés anu kadua, kurva panjang. Tés ieu bakal mastikeun naha anjeun menderita diabetes kehamilan atanapi henteu.

Upami kitu, entong hariwang, dokter anjeun bakal nunjukkeun sababaraha hal tungtunan nuturkeun sareng kontrol anu relevan sapanjang kakandungan anjeun. Jenis diabetes ieu biasana ngaleungit sababaraha minggu saatos nganteurkeun.

Dina seueur kasus Hasil tés O'Sullivan positip teras kurva panjangna négatip. Nanging, kaseueuran urang sieun pisan nalika tés anu munggaran positip sareng kami henteu yakin naon anu kedah dilakukeun pikeun nurunkeun kadar gula getih.

Dahareun beunghar karbohidrat

Tips pikeun Nurunkeun Gula Getih

  • Coba nuturkeun hiji anjeun Diét anu séhat, saimbang sareng rupa-rupa.
  • Sebarkeun total kalori antara sadayana tuang anjeun. Langkung saé tuang kirang sareng sering, ieu bakal ngajaga kadar gula anjeun langkung stabil.
  • Kadaharan karbohidrat dibagi kana dua kelompok. Éta tina tingkat glikemik tinggi Éta anu kuring terang nyerna gancang sareng ningkatkeun kadar gula getih (roti, sangu, séréal, pasta, pastry, olahan). Anu ngagaduhan indéks glikemik rendah nyerna langkung lalaunan nyingkahan paku gula (produk sisikian, siki, sayuran, buah, sareng sajabana). Nyingkahan anu aya dina kelompok anu munggaran sareng tuangeun panganan indéks glikemik anu handap. Anjeun tiasa konsultasi daptar indéks glikemik pangan online.
  • Nyarios pamit ka és krim, manisan, manisan, sareng sacara umum pikeun sadaya pangan seueur gajih sareng gula.
  • Kalebet kana diét anjeun serat serat tinggi (kacang-kacangan, gandum, séréal, buah sareng sayuran).
  • Milih pikeun yogurt alami sareng bahan aktif (gula bébas).
  • Entong hilap dilebetkeun dina sadayana tuangeun sajumlah protéin langsing (kacang, endog, kalkun, jst.) anu bakal masihan anjeun énergi sareng ngabantosan anjeun raos.
  • nu lemak séhat (minyak zaitun, alpukat, kalapa, kenari) bakal nyingkahan godaan anjeun pikeun pék.
  • Entong lepat sasarap hindarkeun karbohidrat sareng jus sareng tingkatkeun protéin.
  • Pikeun ngajaga tingkat gula stabil anu penting entong leueur tuangeun.
  • Inuman cai, nyingkahan soda, garis, kopi sareng téh. Kontrol jumlah susu anu anjeun inuman sabab seueur gula.
  • Tambihan tuangeun anjeun sareng a aktivitas fisik hampang, leumpang contona, upami tiasa saatos tuang kumargi éta nalika kadar gula pangluhurna.

Sababaraha trik homemade

  • Tambihkeun sakedik bawang bodas dicincang kana sayuran atanapi salad anjeun.
  • Wani ku jus tina blueberries.
  • Entong sono Jeruk dina karanjang balanja anjeun (jeruk, jeruk nipis, jeruk bali, buah markisa, jeruk nipis).
  • Coba éta daun alfalfa seger dina salat anjeun.
  • Ningkatkeun konsumsi Chard Swiss, artichoke, waluh, apel custard sareng pucuk Brussel. Fennel, tomat, kangkung, zucchini, sareng brokoli aranjeunna ogé sekutu anu saé pikeun diet anjeun.

Indikasi dina tulisan ieu tiasa pituduh tapi anjeun kedah salawasna nuturkeun paréntah dokter saha profesional anu paling terang kasus anjeun. Upami anjeun gaduh patarosan, tong ragu naroskeun ka anjeunna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)